Lancering van nieuwe flexibele en milieuvriendelijke projectoren

Breng vergaderingen tot leven met prachtige kleuren

Lancering van nieuwe flexibele en milieuvriendelijke projectoren

Zaventem, 1 september 2013 –Epson, 's werelds grootste fabrikant van projectoren[1], kondigt vernieuwde projectoren aan in de reeks met betaalbare[2] 3LCD-instapmodellen die zijn gericht op thuiswerkers, het midden- en kleinbedrijf en het onderwijs. De EB-S18, EB-X18, EB-W18, EB-X24, EB-S17, EB-X20, EB-W22 en EB-X25 beschikken over nieuwe functies, waaronder compatibiliteit met Wi-Fi[3], en bieden veel waar voor hun geld.

Deze reeks biedt een hoger aantal lumen en nieuwe functies, waaronder een moderator-functie[4], Colour Universal Design (CUD), een HDMI-ingang, A/V-mute en een horizontale schuif voor keystone-correctie. Dankzij een gelijke White en Colour Light Output worden kleuren drie keer helderder weergegeven[5], wat betekent dat u de gordijnen niet dicht hoeft te doen, zelfs niet bij daglicht. De modellen zijn gebruiksvriendelijk en beschikken over een verbeterde contrastverhouding van 10.000:1, wat scherpe en heldere beelden oplevert.

Paul White, Product Manager voor projectoren bij Epson Europe, zegt hierover: “We hebben goed geluisterd naar wat onze klanten willen, en hebben de moderator-functie geïntroduceerd. We hebben er ook voor gezorgd dat de gehele reeks op een bekabeld of draadloos netwerk kan worden aangesloten, zodat content eenvoudiger kan worden gedeeld. Deze netwerkfuncties zie je zelden in dit segment.”

In reactie op de steeds sterker wordende trend van het delen van informatie vanaf moderne apparaten als smartphones, laptops en tablet-pc's, hebben we er tevens voor gezorgd dat deze projectoren werken met de iProjection-app voor iOS- en Android-apparaten. Hierdoor kan informatie heel eenvoudig vanaf deze apparaten via de projector worden gedeeld. Ga voor meer informatie over iProjection naar www.epson.eu/iprojection.

Milieuvriendelijke functies

Om het milieu te ontzien en op lange termijn kosten te besparen, bevat deze reeks een nieuwe milieuvriendelijke instelling in het menuscherm. Hier kunt u alle milieufuncties op één locatie instellen en weergeven.

Met de automatische dimfunctie wordt de helderheid van de lamp aangepast aan de helderheid van het weergegeven beeld. Het voordeel hiervan is niet alleen dat minder energie wordt verbruikt, uw rekening lager uitvalt en het milieu wordt gespaard, maar dat ook de contrastverhouding wordt verbeterd. Met de A/V-mutefunctie en de slaapmodus kan voor de projector een zeer lage helderheid worden ingesteld, waardoor het energieverbruik van de lamp met 70 procent wordt verminderd.

Eenvoudig te gebruiken

Met behulp van de nieuwe moderator-functie op de EB-X20, EB-W22 en EB-X25 kunnen pc's en andere apparaten eenvoudig verbinding maken met de projector. De leider van de vergadering of de docent kan de geprojecteerde content beheren. Hierdoor kan de presentator gemakkelijk bepalen hoe en wanneer content wordt gedeeld. Er kunnen maximaal 50 personen tegelijk verbinding maken.

De HDMI-ingang betekent bovendien dat high-definition video en audio eenvoudig kunnen worden afgespeeld, ongeacht of de projector wordt gebruikt in een zakelijke of educatieve omgeving, of voor entertainment.

Dankzij Epson's unieke horizontale keystone-schuif en automatische verticale keystone-correctie kunnen projectoren flexibel worden opgesteld en krijgt u altijd een rechthoekig beeld.

En als de projector eenmaal correct is opgesteld, kunnen gebruikers die lijden aan kleurenblindheid het bedieningspaneel eenvoudig aflezen en gebruiken via Epson's Colour Universal Design (CUD). Dankzij de LED-kleuren en de heldere, intuïtieve menupictogrammen op het bedieningspaneel, kunnen alle gebruikers gemakkelijk met de projector werken.

De EB-S18, EB-X18, EB-W18, EB-X24, EB-S17, EB-X20, EB-W22 en EB-X25 zijn verkrijgbaar en kosten respectievelijk € 369, € 489, € 559, € 559, € 399, € 509, € 649 en € 649 (incl. BTW).

Belangrijkste kenmerken:EB-S18EB-X18EB-W18EB- X24EB-S17EB-X20EB-W22EB-X25
Gelijke White en Colour Light Output (lumen)30003000300035002700270030003500
ResolutieSVGA●GAWXGA●GASVGA●GAWXGA●GA
HDMI-ingang
Horizontale schuif voor keystone-correctie
Automatische verticale keystone-correctie
Bekabelde en draadloze netwerkmogelijkhedenDraadloos (optioneel)Draadloos (optioneel)Draadloos (optioneel)Draadloos (optioneel)Draadloos (optioneel)RJ45RJ45RJ45
A/V-mute
Eco-instelling
ZoomDigitaal1,2x optisch1,2x optisch1,2x optischDigitaal1,2x optisch1,2x optisch1,2x optisch
VGA-ingang11112222
Luidspreker2W2W2W2W5W5W5W5W
Moderator-functie-----
Epson netwerkprojectieOptionele draadloze LAN vereistOptionele draadloze LAN vereistOptionele draadloze LAN vereistOptionele draadloze LAN vereistOptionele draadloze LAN vereist
Colour Universal Design (CUD)
 

Informatie over Epson
Epson is wereldwijd toonaangevend op gebied van innovatie en biedt een uitgebreid productgamma variërend van inkjet printers en printsystemen, 3LCD-projectoren en industriële robots tot sensoren en andere micro apparatuur. Epson is toegewijd om de visie en verwachtingen van klanten wereldwijd te overstijgen en biedt customer value op basis van compacte, energiebesparende, precisie technologieën voor grote ondernemingen, thuiskantoren, handelsmarkten en industrie.

De Epson Group, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 68.000 werknemers in 96 bedrijven, en is trots op haar voortdurende bijdrage aan het mondiale milieu en de gemeenschappen waarin de groep actief is. http://global.epson.com

Informatie over Epson Europe
Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.727 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2012 een omzet van 1.540 miljoen euro. www.epson.eu

Ecologische Visie 2050
http://eco.epson.com[1]Enquête uitgevoerd door Futuresource Consulting Limited over de periode van 2001 tot 2012

[2]Vervangt: EB-X12, EB-W12, EB-X14G, EB-14H, EB-X14, EB-S11, EB-S11H, EB-X11, EB-X11H, EB-96W

[3]Niet beschikbaar op EB-X20, EB-W22 en EB-X25, alleen bekabelde LAN. De draadloze functie een optionele extra en is beschikbaar in de 27 lidstaten van de EU en in Kroatië, IJsland, Noorwegen, Saudi-Arabië, Zwitserland, Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten. Kan wijzigen.

[4]Niet voor de EB-S18, EB-X18, EB-W18, EB-X24, EB-S17

[5]Vergeleken met toonaangevende DLP-projectoren met één chip voor het bedrijfsleven en onderwijs op basis van NPD-gegevens voor juli 2011 tot en met juni 2012. Kleurhelderheid (Colour Light Output) gemeten in overeenstemming met IDMS 15.4. Kleurhelderheid varieert op basis van gebruiksomstandigheden. Ga voor meer informatie naar www.epson.eu/CLO