Epson toont flexibele SureColor inkjetprinter op FESPA 2014

Epson toont flexibele SureColor inkjetprinter  op FESPA 2014

Zaventem, april 2014 – Tijdens FESPA 2014 (20 – 23 mei) toont Epson in München de flexibiliteit en productiviteit van de SureColor inkjetprinterreeks en de laatste nieuwe op water gebaseerde grootformaatprinters. Bezoekers van de Epson stand (Hall B2, Stand 310) ontdekken er een groot aantal innovatieve applicaties die geprint worden op diverse ondergronden: signage, POS, reclame op voertuigen, decoratie, kledij, t-shirts, business gifts en promotiemateriaal.

Epson’s volledige gamma SureColor-printers wordt getoond tijdens FESPA: drie 64-inch SureColor SC-S wide-format signage printers, drie SureColor SC-F dye sublimation-printers (44 en 64 inch) – waaronder ook de nieuwe SureColor SC-F7100 – en de SureColor SC-F 2000 die rechtstreeks afdrukt op textiel. De producten werden ontwikkeld om een optimale kwaliteit, productiviteit en flexibiliteit te bieden met een lage Total Cost of Ownership (TCO).

Epson SureColor: keuze en flexibiliteit
Epson toont tijdens de beurs diverse erg doeltreffende, zeer kwaliteitsvolle en duurzame signage- en POS-oplossingen die geprint worden met SureColor SC-S30600, 50600 en 70600 64 inch rollenprinters. De SureColor S-serie biedt productiviteit en print 4 tot 10 kleuren inclusief wit en metaalkleur. Deze printers zijn een kostenefficiënte en ultrasnelle productiviteitsoplossing voor het bedrukken van diverse materialen waaronder vinyl, canvas, transparante folie, fotopapier en een hele reeks van ondergronden voor banners. De combinatie van Epson’s UltraChrome GSX-inkt en de robuuste technologie van de Micro Piezo TFP-printkop zorgen voor heldere, zeer gedetailleerde afdrukken met vloeiende overgangen met  een resolutie tot 1440 x 1440 dpi.

Ook soft signage, kledij, business gifts en promotiemateriaal krijgen een plaatsje op de stand waarmee Epson de flexibiliteit van de SC-F dye sublimation-printers aantoont. Dit zijn Epson’s eerste producten in dit gamma en de eerste in de printindustrie waarvan elk onderdeel werd ontwikkeld en geproduceerd door dezelfde fabrikant. Bijgevolg werden zowel de kwaliteit, de prestaties als de betrouwbaarheid geoptimaliseerd om te zorgen voor een maximale inzetbaarheid en winstgevendheid. De printers gebruiken Epson UltraChrome DS-inkt, een nieuwe en speciaal ontwikkelde inkt op basis van water, waarmee verbluffende afbeeldingen met levendige kleuren, intens zwart, scherpe contouren en vloeiende overgangen worden afgedrukt. Ook de nieuwe SureColor SC-F2000 – Epson’s oplossing voor het snel en efficiënt bedrukken van t-shirts – krijgt een plaatsje op de stand tijdens FESPA.

Duncan Ferguson, Director of Pro-Graphics and New Business Development, Epson Europe, zegt: “De FESPA stand van Epson moet je gezien hebben wanneer je als klant van plan bent om te investeren in zeer betrouwbare en kwaliteitsvolle grootformaatprinters van de nieuwste generatie om verder te groeien. Epson investeert 2 miljoen dollar per dag in R&D en de voorbije 2 jaar hebben we niet minder dan 10 nieuwe producten succesvol in de professionele printmarkt weten te zetten. Daarnaast introduceerden we ook onze nieuwe PrecisionCore-printkoptechnologie. We streven ernaar om onze klanten te voorzien van kwaliteitsvolle, betrouwbare en betaalbare producten waarmee ze hun winstgevendheid verhogen en verder werken aan de groei van hun onderneming en een toegevoegde waarde voor de eindklant kunnen leveren.”

Opmerkingen voor de redactie

Over Epson

Epson is wereldleider op het gebied van imaging en innovatie en heeft een uitgebreid productassortiment van inkjetprinters en printersystemen, 3LCD-projectoren en industriële robots en andere microapparatuur. Epson streeft ernaar de visie van klanten over de hele wereld te verbreden en biedt klanten in het bedrijfsleven, de handel en industrie een hoge waarde op basis van compacte, energiezuinige en nauwkeurige technologieën.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 73.000 werknemers in 94 bedrijven, en is trots op zijn continue bijdrage aan het milieu in het algemeen en de gemeenschappen waarin de groep actief is.

http://global.epson.com/

Over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.655 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2012 een omzet van 1.540 miljard euro. http://www.epson.eu

Ecologische Visie 2050 

http://eco.epson.com/