Met de nieuwe RIP-software haalt u het optimale uit uw printer

Met Epson Edge Print en Epson Edge Control Dashboard kunt u snel aan de slag en zijn uw afdrukken optimaal

Met de nieuwe RIP-software haalt u het optimale uit uw printer

Epson kondigt de introductie van de Edge Print RIP-software aan, ontworpen voor textielprinters uit de SC-F serie. Deze software wordt met nieuwe printers meegeleverd. Hiermee behaalt u snel het optimale resultaat en verkrijgt u hoogwaardige prestaties dankzij de PS core-engine van Adobe, die PostScript-gegevens voor een groot aantal bestandsindelingen verwerkt. De software draait onder Windows, set-up is eenvoudig en er is geen dongle voor nodig. Hiermee kunnen gebruikers maximaal vier printers beheren met eenvoudige installatie, eenvoudig bestandsbeheer, kleurbeheer, screening en het herhalen van opdrachten.

Met Epson Edge Print kunnen klanten uitvoer in de hoogste kwaliteit verkrijgen met behulp van de Precision Dot-technologie, die het optimale formaat van druppels en screeningpatronen kiest. Drie belangrijke technologieën van Epson worden op elkaar afgestemd: Half Tone Module, LUT (Look-up Tables) en Micro Weave. In combinatie met het eigen brede kleurenspectrumprofiel van Epson voor het maximaliseren van het kleurenspectrum beschikken gebruikers over soepele gradaties, consistente kleuren onder verschillende lichtomstandigheden en wordt korreligheid verminderd.

Edge print werkt ook in combinatie met andere hulpprogramma's van Epson, waaronder de LFP Accounting Tool. Omdat Epson Control Dashboard is geïntegreerd in de software kunnen klanten de printerstatus aflezen en beschikken ze over mogelijkheden om een printconfiguratie te downloaden voor hun media uit de Epson-mediabibliotheek, die ze rechtstreeks naar de printer kunnen verzenden.

Om de meest hoogwaardige output te bereiken, dient de klant de afdrukparameters in te stellen. Ter ondersteuning van dit proces heeft Epson voor Edge Print gevalideerde, vooraf ingestelde sets met ICC-profielen voorbereid, die kunnen worden gedownload uit de cloud', aldus Neil Greenhalgh, Textile Product Manager bij Epson Europe. 'Dankzij de koppeling naar de LFP Accounting Tool van Epson, kunnen we klanten ook helpen bij het berekenen van de waarde van elke afdruk op basis van het inkt- en papierverbruik, waardoor een beter inzicht bestaat in elke taak en voor adequate bevoorrading kan worden gezorgd. Deze complete oplossing biedt betrouwbare, hoogwaardige en nauwkeurige resultaten, vermindert verspilling en hiermee kan de productie worden geschaald, wat de bedrijfsactiviteiten stimuleert en de productie versnelt.'

Initieel meegeleverd met de SC-F9300, wordt de nieuwe, bijgewerkte versie in maart gelanceerd en ondersteunt nu ook de overige Epson dye-sublimation printers (SC-F6200, SC-F7200 en SC-F9200). Deze versie wordt met elke nieuwe printer meegeleverd en is beschikbaar als optie voor bestaande gebruikers van een SC-F serie printer.

Epson Edge Print is verkrijgbaar vanaf maart 2018.