Epson ontwikkelt nieuwe serie installatieprojectoren voor bedrijven en het onderwijs

De EB-5000-serie projectoren bieden indrukwekkende functies, helderheid en duurzame prestaties tegen een betaalbare prijs

Epson ontwikkelt nieuwe serie installatieprojectoren voor bedrijven en het onderwijs

Epson introduceert een nieuwe serie installatieprojectoren voor bedrijven en het onderwijs, die zijn ontworpen voor het bieden van uitmuntende helderheid, duurzame betrouwbaarheid en diverse gebruiksvriendelijke functies, voor een betaalbare prijs. De serie omvat de EB-5530U (WUXGA), de EB-5520W (WXGA) en de EB-5510 (XGA) projectoren, waarmee Epson een breed scala aan verschillende functiesets voor verschillende gebruikers aanbiedt.

Alle drie de modellen in de EB-5000-serie bieden een helderheid van 5500 lumen, waardoor de projectoren een helder, scherp beeld met levendige kleuren projecteren, zelfs in een goed verlichte ruimte. Een breed scala aan aansluitmogelijkheden, inclusief Miracast en HDBaseT [1] en dubbele HDMI-aansluitingen, zorgt voor een naadloze integratie in elke bestuurskamer of elk klaslokaal.

Projectoren uit de EB-5000-serie bieden uitstekende totale eigendomskosten (TCO), niet alleen vanwege de betaalbare aankoopprijs, maar ook dankzij zeer voordelige vervangingslampen. Vervanging van de lamp zal mogelijk nooit een probleem worden, dankzij een verlengde levensduur van 10.000 uur [2] in alle modellen. De projectoren zijn bovendien opmerkelijk flexibel en eenvoudig te installeren, met horizontale en verticale lens-shift en een brede contrastverhouding.

Daniel Rose, productmanager bij Epson Europe, zegt: 'Bij Epson vinden we het belangrijk om een uitgebreide reeks van installatieprojectoren te bieden, dus behalve op geavanceerde apparaten richten we ons ook op oplossingen op instapniveau die zijn ontworpen om binnen krappe onderwijs- en bedrijfsbudgetten te passen. De EB-5000-serie biedt een opmerkelijk goede prijs-kwaliteitsverhouding, met een helderheid van 5500 lumen en uitstekende levensduur van de lamp, en ideale mogelijkheden voor installaties met meerdere units.'

Projectoren uit de EB-5000-serie zijn vanaf 1 februari 2017 verkrijgbaar. De adviesprijzen ex. BTW zijn als volgt:

  • EB-5530U: € 2.040
  • EB-5520W: € 1.860
  • EB-5510: € 1.560
Belangrijkste functies                       EB-5530U       EB-5520W      EB-5510     
Helderheid van 5500 lumen
Weergavemodus WUXGA WXGA XGA
Miracast draadloze connectiviteit -
HDBaseT-connectiviteit -
Verlengde levensduur van de lamp: 10.000 uur
Verbeterde kleurintensiteit en zuiverdere wittinten
Verhoogd contrast en verbeterde scherpstelling
Horizontale en verticale lens-shift met wide-zoom
Lage totale eigendomskosten dankzij betaalbare vervangingslampen
Twee HDMI-aansluitingen

[1] Miracast en HDBaseT alleen beschikbaar op de modellen EB-5530U en EB-5520W.

[2] De levensduur van de lamp van 10.000 uur is gebaseerd op gebruik van de projector in eco-modus.

Over Epson
Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van innovatie en toegewijd om de visie en verwachtingen van klanten op het gebied van printing, visuele communicatie, kwaliteit van leven en productie te overtreffen. Het productassortiment van Epson bestaat uit inkjetprinters, printsystemen, 3LCD-projectoren, industriële robots, multimediabrillen en sensorsystemen die zijn gebaseerd op compacte, energiebesparende en nauwkeurige technologieën.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd bijna 73.000 werknemers in 91 bedrijven en is trots op zijn bijdrage aan de gemeenschappen waarin de groep actief is en zijn voortdurende inspanningen om de milieubelasting te beperken.

http://global.epson.com/

Over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.700 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2015 een omzet van 1.577 miljard euro. 

 http://www.epson.eu

Ecologische Visie 2050 
http://eco.epson.com/