Middelgrote afdruktaken mogelijk dankzij

Een nieuwe aanwinst voor de brede reeks hoogwaardige A3+ fotoprinters die voor een ongeëvenaarde grijswaardenreproductie gebruik maken van UltraChrome K3 –inkten met Vivid Magenta

Middelgrote afdruktaken mogelijk dankzij

Vandaag introduceert Epson®zijn nieuwste A3+ fotoprinter, bedoeld voor de professionele fotograaf en de gevorderde amateur: de Epson Stylus Photo R3000. Met deze printer kunnen afdrukken van professionele kwaliteit worden gemaakt dankzij de handige inktpatronen met hoge capaciteit, die bij uitstek geschikt zijn voor middelgrote afdruktaken. Dankzij het compacte formaat past de fotoprinter op het kleinste bureau.

Op basis van feedback van fotografen en ontwerpers heeft Epson vanuit het oogpunt van gebruiksgemak de nieuwe kenmerken van de R3000 ontwikkeld. Dankzij de papierlade aan de voorzijde voert u fine art-papier gemakkelijker en met minder kans op schade in en is achter de printer geen vrije ruimte meer nodig. Het  LCD-kleurenscherm van 2,5 inch maakt het lezen van de media-aanwijzingen en de controle van de inktpatronen, snel en gemakkelijk. Door de hoge capaciteit van de inktpatronen van 25,9 ml kunnen middelgrote afdruktaken uitgevoerd worden, tegen optimale kosten per pagina.

De combinatie van de reputatie van Epson op het gebied van superieure fotokwaliteit en  de geavanceerde UltraChrome K3-inktset met Vivid Magenta, zorgt ervoor dat elke afdruk telkens weer levensecht is. Deze inktset biedt een ongeëvenaardeweergave van grijswaarden - belangrijk voor afdrukken in zowel kleur als zwart-wit - dankzij zwart in drie dichtheden. Afhankelijk van de gebruikte media wordt door de printer automatischstandaard foto- of matzwart geselecteerd en toegepast. Hierbij komen grijs en lichtgrijs voor het creëren van echte zwartwitafbeeldingen. Met deze combinatie van zwarte inkten worden niet alleen de grijswaardenbalans verbeterd en kleurvervorming voorkomen, maar wordt ook een meer geleidelijke kleurovergang gecreëerd die natuurlijk overkomt, perfect voor portretfoto's.

Mark Boehmer, Productmanager bij Epson Europe, zegt hierover: “We hebben de R3000 geïntroduceerd nadat we de feedback van onze klanten ter harte hebben genomen. Deze printer is ontwikkeld, om fotografen en kunstenaars, met onze UltraChrome K3-inkt met Vivid Magenta, een breed assortiment A3+ afdrukken te bieden en zo aan hun uiteenlopende behoeften te voldoen. Met de R3000 profiteren onze klanten van Epson’s unieke mogelijkheid eigen tinten in zwart en wit te kiezen, van warm tot neutraal of koel, en deze vervolgens aan aan hun eigen smaak aan te passen. Deze instellingen kunnen gemakkelijk veranderd en bewaard worden, aangezien het printerstuurprogramma van de R3000 eenvoudig in gebruik is.”

Gebruikers, of dit nu fotografen, ontwerpers of architecten zijn, kunnen de meegeleverde ICC-profielen van professionele kwaliteit ook in hun fotobewerkingsprogramma gebruiken om hoogwaardige afbeeldingen te creëren, die bij hun unieke stijl passen, zonder afhankelijk te zijn van een laboratorium. Zo kunnen ze zich op het maken van de perfecte opname concentreren en hoeven ze geen afdrukvaardigheden te leren. Aangezien het afdrukken van een hoogwaardige A3+ foto slechts 195 seconden kost, kunnen ze het resultaat meteen beoordelen.

Dankzij de veelzijdige R3000 kan op tal van media worden afgedrukt, van rol en losse vellen fine art-papier tot karton van 1,3 mm dik, waardoor deze printer de ideale keuze is voor  totale vrijheid van expressie, zonder afbreuk te doen aan kwaliteit.

De Epson Stylus Photo R3000 is verkrijgbaar vanaf eind maart 2011.

Overzicht van de belangrijkste kenmerken

 • Drukt af tot A3+ formaat
 • Compacte footprint
 • 25,9 ml inktpatronen met hoge capaciteit voor middelgrote afdruktaken
 • Papierinvoer voor fine art-papier aan de voorzijde
 • Schakelt automatisch tussen foto-inkt en matzwarte inkt
 • USB-, Wi-Fi- en 10/100 ethernetaansluiting
 • 8-kleuren UltraChrome K3-inktset met Vivid Magenta voor reproduceerbare professionele afbeeldingen in kleur en levensecht zwart-wit
 • Drukt af op vele soorten media, inclusief papierrollen, fine art-papier en media tot 1,3 mm dik
 • 2,5 inch LCD-kleurenscherm
 • LCD-bedieningspaneel met achtergrondverlichting
 • Ondersteunt ICC-profielen
 • Drukt hoogwaardige A3+ foto's in circa 195 seconden af
 • Houdt het stroomverbruik en de energierekening laag met het ENERGY STAR-gecertificeerde energiebeheer
 • PictBridge™-functionaliteit om gemakkelijk enkele afdrukken of contactvellen te maken
 • Randloos afdrukken
 • Afdrukken op cd/dvd
 • Variable-Sized Droplet-technologie met Ultra Micro Dot™ voor een minimale druppelgrootte
  van 2 pl
 • Maximaal 5.760 x 1.440 geoptimaliseerde dpi met Resolution Performance Management