Inktpatronen behoren tot het verleden dankzij Epson

Zonder inktpatronen, inclusief 2 jaar inkt1en uitzonderlijk lage afdrukkosten, zijn de EcoTank-printers de zuinigste ooit

Inktpatronen behoren tot het verleden dankzij Epson

Zaventem, 1 september 2015 – Met genoeg inkt voor twee jaar1 printen en zonder verborgen kosten, brengt de nieuwe EcoTank-serie van Epson baanbrekende innovatie dankzij de uitzonderlijk lage kosten per pagina en optimale gebruiksvriendelijkheid. Ontworpen voor dagelijks gebruik thuis, thuiskantoren en kleine bedrijven waar lage afdrukkosten de hoogste prioriteit hebben, bieden deze printers een nieuw design met een navulbaar inktreservoir dat het gebruik van inktpatronen overbodig maakt. Hoewel de nadruk vooral ligt op lage afdrukkosten, maken alle modellen gebruik van de Micro Piezo-technologie van Epson voor helder, scherp en nauwkeurig afdrukken.

Dominique Schouterden, Business Account Manager bij Epson Europe, zegt: “Met deze nieuwe EcoTank-printers komt de gebruiker niet voor verrassingen te staan. De grote hoeveelheid meegeleverde inkt bij elk model betekent dat de printers de eerste twee jaar weinig aandacht nodig hebben. Na die tijd zullen de gebruikers zo enthousiast zijn dat ze niets anders meer willen vanwege de hoge capaciteit en lage afdrukkosten. Dit levert hen een gemiddelde kostenbesparing op van 70%2. Extra inktflesjes zijn eveneens zeer betaalbaar, waardoor het afdrukken alleen maar goedkoper wordt.”

De hele EcoTank-serie biedt geavanceerde functies: afdrukken op A3, SD-kaartsleuven, faxen, scannen, Wi-Fi, en LCD-schermen. De ET-2550 biedt functies voor afdrukken, kopiëren en scannen, terwijl de ET-4500 met extra faxfunctie zorgt voor de complete 4-in-1. Beide de modellen bieden indrukwekkende prestaties, met tot 4.000 pagina´s afdrukken in zwart-wit en 6.500 pagina´s in kleur3. Ze bieden draadloos afdrukken met de Epson iPrint-app voor smartphones. Daarnaast bieden ze ook ondersteuning voor Epson Connect, waardoor ze gebruik kunnen maken van een aantal Epson-afdruktoepassingen met functies voor onder andere afdrukken op afstand en via e-mail.

Het laatste model in de EcoTank-serie is de meer gespecialiseerde ET-14000, die ontworpen werdt voor afdrukken op A3 tegen lage kosten. De ET-14000 levert indrukwekkende prestaties met 7.100 pagina´s in zwart-wit en 5.700 pagina´s in kleur3.

De ET-2550, ET-4500en ET-14000 zijn beschikbaar vanaf september 2015 voor een prijs van respectievelijk € 299, € 399 en € 649. Extra inktflesjes zijn beschikbaar voor een prijs van € 10.

Belangrijkste kenmerken ET-2550 ET-4500 ET-14000
Inktreservoir met extreem hoge capaciteit
Afdrukken, kopiëren, scannen + fax alleen afdrukken
Dubbelzijdig afdrukken - - -
Afdrukken op A3 - -
Automatische documentinvoer (ADF) - -
1200 dpi-scanner -
Tweeregelig LCD-display voor nog meer gebruiksgemak 3,4cm
kleuren-display
-
Wi-Fi -
AirPrint-ondersteuning -
Epson iPrint en Epson Connect -

_______________________

1 2 jaar aan inkt, gebaseerd op gemiddeld maandelijks afdrukvolume van gebruiker (TNS Research, juni 2013).

2 Gemiddelde besparing bij afdrukken van het genoemde aantal pagina´s op basis van de meegeleverde inktflessen met de EcoTank-reeks inclusief hardwareprijs. Vergelijking gebaseerd op het gemiddelde van de EcoTank A4-reeks en afgezet tegen het gemiddelde van de tien best verkochte modellen in West-Europa, in de periode mei 2014 tot april 2015 (gevolgd door GfK). Berekening van de afdrukkosten gaat uit van gemiddelde adviesprijzen en is gebaseerd op het aantal verbruikte standaard- en XL-patronen voor de West-Europese markt (eveneens gevolgd door GfK). De gehanteerde rendementsgegevens van inktpatronen zijn zoals aangegeven op de websites van de fabrikanten.

3 Genoemde rendementen/kosten per pagina zijn geëxtrapoleerd op basis van Epson´s originele methodologie vanuit de afdruksimulatie van testpatronen in ISO/IEC24712. Genoemde rendementen/kosten per pagina zijn NIET gebaseerd op ISO/IEC24711. Genoemde rendementen/kosten per pagina kunnen variëren afhankelijk van de afbeeldingen die u afdrukt, de papiersoort die u gebruikt, de frequentie van uw afdrukken en omgevingscondities zoals de temperatuur.

Over Epson
Epson is wereldleider op het gebied van imaging en innovatie en heeft een uitgebreid productassortiment van inkjetprinters en printersystemen, 3LCD-projectoren en industriële robots en andere microapparatuur. Epson streeft ernaar de visie van klanten over de hele wereld te verbreden en biedt klanten in het bedrijfsleven, de handel en industrie een hoge waarde op basis van compacte, energiezuinige en nauwkeurige technologieën.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 73.000 werknemers in 94 bedrijven, en is trots op zijn continue bijdrage aan het milieu in het algemeen en de gemeenschappen waarin de groep actief is.

http://global.epson.com/

Over Epson Europe
Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.700 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2013 een omzet van 1.517 miljard euro. http://www.epson.eu

Ecologische Visie 2050 
http://eco.epson.com/