Epson verhoogt betrouwbaarheid printers bij gate

Met robuuste dotmatrixprinters ontwikkeld voor luchthavens

Epson verhoogt betrouwbaarheid printers bij gate

Epson, wereldleider in prints en beeldbewerking, presenteert een nieuwe telg van zijn gespecialiseerde reeks dotmatrixprinters: de FX-890A, speciaal ontwikkeld voor luchthavens en luchthavenexploitanten.

Dankzij Epsons beproefde 9-pens dotmatrixtechnologie is de FX-890A inherent betrouwbaar en dus de ideale printer voor onmisbare documenten zoals passagierslijsten.

De FX-890A is bijzonder geschikt voor luchthavens omdat hij extra robuust is. Hij heeft onder andere een schokbestendige kap en documentinvoer en een extra sterke afscheurbalk van acryl die apart vervangen kan worden voor een langere levensduur en eenvoudig onderhoud

Het is een van de snelste printers van zijn soort: in de ultrasnelle conceptmodus print de FX-890A 680 cps met 12 cpi. Doordat hij zevenvoudige formulieren kan afdrukken, print hij snel en efficiënt passagierslijsten en andere belangrijke documenten.

Epsons 40 jaar ervaring in de ontwikkeling van dotmatrixprinters zijn bijzonder goed benut in de onderhoudsarme FX-890A, die een gemiddelde tijd tussen storingen heeft van wel 20.000 uur. Het inktpatroon met een lintrendement van maar liefst 7,5 miljoen tekens hoeft ook minder vaak vervangen te worden.

"Epson houdt in het ontwerp de behoeften van de eindgebruiker voor ogen," zegt Heidi Wagner, product manager bij Epson Europe. "Behalve extra sterke onderdelen die speciaal zijn ontworpen voor de zware omstandigheden op luchthavens, hebben we de FX-890A ook standaard voorzien van een afgesloten voorpaneel. Dit maakt de luchthaven veiliger en voorkomt onnodige beschadigingen, doordat bezoekers niets in de printers kunnen verstoppen. Zo zijn ook minder beveiligingscontroles nodig."

De eenvoudig te installeren FX-890A heeft parallelle en USB-aansluitingen en stuurprogramma's voor eenvoudige integratie in alle Windows-toepassingen.

De FX-890A is nu verkrijgbaar voor € 758, excl. BTW

Belangrijkste kenmerken

Betrouwbare en zeer snelle 9-pens dotmatrixprinter die speciaal is ontworpen voor onmisbare printtaken op luchthavens

Robuust met schokbestendige behuizing en documentinvoer

Aparte verstevigde afscheurbalk van acryl

Ultrasnelle conceptmodus van 680 cps met 12 cpi

Lintrendement van 7,5 miljoen tekens

Gemiddelde tijd tussen storingen van 20.000 uur

Standaard afsluitbaar voorpaneel

Parallelle en USB-aansluitingen

Windows-stuurprogramma

Voldoet aan ENERGY STAR®-normen