Epson presenteert technologisch meest geavanceerde projectors met helderste weergave

Nieuwe reeks omvat onder meer projector met 10.000 lumen en talloze functies voor presentaties in grote ruimten

Epson presenteert technologisch meest geavanceerde projectors met helderste weergave

31 januari 2012– Op de ISE-beurs in Amsterdam presenteert Epson haar eerste projector met 10.000 lumen, speciaal ontwikkeld voor presentaties in grote ruimten. Deze projector hoort bij een reeks van zeven geavanceerde producten, die niet alleen het helderste beeld genereren, maar ook op het gebied van technologische hoogstandjes het beste bieden van wat 's werelds grootste fabrikant van projectors in huis heeft[1]. Met een lichtrendement van 7.000 lumen en hoger, resoluties van XGA tot WUXGA en diverse zeer geavanceerde functies is deze reeks werkelijk het neusje van de zalm.

De reeks bevat modellen in zwart en in wit. De witte modellen zijn ontworpen voor installatie in overheids- of onderwijsgebouwen, aula's, musea, congresgebouwen en tentoonstellingszalen. De zwarte modellen sluiten aan op de veeleisende huurmarkt, en zijn bedoeld voor gebruik in digitale cinema's of concerthallen, en voor bedrijven die congressen organiseren en daar speciale apparatuur voor huren.

Alle projectors zijn bijzonder flexibel. Ze sluiten aan op alle bestaande optionele lenzen van Epson, en met de flexibele installatiehoek van maximaal ±100 graden kunnen ze zowel voor opzichtprojectie als voor doorzichtprojectie worden gebruikt. Mede dankzij Epsons downloadbare iOS-app kunnen de projectors worden aangesloten op Wi-Fi, iPhone, iPad en iPod Touch. Omdat de lens-shift zowel verticaal als horizontaal zeer flexibel instelbaar is, kunnen de apparaten heel eenvoudig in iedere omgeving worden geïntegreerd.

Frédéric Haton, projector senior business manager bij Epson Europe, vertelt: “Gebruikers kunnen nu meer doen met hun projector, daar de reeks is volgestouwd met functies die perfect aansluiten op de installatie- en huurmarkt. Voor het eerst is nu ook de functie Edge Blending ingebouwd. Dit betekent dat er horizontaal tot vier projectors, en verticaal tot twee projectors kunnen worden gestapeld. Gebruikers kunnen aangeven welke van de vier randen moeten worden samengevoegd, en met hoeveel overlapping. Het maximum is daarbij 45 procent van de hoogte of breedte van het scherm. Ook kunnen ze het zwartgehalte, zowel helderheid als kleur, de intensiteit van het beeld en andere kenmerken wijzigen, zodat de samengevoegde stroken niet opvallen.”

Een andere belangrijke toevoeging aan de reeks is de SDI-poort, waardoor er voor het eerst signalen van bijvoorbeeld HDTV kunnen worden geprojecteerd. Epsons Super Resolution-functie en de Frame Interpolation-modus leveren steeds weer een vloeiend, hoogwaardig beeld, zelfs bij actiescènes in een hoog tempo.

Daarnaast kunnen ongelijkmatige schermen worden gecorrigeerd met de functies Point Correction (met drie matrixinstellingen) en Arc Correction. Met de zes ingebouwde testpatronen kunt u eenvoudig het beeld, de tinten, de kleuren en de vorm van het scherm kalibreren. En Epsons EasyMP-software biedt onder meer de mogelijkheid om het scherm te splitsen, beelden van meerdere pc's te projecteren en video's via Wi-Fi te streamen.

De 3LCD-technologie van Epson levert natuurlijke, nauwkeurige kleurenreproductie en dankzij een even hoog lichtrendement van zowel wit als gekleurd licht levert de projector scherpe details en heldere, hoogwaardige beelden.

De EB-Z8450WU en EB-Z8455WU zijn verkrijgbaar vanaf maart 2012. De EB-Z10000, EB-Z10005 en EB-Z8150 zijn verkrijgbaar vanaf april 2012. De EB-Z8350W en EB-Z8355W zijn verkrijgbaar vanaf juni 2012.

Belangrijkste kenmerkenEB-Z8450WU/ EB-Z8455WUEB-Z8350W/ EB-Z8355WEB-Z10000/ EB-Z10005EB-Z8150
Kleur van behuizingWit / ZwartWit / ZwartWit / ZwartAlleen wit
ResolutieWUXGAWXGA●GA●GA
Lumen7,0008,50010,0008,000
3LCD-technologie voor een even hoog lichtrendement van wit en gekleurd licht
Compatibel met bestaande optionele lenzen van Epson
Flexibele installatiehoek van maximaal ±270°
Brede horizontale en verticale lens-shiftV: ±70% H: ±20%V: ±70% H: ±20%V: ±56% H: ±9%V: ±56% H: ±9%
Wi-Fi-aansluiting
Ingebouwde Edge Blending-technologie voor het stapelen van meerdere projectoren
SDI-ingang voor omvangrijke HD-signalen, bijvoorbeeld van televisie of muziek---
Point Correction- en Arc Correction-functies ter correctie bij oneffen schermen
Epsons Super Resolution-functie
Interpolatie van beelden---
EasyMP: inclusief de mogelijkheid om het scherm te splitsen en beelden van meerdere pc's te projecteren
Ingebouwde testpatronen voor kalibratie
Helderheid in stappen te regelen-


[1]Bron: Futuresource Consulting Limited, www.futuresource-consulting.com