Hybride thuis- en kantoorwerk vraagt om betere set-ups

.

Hybride thuis- en kantoorwerk vraagt om betere set-ups

Het lijkt steeds waarschijnlijker dat veel bedrijven na afloop van de pandemie een gemengd of hybride werkmodel gaan gebruiken. In het nieuwe model kunnen werknemers kiezen hoe en waar ze werken, en wanneer nodig kan worden omgeschakeld.  

Hoewel velen genieten van het comfort en de flexibiliteit van thuiswerken, verloopt echter niet alles even soepel. Uit recent onderzoek van Epson bleek dat bijna een kwart van de werknemers heeft geconstateerd dat hun motivatie sinds de start van de lockdowns is afgenomen. Nog eens 45 procent denkt dat hun motivatie verder zal afnemen naarmate het thuiswerk aanhoudt. Dit is deels te wijten aan een gebrek aan geschikte apparatuur: 42 procent van de huidige thuiswerkers beweert dat een gebrek aan geschikte apparatuur hun productiviteit heeft beïnvloed.

Dus als bedrijven hun werknemers een keuze willen bieden, dan moeten zowel het kantoor als de thuisomgeving hen in staat stellen om effectief te werken. Om dit te realiseren, moeten werknemers zijn uitgerust met de middelen om thuis gemotiveerd en productief te blijven werken.

Natuurlijk hebben bedrijven geen onbeperkt budget om apparatuur te leveren, en niet alle werknemers hebben hetzelfde gereedschap nodig. Daarom is individuele afstemming van groot belang.  Volgens onze bevindingen loopt de behoefte aan apparatuur uiteen: sommigen beschikken niet over de juiste stoel (38 procent), anderen willen een betere display (26 procent), meer dan een kwart zegt dat ze een nieuwe printer nodig hebben en nog eens 37 procent heeft meer inkt of toner nodig.

Het is ook belangrijk om 'zachtere' drijfveren te begrijpen en apparatuur te selecteren die hierop aansluit. Negen van de tien werknemers zouden bijvoorbeeld verwachten dat alle apparatuur die aan hen wordt versterkt milieuvriendelijk is.

Onze EcoTank-printers zijn bijvoorbeeld een geweldige manier voor bedrijven om eenvoudig tegemoet te komen aan de behoeften van individuele werknemers. Ze zijn voorzien van grote inkttanks, die u vult met inktflessen in plaats van cartridges. Vanaf het begin is er genoeg inkt om tot 14 000 pagina's af te drukken 1, wat geld en tijd bespaart omdat het niet nodig is om steeds cartridges te vervangen. De installatie is simpel en bijvullen kan zonder morsen. Daarnaast is de printer zeer betrouwbaar en levert hoogwaardige afdrukken, iedere pagina opnieuw.

Als hybride werken een nieuw, permanent werkmodel wordt, moeten beide werkopties even uitvoerbaar zijn. En een juiste aanpak zal flink bijdragen aan een gemotiveerd en productief personeelsbestand.

Opmerking: Deze blog maakt deel uit van een reeks door Epson gecreëerde redactionele en social media-content, waarin de gewoonten en meningen van thuiswerkende mensen in heel Europa tijdens de pandemie worden verkend. De inhoud is gebaseerd op de resultaten van een onderzoek dat door Epson werd uitgevoerd in januari en februari 2021. Er werden 1000 thuiswerkende Epson-printereigenaren in 11 landen ondervraagd (Italië, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Nederland, België, Zweden, Finland, Noorwegen, Denemarken). Andere content is te vinden op onze website en op onze social media-kanalen

(1) Genoemde rendementen zijn geëxtrapoleerd op basis van de originele methodologie van Epson vanuit de in ISO/IEC 24712 of 29103 verstrekte afdruksimulatie van testpatronen. Genoemde rendementen zijn NIET gebaseerd op ISO/IEC 24711 of 20102. Genoemde rendementen kunnen variëren op basis van de afbeeldingen die u afdrukt, de papiersoort die u gebruikt, de frequentie van uw afdrukken en omgevingscondities zoals de temperatuur. Tijdens de eerste installatie van de printer wordt er een bepaalde hoeveelheid inkt verbruikt om de spuitkoppen van de printkop te vullen. Hierdoor is het rendement van de oorspronkelijk meegeleverde inktset lager.