Epson wint European Printer Award van EISA

EISA heeft de Epson Stylus Pro 3880 bekroond als Printer van Europa 2010-11.

Epson wint European Printer Award van EISA

Epson®heeft zijn leidende positie in de professionele beeldverwerkende industrie bevestigd door het winnen van de ‘European Printer 2010-2011’ Award van de European Imaging and Sound Association (EISA) met de Epson Stylus Pro 3880.

De Epson Stylus Pro 3880 is flexibel in gebruik met een breed spectrum aan media en is geschikt voor gebruik door zowel professionele fotografen als gemotiveerde amateurs. Deze printer maakt gebruik van Epson’s geavanceerde, vierde generatie UltraChrome K3 Vivid Magenta inktset, met twee nieuw toegevoegde kleuren, Vivid Magenta en Vivid Light Magenta, en levert een betere reproductie van rood-, violet- en paarstinten. De Epson Stylus Pro 3880 produceert duurzame grootformaatafdrukken van hoge kwaliteit in zowel zwart-wit als kleur en kan dus snel en flexibel afdrukken voor vele toepassingen. 

Het panel van EISA was onder de indruk van de afmetingen, de resolutie en de volumecapaciteit van de printer en gaf als commentaar: “De Epson’s Stylus Pro 3880 is een professionele A2+ printer die zo klein is dat hij nog geldt als bureaumodel. De specialiteit van deze printer is de productie van hoge kwaliteit monochroom- en kleurenbeelden met afdrukresoluties tot 2880 x1 440 dpi, met gebruik van Epson’s UltraChrome K3 Vivid Magenta pigmentgebaseerde inkten. Dit is een enorm goede keus voor fotografen die in hoeveelheden afdrukken want elk inktpatroon heeft een capaciteit van 80 ml.”

Marc Boehmer,Product Manager van Epson Europe, verklaarde:"De EISA Awards zijn een belangrijke indicator binnen onze industrie voor de kwaliteit van producten en deze erkennning van de Stylus Pro 3880 bewijst onze expertise in het produceren van professionele producten van hoge kwaliteit. Deze prijs is een aanvulling op de successen van de Stylus Pro 3880 die eerder dit jaar ook al erkenning kreeg van de TIPA (Technical Image Press Association).  De Stylus Pro 3880 is vanaf nu de ideale keuze voor professionele fotografen.”

Epson Stylus Pro 3880- de belangrijkste kenmerken

  • Met de 8 kleuren omvattende Epson UltraChrome K3 Vivid Magenta -inkt wordt het afdrukbare kleurenspectrum groter en zorgen drie zwarte inkten voor een geweldige grijswaardenbalans
  • Afdrukken op een breed spectrum media en media-oppervlakken van 4 x 6” inch tot 17 x 22 inch
  • Ideaal voor snel en flexibel afdrukken op de markt van de fotografie, kunst, proefdrukken, verkooppunttoepassingen en grafiek.
  • Deze unieke compacte A2+ printer is ideaal voor kleine studio's
  • Voldoet aan de ENERGY STAR®normen