Met Epson kunt u etiketten afdrukken rechtstreeks vanaf webbrowsers

TM-L90-i helpt de detailhandel processen te stroomlijnen en de kosten te beperken

Met Epson kunt u etiketten afdrukken rechtstreeks vanaf webbrowsers

Februari 2013 –Epson, de nummer 1 POS-printerfabrikant van Europa[1], kondigt de laatste nieuwe aanwinst bij de TM-Intelligent-familie aan: de TM-L90-i thermische etikettenprinter. Door de detailhandel de mogelijkheid te bieden om etiketten rechtstreeks van populaire webbrowsers af te drukken zonder het gebruik van drivers, helpt de TM-L90-i de processen te stroomlijnen en de kosten te beperken.

Dankzij de TM-L90-i heeft de detailhandel een heel grote flexibiliteit omdat het compatibel is met nagenoeg elk apparaat en besturingssysteem. Unieke ingebouwde intelligentie, genaamd de ePOS-Print, en een ingebouwde webserver zorgen ervoor dat de TM-L90-i XML-opdrachten van webapplicaties kan ontvangen. De printer kan rechtstreeks communiceren met browsers die HTML5 ondersteunen, zoals Safari®, Chrome™, Internet Explorer® en de standaard Android-browser.

Bovendien herkent de ePOS-Print alle grote ESC-/POS-functies die worden verzonden als XML-opdrachten, waardoor de TM-L90-i POS-randapparatuur besturen zoals kassalades en andere Epson-printers. Door de TM-L90-i te installeren kan de detailhandel driverloze printmogelijkheden aan hun bestaande printers toevoegen.

Roberto Peris, productmanager bij Epson Europe, zegt: 'De TM-L90-i is gemakkelijk en goedkoop om te installeren en te onderhouden. Bovendien laat het de detailhandel toe om gebruik te maken van cloudservices. Onderhoud en probleemoplossing zijn enorm vereenvoudigd, aangezien er geen drivers zijn om bij te werken, en de TM-L90-i kan rechtstreeks vanaf de webapplicaties worden geconfigureerd. Omdat de printer geen blijvende verbinding met een pc of server nodig heeft, zijn er minder apparaten nodig. Hierdoor worden de energiefactuur en de gevolgen voor het milieu gereduceerd.'

De TM-L90-i is vanaf 1 maart 2013 verkrijgbaar.

Belangrijke functies

Deel van de Epson TM-Intelligent-familie

Met Epson kunt u etiketten rechtstreeks vanaf webbrowsers afdrukken, zonder drivers te gebruiken

Werkt met zo goed als elk apparaat en besturingssysteem

Unieke ingebouwde intelligentie (Epson ePOS-Print) en een ingebouwde webserver zorgen voor communicatie met webbrowsers die HTML5 ondersteunen.

Bestuurt POS-randapparatuur zoals kassalades en andere Epson-printers.

Kan rechtstreeks vanaf de webapplicaties worden geconfigureerd

Geen blijvende verbinding met een pc of server nodig waardoor het onderhoud wordt vereenvoudigd en de energiefactuur en de gevolgen voor het milieu worden gereduceerd


[1]Bron: Futuresource Consulting, 2010.

Opmerkingen voor de redactie

Over Epson
Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van imaging en innovatie, en biedt een uitgebreid productgamma, variërend van inkjetprinters en 3LCD-projectoren tot sensoren en andere microapparatuur.  die zich inspant om de visie van klanten wereldwijd te overstijgen door middel van zijn compacte, energiebesparende, precisietechnologieën, met een assortiment van printers en 3LCD-projectoren voor ondernemingen en thuiskantoren, tot sensoren en micro-apparatuur.

De Epson Group, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 81.000 werknemers in 97 bedrijven, en is trots op zijn voortdurende bijdrage aan het wereldwijde milieu en de gemeenschappen waarin de groep actief is.
http://global.epson.com/

Informatie over Epson Europe Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor van de groep voor Europa,

het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.757 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2011 een omzet van 1,546 miljard euro. http://www.epson.eu

Ecologische visie 2050   http://eco.epson.com/