Labelexpo 2019: "Art meets technology" met Epson's baanbrekende innovatie op het gebied van duurzame inkjetprinters

Labelexpo 2019:

24 september 2019- Epson brengt baanbrekende innovatie op de Labelexpo (stand A50, hal 9) met zijn nieuwste assortiment inkjetlabelprinters voor de on-demand, commerciële en industriële markten voor gedrukte labels.

Hoogtepunt op de Epson-stand wordt dit jaar geboden door een visueel spectaculaire installatie van muurkunst, gemaakt van labels die geprint zijn door de Epson SurePress en ColorWorks digitale labelprinters.

Epson houdt op 24 september een persconferentie (om 11:25 uur in het Labelexpo Press Theatre) waar het zijn visie en strategisch plan zal schetsen voor een duurzame en winstgevende toekomst voor de labelindustrie, door gebruik te maken van de nieuwste innovaties in inkjettechnologie.  

Duncan Ferguson, VP Professional Printing and Robotics bij Epson Europe, zegt: "Inkjettechnologie heeft nu een ontwikkelingsstadium bereikt waarin het een aanzienlijk positief verschil kan maken voor labelproducenten, zowel on-demand als voor de traditionele producenten. Epson is de toonaangevende innovator op het gebied van inkjettechnologie voor het printen van labels. Daarom presenteren we dit jaar op Labelexpo ons uitgebreide assortiment digitale printoplossingen, waaronder onze nieuwste producten, en bewijzen zo opnieuw dat wij in staat zijn om in te spelen op de vraag van de klant naar hogere productiviteit zonder dat dit ten koste gaat van de, in onze branche, zo geroemde beeldkwaliteit van Epson."

Nieuwe uitgelichte productkenmerken op de Epson-stand dit jaar zijn onder andere:

 

  • De wereldwijde introductie van vier nieuwe ColorWorks on-demand digitale labelprinters (de ColorWorks CW-C6000Ae, CW-C6000Pe, CW-C6500Ae en CW-C6500Pe). Deze on-demand labelprinters breiden Epson's bestaande assortiment uit en voldoen aan de behoeften van klanten in vele verschillende sectoren (voedsel, chemie, drank, tuinbouw, logistiek enz.). Het assortiment omvat modellen met een automatische papiersnijder (Ae) en tijdbesparende automatische peelerfunctionaliteit (Pe), die automatisch het rugpapier van de labels verwijdert en naadloos kan worden geïntegreerd in bestaande productielijnen voor het printen en aanbrengen van labels.

 

  • De introductie van de nieuwe Epson SurePress industriële labelprinter (L-6534VW), ontworpen voor labelproducenten die hun aanbod willen uitbreiden met hoogwaardige zelfklevende labels en een ruime keuze aan substraten voor uiteenlopende sectoren zoals voedingsmiddelen, dranken, industriële producten, cosmetica, toiletartikelen en farmaceutische producten. De SurePress L-6534VW is speciaal ontwikkeld om de productiviteit te optimaliseren en downtime tot een minimum te beperken met aanvullende printerinstellingen voor 30 m/minuut en 50 m/minuut, om gebruikers meer flexibiliteit te bieden bij het verwerken van printruns zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit.

 

  • De introductie van twee nieuwe alles-in-één LabelWorks industriële labelprinters (de LW-Z5010BE met geïntegreerd toetsenbord, display en Li-ion-batterij en de LabelWorks LW-Z5000BE voor gebruik in combinatie met een pc of smart device), speciaal ontwikkeld voor iedereen die werkzaam is in datacommunicatie, fabrieken, de bouwsector, magazijnen en hoogwaardig elektrotechnisch onderhoud. Beide labelprinters bieden een breed scala aan mogelijke toepassingen, waaronder de labelproductie voor: patchpanelen, kabelidentificatie, frontplaten, distributievakjes, veiligheidsaanduidingen en productidentificatie.

Epson is eveneens verheugd aan te kunnen kondigen dat de inkten die worden gebruikt in de SurePress en ColorWorks labelprinters voldoen aan het EU-verordeningskader ((EG) nr. 1935/2004), de verordening voor goede fabricagemethoden (GMP) ((EU) nr. 2023/2006), de verordening betreffende materialen en voorwerpen van kunststof ((EU) 10/2011) en zijn opgenomen in Swiss Ordinance (SR 817.023.21) betreffende voedselcontactmaterialen voor drukinkt van voedselverpakkingen.

"De SurePress- en ColorWorks-printers van Epson worden wereldwijd gebruikt door producenten en eindgebruikers in de voedingsmiddelen- en drankensector," concludeert Duncan Ferguson, "en elk inktsysteem dat voldoet aan de nalevingsvereisten van deze complexe voedingsverordeningen is een enorme prestatie en belangrijke mijlpaal, en geeft wederom blijk van Epson’s toonaangevende rol op het gebied van de digitale productie van label- en verpakkingstoepassingen."

Ga voor meer informatie over Epson tijdens de Labelexpo 2019 naar www.epson.eu/labelexpo