Epson verbetert EcoTank-printers met nieuw slank design

Voordelig en probleemloos afdrukken met Epson EcoTank

Epson verbetert EcoTank-printers met nieuw slank design

Amsterdam, 3 januari 2017 – De EcoTank-printer heeft weliswaar een wereldwijde verkoop bereikt van ruim 15 miljoen apparaten[1], maar dit heeft Epson er niet van weerhouden om verdere verbeteringen aan te brengen. Elk huishouden kan nu profiteren van de populaire Epson-printer zonder inktpatronen met het nieuwe slanke design. Met het nog compactere design passen de nieuwste instapmodellen van EcoTank-printers, de ET-2600 en ET-2650, in zelfs de meest bescheiden ruimten.

Net als de andere EcoTank-printers in de reeks, zijn de ET-2600 en ET-2650 ontworpen om een probleemloze en betaalbare afdrukoplossing voor thuis te bieden. Deze innovatieve modellen zonder inktpatronen worden geleverd met een inkttanksysteem met een zeer hoge capaciteit, dat kan worden bijgevuld door middel van grote inktflessen. Dit betekent dat eventuele frustratie – wanneer u zonder inkt komt te zitten op ongewenste momenten – tot het verleden behoort.

De instapmodellen ET-2600 en ET-2650 worden geleverd met genoeg inkt voor een indrukwekkende afdrukcapaciteit van 4500 pagina's in zwart-wit en 7500 in kleur[2]. Dankzij de uiterst lage kostprijs per pagina en de grotere afdrukcapaciteit tussen navulbeurten, bieden deze modellen een voordelige en efficiënte oplossing die de gebruiker een gemiddelde besparing van 74% op de afdrukkosten kan opleveren[3].

De probleemloze printers zijn ook gebruiksvriendelijk, met een eenvoudig setup proces van slechts drie stappen - inkttank vullen, installeren en afdrukken - en mobiel afdrukken met de diverse gratis Epson-apps[4]. Wanneer de originele inkt uiteindelijk toch opraakt, is het bovendien eenvoudig en betaalbaar om de inkttanks weer te vullen met Epson navulflessen. De navulflessen bieden uiteraard ook een hoog rendement, zodat de gebruiker zonder onderbreking door kan gaan met het afdrukken van duizenden pagina's.

EcoTank-printers bieden een duurzame en betrouwbare afdrukoplossing. De printers produceren heldere, scherpe en nauwkeurige afdrukken dankzij de duurzame en betrouwbare Micro Piezo-technologie van Epson en originele Epson-inkt. Het speciaal ontwikkelde en geïntegreerde ontwerp biedt extra gemoedsrust dankzij een uitgebreide garantie (bij productregistratie[5]) voor 3 jaar of 30.000 pagina's.

Esther Anies, productmanager bij Epson Europe, zegt: 'De meeste mensen hebben weinig ruimte in huis en daarom hebben we de EcoTank-printer gestroomlijnd om deze compacter en aantrekkelijker te maken. De EcoTank-printer heeft zijn populariteit al bewezen met een cumulatieve wereldwijde verkoop van 15 miljoen apparaten1 dankzij het uitzonderlijk voordelige en probleemloze ontwerp, en wij denken dat deze nieuwe en slankere aanwinst nog meer klanten zal overtuigen. '

Belangrijkste kenmerkenET-2600ET-2650
Afdrukken, kopiëren en scannen
Geïntegreerde inkttank met extra hoge capaciteit
LCD-scherm en kaartsleuf-
Micro Piezo-technologie
Originele Epson-inkt
Garantie: 1 jaar of 30.000 pagina's, en maximaal drie jaar bij productregistratie5
Maximale afdrukcapaciteit van 4500 pagina's in zwart-wit en 7500 pagina's in kleur2
Afdruksnelheden zwart-wit/kleur 10/5 ppm[6]
Wi-Fi
Wi-Fi Direct-
Via Wi-Fi verbinding snel en eenvoudig afdrukken vanaf smartphones, tablets en pc's met Epson iPrint4
Ondersteuning voor Epson Connect (Email Print, Remote Print Driver)4

-Einde-

Opmerkingen voor de redacteur

Informatie over Epson
Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en zet zich in om mensen, dingen en informatie te verbinden met behulp van oorspronkelijke, doelmatige en compacte precisietechnologie. Het productaanbod van ons bedrijf loopt uiteen van inkjetprinters en digitale printsystemen tot 3LCD-projectoren, multimediabrillen, sensorsystemen en industriële robots, en wij streven naar het bevorderen van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van onze klanten op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd bijna 72.000 werknemers in 93 bedrijven en is trots op zijn bijdrage aan de gemeenschappen waarin de groep actief is en zijn voortdurende inspanningen om de milieu-impact te beperken.

http://global.epson.com/

Over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1700 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2015 een omzet van 1577 miljoen euro. http://www.epson.nl

Ecologische Visie 2050  

http://eco.epson.com/

 


[1] In 150 landen in de periode oktober 2010 tot boekjaar 2015

[2] Genoemde rendementen zijn geëxtrapoleerd op basis van Epson´s originele methodologie vanuit de afdruksimulatie van testpatronen in ISO/IEC 24712 met vervangende inktsets. Genoemde rendementen zijn NIET gebaseerd op ISO/IEC 24711. Deze kunnen variëren afhankelijk van de afbeeldingen die u afdrukt, de papiersoort die u gebruikt, de frequentie van uw afdrukken en omgevingscondities zoals de temperatuur.  Tijdens de eerste installatie van de printer wordt er een bepaalde hoeveelheid inkt verbruikt om de spuitkoppen van de printkop te vullen. Hierdoor is het rendement van de oorspronkelijk meegeleverde inktset mogelijk iets lager.

[3] Gemiddelde besparing bij afdrukken van het genoemde aantal pagina's op basis van de meegeleverde inktflessen met de EcoTank-reeks inclusief hardwareprijs. Vergelijking gebaseerd op het gemiddelde van de EcoTank A4-reeks en afgezet tegen het gemiddelde van de tien best verkochte modellen in West-Europa, in de periode mei 2015 tot april 2016 (gevolgd door GfK). Berekening van de afdrukkosten gaat uit van gemiddelde adviesprijzen en is gebaseerd op het aantal verbruikte standaard- en XL-patronen voor de West-Europese markt (eveneens gevolgd door GfK). De gehanteerde rendementsgegevens van inktpatronen zijn zoals aangegeven op de websites van de fabrikanten

[4] Een draadloze verbinding met internet is vereist. Ga voor meer informatie, ondersteunde talen en apparaten naar www.epson.nl/connect

[5] Ga voor meer informatie en de volledige algemene voorwaarden naar www.epson.eu/warranty

[6] Vastgesteld in overeenstemming met ISO/IEC 24734. Geeft het gemiddelde weer van ESAT voor Office Category Test voor standaard enkelzijdig.  Ga voor meer informatie naar www.epson.eu/testing