Epson zet nieuwe standaard voor thuisbioscopen

Nieuwe 3LCD reflecterende technologie zorgt voor superieure bioscoopervaring

Epson zet nieuwe standaard voor thuisbioscopen

Epson® introduceert vandaag de EH-R4000 en de EH-R2000, twee Full HD-projectoren van ultrahoge kwaliteit voor kritische thuisbioscoopfans. Ze beschikken over de nieuwe 3LCD reflecterende paneeltechnologie van Epson voor een nog intensere bioscoopervaring.

Reflecterende technologie bouwt voort op het bestaande 3LCD-systeem en helpt Epson een nieuw record in dynamische contrastverhouding te bereiken van 1.000.000:1 voor de EH-R4000 en 500.000:1 voor de EH-R2000. Hierdoor wordt het zwart donkerder, het wit helderder en de kleuren dieper, met als resultaat sprankelende en levensechte kleuren over het hele spectrum voor de ultieme kijkervaring. 3LCD reflecterende technologie biedt ook een fijnere gradatie van kleuren en een breder kleurenspectrum.

3LCD reflecterende technologie is niet alleen sneller maar ook vloeiender, met een ultrasnelle reactietijd die 75 procent hoger ligt[1], waarmee zelfs de snelst bewegende beelden kunnen worden weergegeven en vervaging wordt verminderd. Epson heeft bovendien de belichtingsverhouding met 40* procent verminderd, waardoor er aanzienlijk minder ruimte tussen de pixels zit en het 'hordeur'-effect wordt verminderd.

De projectoren beschikken over een Hollywood Quality Video-processor die de beste Full HD-beelden op de markt biedt. Elk detail wordt dus perfect weergegeven, ook in donkere scènes. Andere beeldverbeterende functies zijn interpolatie van frames voor vloeiende bewegingen en actiescènes, een ‘superresolutie’-functie voor een betere kwaliteit van beelden in standaard definitie zoals dvd's en vijf verschillende kleurenmodi voor verschillende omgevingen.

Met een gemotoriseerde zoom en een lens-shift met het breedste bereik in zijn klasse is de installatie eenvoudig en onovertroffen flexibel. De EH-R4000 kan via een netwerk worden bediend en beide projectoren kunnen via de afstandsbediening andere apparaten aansturen, zoals Blu-ray-spelers. Voor de echte thuisbioscoopfan beschikken ze bovendien over “trigger out”-functies om apparaten als elektronische schermen van stroom te voorzien. Zo kan een complete thuisbioscoop via één afstandsbediening worden bediend.

Alexandre Di Caro, Product Manager voor thuisbioscoopprojectoren bij Epson Europe, zegt hierover: “We zetten een nieuwe standaard voor superieure beeldkwaliteit, niet alleen doordat we enorme contrastverhoudingen en uitzonderlijke kleuren bieden, maar doordat we ook andere onderdelen hebben verbeterd waar de klant om heeft gevraagd, zoals het nieuwe, vlotte ontwerp. Daarnaast bieden we een betere bruikbaarheid met functies als het lenspositiegeheugen, zodat beelden met verschillende verhoudingen op een 2,40:1-scherm kunnen worden bekeken voor een echte bioscoopervaring.”

De projectoren hebben een compact en elegant symmetrisch ontwerp, waarmee ze naadloos binnen elke ruimte passen. De centraal geplaatste lens zorgt voor een keurige en toch eenvoudige installatie.

De EH-R4000 en de EH-R2000 zijn verkrijgbaar vanaf oktober.

Voornaamste kenmerken

  • Beelden van ultrahoge kwaliteit met hoge dynamische contrastverhouding: 1.000.000:1 (EH-R4000) & 500.000:1 (EH-R2000).
  • Eenvoudig te installeren met gemotoriseerde zoom en lens.
  • Verbeterde beelddetails dankzij HQV-processor.
  • Vloeiende actiescènes dankzij interpolatie van frames.
  • Verbluffende helderheid met 1.200 lumen en even hoog lichtrendement voor wit en gekleurd licht (CLO).
  • Bedien andere apparaten zoals een Blu-ray-speler op afstand.
  • 5 kleurenmodi, voor alle omgevingen en toepassingen.

[1]Vergeleken met de Epson Full HD thuisbioscoopprojectoren met LCD-paneel.