Krachtige, heldere installatieprojectoren van de marktleider

De nieuwe installatieprojectoren van Epson zijn uitgerust met tal van innovatieve functies

Krachtige, heldere installatieprojectoren van de marktleider

Amsterdam, 29 januari 2013 – Epson, wereldwijd marktleider op het gebied van projectoren [1], kondigt twee nieuwe hoogwaardige installatieprojectoren met tal van innovatieve functies aan. De Epson EB-G6900WU en EB-G6800 zijn ideaal voor de verhuurmarkt en digitale informatieborden, bieden een hoge lichtcapaciteit en zijn uitgerust met een HDBaseT-ingang. Bovendien kunnen deze projectoren beelden in hoeken en op gebogen oppervlakken projecteren. Daarnaast zijn deze modellen compatibel met lenzen uit de Epson EB-G5-serie [2], ideaal voor bedrijven die hun installatieprojectoren willen upgraden.

De Epson EB-G6900WU is uitgerust met een WUXGA-schermresolutie terwijl de EB-G6800 beelden met een XGA-schermresolutie projecteert. Dezemodellen zijn daarnaast uitgerust met HDBaseT, een geavanceerde technologie voor de overdracht van vijf signalen, inclusief niet-gecomprimeerde HD video, audio, voeding en bediening, tegen lage kosten voor afstanden tot 100 meter met een standaard CAT5/6-kabel.

Geprojecteerde beelden op een gebogen oppervlak of in de hoek van een ruimte worden automatisch aangepast zodat gebruikers zonder vervorming kunnen projecteren. Bovendien kan de projector 360 graden verticaal worden gedraaid zodat het beeld desgewenst eenvoudig kan worden verplaatst.

Deze projectoren worden geleverd met de gebruikelijke hoogwaardige technische functies zoals klanten inmiddels gewend zijn van Epson. Gedetailleerde kleuren worden waarheidsgetrouw gereproduceerd terwijl beelden bij verschillende lichtomstandigheden kunnen worden weergegeven dankzij een gelijke White en Colour Light Output (CLO).

Dankzij een verscheidenheid aan gebruiksvriendelijke installatiefuncties, zoals pixeluitlijning en kleuruniformiteit, zijn beide modellen eenvoudig in te stellen en te gebruiken. Hierdoor hoeven gebruikers zich na installatie van de projector niet meer bezig te houden met scherminstellingen, maar kunnen ze zich volledig richten op de presentatie van hun verhaal.

George Sebastian, senior productmanager bij Epson Europe: "Deze twee professionele installatieprojectoren zijn dankzij de heldere, krachtige beelden en innovatieve functies ideaal voor de verhuurmarkt. Dankzij Edge Blending-technologie kan bijvoorbeeld een groot breedbeeld worden geprojecteerd via een aantal verschillende projectoren die naadloos samenwerken."

George voegt daaraan het volgende toe: “HDBaseT biedt geweldige mogelijkheden voor integrators en Epson maakt als één van de eerste projectorfabrikanten gebruik van deze techniek. De speciale connectiviteitsinterface voor onder andere video, data en voeding via een Ethernet-netwerk met een standaard netwerkkabel, zal naar verwachting een positieve invloed hebben op de complexiteit, snelheid en kosten van installaties.”

De Epson EB-G6900WU en EB-G6800 zijn vanaf juni 2013 verkrijgbaar.

Eigenschappen:EB-G6900WUEB-G6800
Geniet van uitzonderlijke beeldkwaliteit met de 3LCD-technologie van Epson
Gelijke White en Colour Light Output (CLO)6000 lumen7000 lumen
ResolutieWUXGA●GA
Kleuruniformiteit
Interpolatie van frames-
Curve- en hoekcorrectie
360° draaibare projector
Pixeluitlijning
Edge Blending
Compatibel met lenzen uit de EB-G5-serie2
HD-BaseT
Nieuwe optionele lens met korte projectieafstand, off-axis en zoom van x1,2
Twee digitale ingangen: HDMI en DisplayPort
Handmatige verticale keystone-correctie +/-30 graden
Standaardbereik van lensverschuivingV: 67% / H:30%V: 57% / H: 30%


[1] Bron: FutureSource Consulting Limited, www.futuresource-consulting.com

[2]Geldt niet voor de ELPLS05-lens

Opmerkingen voor de redactie

Over Epson
Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van imaging en innovatie, en biedt een uitgebreid productgamma, variërend van inkjetprinters en 3LCD-projectoren tot sensoren en andere microapparatuur.  die zich inspant om de visie van klanten wereldwijd te overstijgen door middel van zijn compacte, energiebesparende, precisietechnologieën, met een assortiment van printers en 3LCD-projectoren voor ondernemingen en thuiskantoren, tot sensoren en micro-apparatuur.

De Epson Group, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 81.000 werknemers in 97 bedrijven, en is trots op zijn voortdurende bijdrage aan het wereldwijde milieu en de gemeenschappen waarin de groep actief is.
http://global.epson.com/

Informatie over Epson Europe Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor van de groep voor Europa,

het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.757 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2011 een omzet van 1,546 miljard euro. http://www.epson.eu

Ecologische visie 2050   http://eco.epson.com/