Kleursublimatieprinten op een groot aantal ondergronden

Kleursublimatieprinten op een groot aantal ondergronden

Zaventem, 18 augustus 2015 – Epson onthult twee nieuwe kleursublimatieprinters waarmee gebruikers op betrouwbare en kosteneffectieve wijze hoogwaardig textiel en promotieartikelen kunnen maken. De SC-F7200- en SC-F6200-printer maken deel uit van een compleet Epson-pakket met garantie- en serviceondersteuning, zodat textielproducenten, fotografiestudio's en bedrijven die promotieartikelen maken zorgeloos kunnen profiteren van de hoogwaardige uitvoer van Epson.

Deze nieuwe modellen breiden het kleursublimatieaanbod van Epson verder uit en bieden klanten grotere productiemogelijkheden. De SC-F7200 en SC-F6200 kunnen beide hoogwaardig gedrukt textiel als kleding en sportkleding en meubelbekleding produceren. De SC-F6200 biedt tevens de vereiste flexibiliteit om kleursublimatieafdrukken te leveren op een groot aantal harde ondergronden. Deze printer is ideaal voor bedrijven die promotieartikelen maken en kan worden gebruikt voor sublimatieafdrukken op op maat gemaakte items, zoals bekers en telefoon- en tablethoezen.

Neil Greenhalgh, Productmanager bij Epson Europe, zei hierover: "Met deze twee modellen hebben we de laatste technische vorderingen van Epson verwerkt in twee nieuwe kleursublimatieprinters voor onze klanten. Met de nieuwe en verbeterde functies van de SC-F6200 wordt een scala aan nieuwe mogelijkheden geboden voor de fotografiebranche, voor het afdrukken van foto's op ondergronden als metaal en hout. En de SC-F7200 is exclusief ontwikkeld voor uitstekende resultaten op de markt voor textiel van rol-naar-rol."

Beide printers maken gebruik van de Epson PrecisionCore-printkoptechnologie voor uitstekende, nauwkeurige afdrukken in prachtige kleuren en helderheid. Wanneer deze

printkop wordt gebruikt in combinatie met de UltraChrome DS-inktset, kunnen gebruikers het best mogelijke resultaat bereiken. Er is een nieuwe HDK Black-inkt ontwikkeld speciaal met het oog op textieldrukken, waarmee diepe, neutrale zwarttinten en dichte schaduwen worden geproduceerd. Gebruikers die afdrukken op een rigide ondergrond kunnen profiteren van de standaard zwarte inkt, die soepele gradaties creëert die perfect zijn voor productie van promotieartikelen.

Klanten die deze kleursublimatieproducten kopen kunnen profiteren van een compleet Epson-printpakket. De hardware, software, printkop, inkt en het sublimatiepapier worden door één fabrikant gemaakt en ondersteund, zodat alles en iedereen naadloos samenwerkt. Deze printers worden tevens geleverd met Wasatch-software, wat betekent dat gebruikers direct aan de slag kunnen met printen, zonder verdere investeringen.

Bovendien vindt Epson het bieden van eersteklas dienstverlening en ondersteuning voor het zorgeloos gebruik door klanten van cruciaal belang. In het onwaarschijnlijke geval van een probleem beschikken beide producten over een standaard eenjarige garantie. Als klanten hun dekking willen uitbreiden, kunnen ze profiteren van Epson CoverPlus-garantieopties, waaronder de doorlopende eenjarige garantie van Epson. Hiermee kunnen klanten telkens voor één jaar betalen en hoeven ze niet vooraf voor een langdurige garantie in de buidel te tasten.

Ook bieden beide modellen een aantal manieren waarop klanten hun kosten laag kunnen houden. De inktsystemen met hoge capaciteit garanderen lage afdrukkosten per vierkante meter, terwijl het gebruik van originele inkten van Epson betekent dat de printkop minder vaak hoeft te worden schoongemaakt of vervangen en de uitvaltijd minimaal is. Het verwijderen van afvalinkt is nu eenvoudiger en goedkoper, omdat beide printers nu beschikken over een reservoir van twee liter om afval te verzamelen. Voor beide producten is ook het managed printserviceprogramma1 van Epson beschikbaar, zodat budgetten scherper kunnen worden beheerd en voorraden klein kunnen worden gehouden.

1 Print & Save is momenteel beschikbaar in Groot-Brittannië, Italië, Frankrijk, Duitsland, Portugal, Spanje, België, Denemarken, Finland, Luxemburg, Nederland, Zweden, Polen, Roemenië (lijst nauwkeurig gedurende FY15). Ga voor meer informatie naar www.epson.eu/printandsave

De belangrijkste kenmerken:

SC-F7200SC-F6200
Door Epson ontwikkeld voor prestaties, kwaliteit en betrouwbaarheid met lage eigendomskosten-
Epson's gerenommeerde Precision Core TFP-printkop voor snelle doorvoer en een lange productielevensduur
Hoge beeldkwaliteit en resolutie tot 720 x 1440 dpi
Afdrukken op uiteenlopende kleursublimatie-transferpapieren met een breedte tot 1625mm-
Afdrukken op uiteenlopende kleursublimatie-transferpapieren met een breedte tot 1117mm-
Resultaten van hoge kwaliteit met Variable-sized Droplet Technology
Zeer betrouwbare automatische oppakeenheid met hoge opwikkel-nauwkeurigheid-
Ondersteuning voor snel drogen met de post-platen heater-
Laden van media door één gebruiker met tilhendels; automatische spanningsregeling-
Geschatte afdruksnelheid (1-pass)58,9 m2/u63,4 m2/u
Geïntegreerd en eenvoudig navulbaar 1,5 liter inktsysteem
Epson UltraChrome DS-inkt produceert levendige kleuren, scherpe contouren en vloeiende gradaties met uitstekende licht- en wasbestendigheid en bestendigheid tegen slijtage en transpireren
Afvalreservoirs van twee liter voor eenvoudige en kosteneffectieve verwijdering van inkt

Over Epson
Epson is wereldleider op het gebied van imaging en innovatie en heeft een uitgebreid productassortiment van inkjetprinters en printersystemen, 3LCD-projectoren en industriële robots en andere microapparatuur. Epson streeft ernaar de visie van klanten over de hele wereld te verbreden en biedt klanten in het bedrijfsleven, de handel en industrie een hoge waarde op basis van compacte, energiezuinige en nauwkeurige technologieën.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 73.000 werknemers in 94 bedrijven, en is trots op zijn continue bijdrage aan het milieu in het algemeen en de gemeenschappen waarin de groep actief is.

http://global.epson.com/

Over Epson Europe
Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.700 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2013 een omzet van 1.517 miljard euro. http://www.epson.eu

Ecologische Visie 2050 
http://eco.epson.com/