Epson's eerste actieve 3LCD 3D-projector voor commercieel gebruik

High-definition 3D-projector brengt zakelijke projecties tot leven

Epson's eerste actieve 3LCD 3D-projector voor commercieel gebruik

14 januari 2013 – Epson, al 11 jaar marktleider op het gebied van projectoren[1], lanceert zijn eerste actieve 3LCD 3D-projector voor commercieel gebruik. De Epson EB-W16 ondersteunt 3D-visualisatie voor het hoger onderwijs en toepassingen voor de ontwerp- en technieksector. Ditgebruiksvriendelijke en draagbare apparaat biedt heldere 3D-projectie in high-definition in combinatie met alle voordelen van de 3LCD-technologie.

Met de 3LCD-technologie van Epson wordt een breed kleurenbereik levensecht gereproduceerd, wat natuurlijke en levendige beelden oplevert die perfect zijn voor toepassingen voor bijvoorbeeld grafisch ontwerp, en is de beeldkwaliteit altijd gegarandeerd. De Epson EB-W16 biedt ook een even hoge lichtopbrengst voor wit en gekleurd licht (CLO) van 3000 lumen voor heldere 3D-beelden in uiteenlopende lichtomstandigheden, terwijl de contrastverhouding van 5000:1 fantastisch detail levert in de kwalitatief hoogwaardige beelden.

Bovendien betekent het moderne, lichtgewicht en draagbare ontwerp van de EB-W16, in combinatie met een zoom van x1,2, dat gebruikers 3D-content vrijwel overal kunnen weergeven.

Dankzij de ondersteuning van alle HDMI compatibele 3D-signalen, kan de Epson EB-W16 alle formaten projecteren: side-by-side, top-and-bottom en frame packing zodat gebruikers de mogelijkheid hebben om het uitgebreidste scala aan beschikbare 3D-content weer te geven.

Gareth Day, Product Manager van Epson Europe, zegt: 'We hebben onze heldere, actieve 3D-technologie al met groot succes gelanceerd met ons assortiment homecinemaprojectoren en brengen deze kennis nu naar de zakelijke markt. Met de hoge lichtopbrengst en de 3LCD-technologie is de EB-W16 perfect geschikt voor een groot aantal toepassingen voor grafisch ontwerp en techniek. Ontwerpen kunnen hierdoor veel meeslepender worden getoond.'

De EB-W16 maakt gebruik van de lichtgewicht, oplaadbare actieve RF (Radio Frequency) shutter-bril voor 3D-weergave [2]. Deze bril kan tot op 10 m van de projector worden gebruikt.

De Epson EB-W16 is vanaf januari 2013 beschikbaar voor een prijs van € 708 (excl. BTW). De Epson actieve RF (Radio Frequency) shutter-bril voor 3D-weergave heeft een prijs van
€ 65.

 

Eigenschappen:

Heldere 3D-projector op groot scherm

Even hoge lichtopbrengst voor gekleurd en wit licht (Colour Light Output) van 3000 lumen

Geniet van uitzonderlijke beeldkwaliteit met de 3LCD-technologie van Epson

Diepe zwarttinten – contrastverhouding van 5.000:1

Ondersteunt alle huidige met HDMI compatibele 3D-formaten (side-by-side, top-and-bottom en frame packing)

WXGA-resolutie (1280 x 800) – HD-Ready

Oplaadbare actieve USB shutter-bril voor 3D-weergave2 – (los verkrijgbaar)

Het projectiebeeld eenvoudig uitlijnen met keystone-correctie, de x1.2-zoomlens en automatische screen-fit functie

2W-luidspreker

 


[1] Bron: Futuresource Consulting Limited

[2] De RF 3D actieve shutter-bril is een onderdeel van het Full HD 3D Glasses Initiative, www.fullhd3dglasses.com

Opmerkingen voor de redactie

Over Epson
Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van imaging en innovatie, en biedt een uitgebreid productgamma, variërend van inkjetprinters en 3LCD-projectoren tot sensoren en andere microapparatuur.  die zich inspant om de visie van klanten wereldwijd te overstijgen door middel van zijn compacte, energiebesparende, precisietechnologieën, met een assortiment van printers en 3LCD-projectoren voor ondernemingen en thuiskantoren, tot sensoren en micro-apparatuur.

De Epson Group, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 81.000 werknemers in 97 bedrijven, en is trots op zijn voortdurende bijdrage aan het wereldwijde milieu en de gemeenschappen waarin de groep actief is.
http://global.epson.com/

Informatie over Epson Europe Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor van de groep voor Europa,

het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.757 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2011 een omzet van 1,546 miljard euro. http://www.epson.eu

Ecologische visie 2050   http://eco.epson.com/