Exclusief nieuws voor drupa: nieuwe supersnelle, 44-inch grootformaat productieprinter

SureColor SC-P10000 combineert de hoogste afdruksnelheid en een superieure kwaliteit van 600 x 600 dpi en hoger

Exclusief nieuws voor drupa: nieuwe supersnelle, 44-inch grootformaat productieprinter

Tijdens drupa 2016, stand A01-1, hal 05, onthult Epson de nieuwe 44-inch (111,8 cm) aanwinst voor de SureColor SC-P-reeks: de SC-P10000. Deze printer treedt in de voetsporen van de 64-inch (162,6 cm) SC-P20000. Beide innovatieve modellen zijn eenvoudig te bedienen en produceren nauwkeurige en superieure grootformaat foto's, POS-items en sign-materialen, zelfs bij zeer hoge snelheden. Klanten kunnen nu profiteren van alle functies van deze reeks, en items van een kleiner formaat afdrukken.

De SC-P10000 is een ideale oplossing voor fotolabs, foto- en copyshops in de winkelstraat, drukkerijen en ondernemingen die op zoek zijn naar interne afdrukmogelijkheden. In deze zeer veeleisende omstandigheden hebben gebruikers behoefte aan een printer die afdrukken van de hoogste kwaliteit levert en bovendien uitmuntende productiviteit biedt, bij 600 x 600 dpi en hoger. Om deze reden bevat de SC-P10000 de nieuwe PrecisionCore MicroTFP-printkop, die uitstekende resultaten biedt, zelfs in zeer snelle afdrukmodi. Gebruikers kunnen vertrouwen op een zeer soepele werking dankzij de uitermate precieze media-invoertechnologie, waaronder een nieuw ontwikkelde, cameragestuurde stabilisatie van de papierinvoer en een inductief rollensysteem voor media.

Marc Boehmer, productmanager bij Epson Europe zegt: 'Het is fantastisch dat we ons nieuwe 44-inch model tijdens drupa kunnen onthullen. Het is een ideale printer voor copyshops die grote volumes bij zeer hoge snelheden willen afdrukken, zonder dat ze daarbij aan kwaliteit inboeten. De behoeften van onze klanten ontwikkelen zich voortdurend en dus is het voor ons belangrijk om ons aanbod en onze technologieën steeds verder uit te breiden om aan hun vereisten te kunnen voldoen.'

Nauwkeurige kleuren, vloeiende overgangen en fijne details zijn wat superieure afdrukken onderscheiden. Epson zorgt ervoor dat klanten concurrerend kunnen werken en nauwkeurig en betrouwbaar resultaat kunnen leveren voor al deze aspecten met de nieuwe UltraChrome Pro 10-kleuren inktset.  De nieuwe foto- en matzwarte inkten met hoge dichtheid en vier niveaus aan zwart bieden tezamen een rijk en uitmuntend toonbereik bij reproductie. Bovendien kunnen korreligheid worden verminderd en overgangen worden verbeterd dankzij de K4- en Multi Size Droplet-technologie (MSDT).

Probleemloos afdrukken wordt ook mogelijk met de SC-P10000. Het is eenvoudig om de printer te bedienen met het grote LCD-kleurenpaneel, waarmee de gebruiker met illustraties begeleid wordt. Het verwisselen en vervangen van media verloopt snel en probleemloos en dankzij het transparante venster in de printerkap en in de afdekkap van de papierrol kunnen de gebruikers de voortgang van het afdrukken en de status van resterende media controleren. Met de optionele harde schijf kunnen taken ook kunnen rechtstreeks vanaf het bedieningspaneel opnieuw worden afgedrukt, zonder dat een pc is vereist.

Onderhoud is ook zeer eenvoudig, zodat gebruikers deze zelf kunnen uitvoeren en kosten kunnen besparen. Na het voltooien van een afdruktaak zorgt de positie van de printkop ervoor dat deze  eenvoudig door de gebruiker kan worden gereinigd, gezamenlijk met de ink cap. Daarnaast kunnen gebruikers met het kleurkalibratie-hulpprogramma van Epson de kleurstabiliteit van hun printers beheren, zonder dat er dure extra software vereist is.

Omdat efficiëntie voor bedrijven altijd een zorg is, garandeert Epson zeer voordelige prijzen voor zijn printers en inkten. Voor de SC-P10000 kan een optionele Adobe PostScript-module worden gebruikt, waardoor de doelmatigheid voor gebruikers verder wordt vergroot.

De SC-P10000 is verkrijgbaar vanaf mei 2016.

Ga voor meer informatie naar www.epson.eu/sc-p10000


 


Opmerkingen voor de redacteur

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van innovatie en toegewijd om de visie en verwachtingen van klanten op het gebied van printing, visuele communicatie, kwaliteit van leven en productie te overtreffen. Het productassortiment van Epson bestaat uit inkjetprinters, printsystemen, 3LCD-projectoren, industriële robots, multimediabrillen en sensorsystemen die zijn gebaseerd op compacte, energiebesparende en nauwkeurige technologieën.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd bijna 70.000 werknemers in 94 bedrijven en is trots op zijn bijdrage aan de gemeenschappen waarin de groep actief is en zijn voortdurende inspanningen om de milieubelasting te beperken.

http://global.epson.com/

Over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.700 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2014 een omzet van 1.551 miljard euro. www.epson.be

Ecologische Visie 2050  

http://eco.epson.com