Epson onthult eerste doorzichtige multimediabril op zakformaat voor liefhebbers van entertainment op groot scherm

Revolutionaire multimediabril voor entertainment onderweg

Epson onthult eerste doorzichtige multimediabril op zakformaat voor liefhebbers van entertainment op groot scherm

November 2011 - Epson speelt in op de toekomstige groei in de vraag naar draagbare apparaten voor entertainment en bedrijven met de aankondiging van een revolutionaire, doorzichtige multimediabril. Met de doorzichtige lenzen van de Moverio BT-100 kunt u genieten van uiteenlopende content, terwijl u zich toch steeds bewust blijft van uw omgeving én uw content in alle privacy kunt bekijken.

De besturingseenheid op zakformaat met Android™ 2.2[1]-platform biedt internettoegang, zodat u onderweg op de meeste websites tal van content kunt bekijken, inclusief MPEG 4- en H.264-video's, bestanden of toepassingen en 3D-beelden naast elkaar kunt weergeven. De BT-100 die het formaat van een smartphone heeft, zorgt niet alleen voor de aansturing, maar bevat ook specifieke toetsen voor algemene functies en een contactgevoelig trackpad voor meer gebruiksgemak.

De Moverio BT-100 is ontworpen met het oog op mobiliteit en bouwt voort op de Epson-expertise in beeldverwerkingstechnologie. De Moverio BT-100 levert een beeldwaarneming gelijk aan die van een 320-inch scherm op 20 meter afstand. De QHD-schermresolutie, zowat een kwart van Full HD, levert een kijkervaring die een projectie op groot scherm evenaart, zelfs in beperkte ruimten zoals vliegtuigen en treinen.

De gebruiksvriendelijke Moverio BT-100 wordt geleverd met een WiFi-verbinding, besturingseenheid, afneembare koptelefoon, 4 GB SD-kaart, 1 GB intern geheugen en draagtas.

De Moverio BT-100 is vanaf maart 2012 ook in België verkrijgbaar, en biedt een handenvrij alternatief voor de kleine schermen van smartphones en tablet-pc's.

Valerie Riffaud-Cangelosi, Senior Business Manager bij Epson Europe zegt: “Epson legt steeds de nadruk op innovatie en wil inspelen op toekomstige technologietrends. Wij zijn bijzonder enthousiast over de mogelijkheden om draagbare, doorzichtige technologie op de markt te brengen. Dit draagbare apparaat voor het bekijken van content geeft gebruikers de kans om onderweg content te raadplegen, maar zich toch steeds bewust te blijven van hun omgeving.

“De BT-100 is de eerste generatie van dit type innovatief conceptueel product dat wij zullen blijven ontwikkelen om de klant zichtbare meerwaarde te kunnen bieden.”

Voornaamste kenmerken

·         Transparante lenzen voor doorkijkmogelijkheden

·         Grote beeldwaarneming - alsof u op vijf meter afstand naar een 80-inch scherm kijkt

·         QHD-schermresolutie (een kwart van een Full HD-scherm)

·         Android™ 2.2-platform en Adobe Flash-speler om makkelijk op internet te surfen en sneller met toepassingen te werken

·         Makkelijke toegang tot internet met WiFi-verbinding

·         Eenvoudig te gebruiken besturingseenheid met specifieke toetsen en contactgevoelig trackpad

·         Draagtas en batterijlader

·         Opslag van content op de 4 GB SDHC-kaart (meegeleverd)

·         Tot wel 32 GB geheugencapaciteit om veel of grote bestanden op te slaan

·         Ingebouwd 1 GB intern geheugen

·         Mogelijkheid om 3D-content naast elkaar te bekijken

·         Wisselstukken: neuspads en verstelbare brilveren

·         Past over een bril heen

·         Intuïtief gebruikersmenu met slimme navigatie

·         Digitale gebruikershandleiding voor snelle oplossing bij eventuele problemen

·         Dolby Mobile2-stereokoptelefoon (meegeleverd) om van audiovisuele content te genieten

·         Batterijduur tot wel zes uur [2]

·         Verwisselbare transparante lensbescherming