Epson levert 50 miljoenste hoge capaciteit inkjetprinter met inkttank

CO2-uitstoot van verbruiksmaterialen verminderd met meer dan 160.000 ton

Epson levert 50 miljoenste hoge capaciteit inkjetprinter met inkttank

Epson levert 50 miljoenste hoge capaciteit inkjetprinter met inkttank

In oktober 2010 lanceerde Epson in Indonesië voor het eerst inkjetprinters met een hoge capaciteit inkttank (in veel markten, waaronder België, nu bekend als EcoTank). Tegen 2019 was het gebied waarin deze printers werden verkocht uitgebreid tot 170 landen en regio's. Hierdoor bedroeg de cumulatieve wereldwijde verkoop van onze inkjetprinters met hoge capaciteit inkttank onlangs meer dan 50 miljoen stuks. De schatting is dat de CO2-uitstoot door de besparing op plastic, het belangrijkste onderdeel van inktcartridges, ongeveer 166.000 ton lager was dan wanneer al deze printers inktcartridges hadden gebruikt1.

Door eerst aanwezigheid te creëren in opkomende landen en vervolgens de ontwikkelde economieën te betreden, vormden de Epson-printers met hoge capaciteit inkttanks elk jaar een groeiend percentage van de totale inkjetmarkt. Hierdoor heeft Epson, dat kan bogen op een sterke merkherkenning en een uitgebreid productassortiment, al tien opeenvolgende jaren het grootste aandeel2 op de wereldwijde markt voor hoge capaciteit inkttankprinters.

Tijdens het fiscale jaar 2020 zorgden snelle veranderingen in de samenleving voor veranderingen in de printomgevingen op kantoor en in het onderwijs. In alle segmenten zullen we ongeëvenaarde milieuprestaties en veel lagere printkosten blijven bieden dan concurrenten, zodat onze klanten kunnen printen zonder zich zorgen te hoeven maken over printkosten en milieueffecten.