Epson SureColor SC-P5000 wint de categorie 'Beste fotoprinter' bij prestigieuze TIPA Awards

Epson bekroond om zijn innovatieve, hoogwaardige beeldbewerkingsproduct voor de fotografische branche

Epson SureColor SC-P5000 wint de categorie 'Beste fotoprinter' bij prestigieuze TIPA Awards

Redacteuren en journalisten van fototijdschriften van overal ter wereld hebben een Epson-product bekroond tijdens de prestigieuze TIPA Awards van 2017. Het winnende Epson-product was dit jaar de EpsonSureColor SC-P5000 *, die de prijs van 'Beste fotoprinter' ontving.

TIPA (Technical Image Press Association) baseert dit oordeel op innovatie, op het gebruik van geavanceerde technologie, design en ergonomie, op gebruiksgemak en de prijs-kwaliteitsverhouding van producten in elke categorie, die tijdens een periode van 12 maanden op de markt zijn gebracht. De prijzen werden dit jaar toegekend door vertegenwoordigers van 27 tijdschriften voor professionals, amateurs en het bedrijfsleven uit Azië, Australië, Europa en Noord- en Zuid-Amerika, plus een afgevaardigde van de Camera Journal Press Club uit Japan.

TIPA is een van de grootste en meest gezaghebbende persorganen voor fotografie en beeld ter wereld. Met het winnen van deze prijs heeft Epson sinds 1997 in totaal 38 prijzen ontvangen van TIPA voor technologische en beeldbewerkingsproducten, waaronder inkjetprinters, inkten, scanners en projectoren. De prijsuitreiking vindt op 16 juni 2017 plaats in Tokio tijdens een speciale ceremonie.

Het bekroonde product ontving de volgende beoordeling van TIPA:

Epson SureColor SC-P5000

'De 17-inch SC-P5000 is een proefdruk-, fotografie- en fine art-desktopprinter die een inktset met 10 kleuren, een PrecisionCore TFP-printkop en de Epson Precision Dot-technologie biedt. De printer maakt exclusief gebruik van UltraChrome HDX-inktpatronen van 200 ml die een verbeterd kleurenspectrum en zwart met een veel hogere dichtheid leveren, waarbij de afdrukken duurzamer zijn dan bij vorige modellen.

'De printer biedt tevens een verbeterde functie voor het tegengaan van stof en statische elektriciteit, waardoor minder onderhoud is vereist en de levensduur van de printer wordt verlengd. De PrecisionCore-printkop heeft 360 spuitkoppen per kleur voor hogere afdruksnelheden, met inktdruppels van variabele grootte waarvan sommige slechts 3,5 picoliter groot zijn, en dankzij het LCD-scherm van 2,7 inch in full colour zijn setup en bediening helder en eenvoudig.'

Raadpleeg de Epson-site van uw land of regio voor meer informatie over de Epson SureColor SC-P5000 en andere Epson-producten.
http://global.epson.com/web_sites.html

*Productnamen en beschikbaarheid kunnen per regio verschillen.