Hoe kleiner, hoe beter

Epson maakt inktverpakking tot 16% kleiner*, zonder de hoeveelheid inkt te verminderen

Hoe kleiner, hoe beter

Epson heeft een nieuwe verpakking geïntroduceerd voor een selectie van de inktseries voor thuis en het thuiskantoor, die tot 16% kleiner is dan voorheen – zonder dat dit ten koste gaat van de hoeveelheid inkt. Dit is een positieve ontwikkeling voor het milieu, terwijl het eveneens leidt tot een bredere keuze voor klanten in de winkel.

Mark Karsey, Supplies Manager bij Epson Europe, zegt: 'Alles wat wij doen bij Epson is gebaseerd op het Japanse principe van 'Sho Sho Sei', wat zoveel betekent als 'efficiënte, compacte precisie'. Door de omvang van onze verpakking te verkleinen, kunnen we de klant meer keuze bieden en onze impact op het milieu tot een minimum beperken. Wat we er uiteindelijk mee bereiken is een efficiëntere verpakking terwijl we tegelijkertijd de klantervaring op peil houden en mogelijk verbeteren.'

Epson heeft zijn productverpakking op een innovatieve manier aangepast en er tegelijkertijd voor gezorgd dat klanten geen druppel minder inkt ontvangen. De multipackverpakking is smaller gemaakt, van 192 mm tot 162 mm breed, wat neerkomt op een totale reductie van maximaal 16%. De single packs worden 13% smaller gemaakt, van 112 mm tot 97 mm breed.

Dankzij deze verbetering komt er meer uitstalruimte beschikbaar waardoor retailers een breder assortiment Epson-inkten kunnen aanbieden. Dit zal de winkelervaring verbeteren omdat klanten kunnen profiteren van een grotere selectie van inkten in de winkel.

Door de afmetingen en het gewicht van de verpakking van de afzonderlijke inktpatronen te minimaliseren, is de hoofdverpakkingsdoos voor het transport van de inktpatronen ook kleiner en dus lichter geworden. Als gevolg van deze wijzigingen wordt de algehele CO2-voetafdruk van de verpakking verkleind vanuit logistiek oogpunt, wat onderdeel is van Epson's streven om de CO2-uitstoot 2 in 2050 met 90% te verminderen*.

De nieuwe verpakking is vanaf januari 2017 verkrijgbaar in de winkel (met het roteren van de voorraad).

Inktpatronen met nieuwe compactere verpakking:

InktreeksInktcodeSingle packs Multipack(s)
LuipaardT071
VosT128
AppelT129
HertT130
Pen en kruiswoordraadsel 16/16XL/16XXL
Madeliefje18/18XL
Olifant 24/24XLOngewijzigd
IJsbeer26/26XLOngewijzigd
Alarmklok27/27XL/27XXL
Aardbei29/29XL
Sinaasappelen33/33XLOngewijzigd
Epson maakt inktverpakking tot 16% kleiner
Een selectie van Epson's multipacks voor thuis en het thuiskantoor wordt smaller, 162 mm in plaats van 192 mm, wat neerkomt op een reductie van maximaal 16%.

Epson's doel is om de CO2-uitstoot in 2050 met 90% te verminderen
Ga voor meer informatie naar http://global.epson.com/SR/environment/vision/