Nieuwe 17-inch printer bereikt 98% PANTONE -dekking

Biedt professionele fotografen een superbreed kleurenbereik met geautomatiseerde kleurnauwkeurigheid

Nieuwe 17-inch printer bereikt 98% PANTONE -dekking

Epson®introduceert de Stylus Pro 4900 – een compacte, 17-inch printer die voor de fotografiemarkt nieuwe normen bepaalt op het gebied van kleurenprecisie. Deze printer levert de beste afdrukkwaliteit voor commerciële foto's en kunstreproducties, biedt een uitstekende kleurenconsistentie en nauwkeurige kleurenafstemming en kan 98 procent van alle PANTONE®1-kleuren reproduceren. Dankzij de hoge mate van automatisering en het robuuste mechanisme is de Epson Stylus Pro 4900 een zeer productief werkpaard voor kleine kantoren of studio's.

Het maken van fraaie foto's en kunstzinnige afbeeldingen is gemakkelijk met de Epson Stylus Pro 4900, dankzij een van de breedste kleurenspectra op de markt verkijgbaar. De kleuren op de afdruk zijn identiek aan die van de originele afbeelding, zelfs wanneer ze op tal van media gereproduceerd worden. De optionele inline SpectroProofer waarborgt een consistente kleurnauwkeurigheid bij het gebruik van verschillende media en meet automatisch tabellen in kleur bij het creëren van ICC-profielen.

Elke afdruk heeft een professionele afwerking met een precieze en consistente kleurweergave. Dit is te danken aan de eersteklas kleurenafstemming van deze printer, gecombineerd met Epsons 11-kleuren UltraChrome HDR-inkten en Advanced-TFP-printkop voor inktdruppels van superieure kwaliteit. Deze inkten en technologieën zijn dezelfde als die gebruikt in Epson-productieprinters voor grotere afdrukken van maximaal 1117 mm (44 inch).

De Epson Stylus Pro 4900 betekent een enorme stijging van de productiviteit, met een productiesnelheid van 46 m2/uur en minimale onderhoudseisen. De papierlade vooraan met grote capaciteit maakt het opbergen van papier gemakkelijk en door het automatisch wisselen van het papier wordt geen tijd verspild met het overschakelen tussen losse vellen en papierrollen. De printer schakelt ook automatisch over tussen fotozwarte en matzwarte inkten die allebei geïnstalleerd zijn om stoppen van de afdruktaak te voorkomen. Alle inkten worden geleverd in patronen met een hoge capaciteit zodat deze minder vaak vervangen hoeven te worden en het gebruik voordeliger is.

Marco van Niekerk, productmanager grootformaatprinters bij Epson Europe, zegt: “De Epson Stylus Pro 4900 die fotografen een uitstekende flexibiliteit biedt, creëert afdrukken met een betere kwaliteit dan uit het lab op tal van media tot 1,5 mm dik, met inbegrip van dik fotopapier of mat karton voor presentaties, canvas en fine art-papier. Gebruikers kunnen een papiertraject selecteren dat het beste aansluit op hun behoeften en kunnen kiezen uit papierlade, rol of handmatige kartoninvoer bovenop of vooraan.”

De Epson Stylus Pro 4900 voldoet aan de ENERGY STAR-normen en is zo energiezuinig dat gebruikers geld kunnen besparen, het milieu meer ontzien en het stroomverbruik laag kunnen houden.

De adviesprijs van de Epson Stylus Pro 4900 is vanaf 21 september 2010 te zien tijdens de Photokina in Keulen en is vanaf oktober 2010 te koop.

Overzicht van de belangrijkste kenmerken

 • 11-kleuren UltraChrome HDR-inktset
 • 98% PANTONE-dekking
 • Betrouwbare Advanced-TFP-printkop
 • Afdruksnelheid van 46m² per uur
 • Papierlade vooraan met hoge capaciteit
 • 200 ml inktpatronen met hoge capaciteit
 • Optionele inline SpectroProofer
 • Automatische overschakeling tussen losse vellen en papierrollen
 • Automatische overschakeling tussen fotozwarte en matzwarte inkten die voorgeïnstalleerd zijn
 • Voldoet aan ENERGY STAR-normen
 • Keuze aan papiertrajecten - papierlade, handmatige kartoninvoer aan bovenkant en voorkant of rol
 • Afdrukken op media tot 1,5 mm dik