Epson verwerft aandeel van 22,7% in de EMEA-projectormarkt

Aanhoudend succes voor internationale marktleider

Epson verwerft aandeel van 22,7% in de  EMEA-projectormarkt

Epson®, 's werelds grootste fabrikant van projectietechnologie, zet het succes in de markt voor visuele beeldvorming voort en bereikt in het laatste kwartaal van kalenderjaar 2010 een marktaandeel van maar liefst 22,71 procent, aldus Futuresource Consulting Limited.

Uit de cijfers van Futuresource blijkt niet alleen dat Epson zijn positie als marktleider nog verder versterkt, maar ook dat Epson nu leider is op het gebied van projectoren met 4.000–4.999 lumen, met een marktaandeel van 15,40 percent. Hiermee is Epson de eerdere koploper Sanyo voorbijgestreefd.

Bovendien laten de cijfers zien dat Epson in EMEA de nummer één is op het gebied van projectoren met uiterst korte projectieafstand, met een indrukwekkend marktaandeel van 67,12 procent.

Epson is sinds 2001 's werelds grootste fabrikant van projectoren en het brede productassortiment bevat installatieprojectoren, draagbare projectoren, projectoren met uiterst korte projectieafstand, evenals interactieve, zakelijke en home cinema-producten, waardoor Epson uniek is binnen de markt. De 3LCD-technologie vormt de kern van alle Epson-projectoren en zorgt ervoor dat de Epson-projectoren perfecte kleuren leveren.

Jean-Marie Lacroix, commercieel directeur bij Epson, merkt op: “We zijn erg blij met deze nieuwe gegevens van Futuresource en het doet ons veel genoegen te zien dat onze projectoren binnen de markt steeds meer waardering en omzetaandeel krijgen.

Door in te spelen op markttrends en voortdurend te investeren in de ontwikkeling van baanbrekende producten en technologieën trachten we onze positie als marktleider jaar na jaar te blijven versterken.”