Laserprojector van Epson luidt HDR-tijdperk voor thuisgebruik in met high quality 4K-enhancement en ondersteuning voor Ultra HD Blu-ray

De EH-LS10500 biedt de ultieme beeldkwaliteit en een optimaal gebruiksgemak met gemotoriseerde lens-shift, zoom, focus en lenspositiegeheugen

Laserprojector van Epson luidt HDR-tijdperk voor thuisgebruik in met high quality 4K-enhancement en ondersteuning voor Ultra HD Blu-ray

Voor onmiddellijke release – Met de introductie van de nieuwe EH-LS10500 voegt Epson de technologie voor home entertainment met hoog dynamisch bereik (HDR) toe aan zijn reeks home cinema laserprojectoren. In dit model wordt de ultieme beeldkwaliteit voor thuisbioscopen gerealiseerd door 3LCD reflective-panelen, 4K-enhancement, een laserlichtbron en ondersteuning voor Ultra HD Blu-ray en andere HDR-bronnen te combineren.

Paul White, Product Manager voor Epson Europe, zegt hierover: "Door HDR zal de thuisbioscoop intenser en meeslepender worden, en dus zijn we echt trots op de EH-LS10500. Het is onze home cinema projector van de nieuwste generatie met een dubbele laserlichtbron, die nu in staat is HDR-content in al zijn glorie weer te geven. Door het contrast tussen de donkerste en lichtste gebieden van het scherm te vergroten, creëert HDR meer diepte en nieuwe detailniveaus die voorheen niet mogelijk waren, en zorgt het tevens voor veel levendigere kleuren. Met de EH-LS10500 kan dit alles perfect worden weergegeven."

De EH-LS10500, die speciaal is gemaakt voor de home cinema omgeving, biedt de intuïtieve technologie die garant staat voor exacte beelden. De kern wordt gevormd door de 3LCD reflective-panelen van Epson en de dubbele laserlichtbron die een breed kleurenspectrum en absolute zwarttinten produceren. U bent verzekerd van zijdezacht vloeiende beelden dankzij een groot diafragma en snelle reactie op bewegingen voor scherpe beelden in taferelen met snelle bewegingen.

De beeldverwerkingssuite van de EH-LS10500 levert een home cinema ervaring van topkwaliteit, terwijl dit apparaat tevens is uitgerust met de nieuwste technologie, met inbegrip van 4K-enhancement en UHD BD-ondersteuning. De EH-LS10500 levert het volledige pakket, inclusief upscaling van 1080p-resolutie van 4K-resolutie[1], Detailversterking, Super Resolution, frame-interpolatie en ISF-kalibratie. Door het gebruik van de laserlichtbron kan het tevens een zeer breed kleurenbereik bieden, dat sRGB-, DCI- en Adobe RGB-kleuren omvat, voor de ultieme kleurenreproductie. Via compatibiliteit met de nieuwste Ultra HD Blu-ray-apparatuur voegt Epson HDR toe aan de thuisbioscoop.

De EH-LS10500 projecteert niet alleen geavanceerde HDR-beelden met een kleurweergave zoals de filmregisseur bedoeld had, maar maakt ook gebruik van een dubbele laserlichtbron, waardoor een lange levensduur van ongeveer 30.000 uur in Eco-modus gewaarborgd is[2]. Dat komt neer op 46 jaar lang elke dag één film bekijken2. Dankzij de lasertechnologie wordt tevens een snelle opstarttijd geboden, doordat de EH-LS10500 na slechts 20 seconden de maximale kleurprestaties bereikt.

De EH-LS10500 biedt behalve beeldkwaliteit ook een speciaal design waardoor het naadloos en discreet in de thuisomgeving past. De stijlvolle lenssluiter, het verborgen bedieningspaneel en de vrijwel geluidloze ventilator zijn ideaal voor thuisbioscopen, met een brede lens-shift voor decentrale positionering. Het is ook eenvoudig te gebruiken met gemotoriseerde optische elementen, zoals een gemotoriseerde lens voor het aanpassen van lens-shift, zoom en focus.

Thuisbioscoopliefhebbers die films in verschillende beeldverhoudingen bekijken, zullen ook weg zijn van de geheugeninstellingen voor de lenspositie van de EH-LS10500. Met een klik op de knop kunnen tot 10 instellingen worden opgeslagen voor beeldverhoudingen tot 2.4:1.

De EH-LS10500 is beschikbaar vanaf november 2016 voor een prijs van € 6.125 excl. BTW

Belangrijkste kenmerken:

 • HDR-ondersteuning
 • Ultra HD Blu-ray-ondersteuning
 • 1.500 lumen
 • Levensduur lamp 30.000 uur in eco-modus1
 • 4K-enhancement
 • Dubbele laserlichttechnologie
 • Gemotoriseerde lens-shift van +/-90% verticaal en +/-40% horizontaal en zoomlens van 2,1x
 • 3LCD Reflective-panelen
 • Maximale kleurprestaties na 20 seconden
 • 10 geheugeninstellingen voor de lenspositie voor beeldverhoudingen tot 2.4:1
 • 2D-naar-3D-conversiemodus en 3D-diepteregeling
 • Drie jaar garantie op alle onderdelen
 • Weinig ventilatorgeluid (19 dB eco)

-Einde-

Opmerkingen voor de redacteur

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en zet zich in om mensen, dingen en informatie te verbinden met behulp van oorspronkelijke, doelmatige en compacte precisietechnologie. Het productaanbod van ons bedrijf loopt uiteen van inkjetprinters en digitale printsystemen tot 3LCD-projectoren, multimediabrillen, sensorsystemen en industriële robots, en wij streven naar het bevorderen van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van onze klanten op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica.

De Epson-groep, geleid door de in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 67.000 werknemers in 90 bedrijven en is trots op zijn bijdrage aan de gemeenschappen waarin de groep actief is en zijn voortdurende inspanningen om de milieu-impact te beperken.

www.global.epson.com

Over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1700 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2015 een omzet van 1577 miljoen euro. http://www.epson.nl

Ecologische visie 2050  

http://eco.epson.com/

 

[1] Met 4K-beeldverbeteringstechnologie van Epson

[2] Gebaseerd op het elke dag bekijken van een film met een gemiddelde duur van 1 uur en 45 minuten en de lamp ingesteld op Eco-modus