Nieuwe projectorreeks brengt high-end home cinema naar een groter publiek

Bijna de dubbele contrastverhouding ten opzichte van eerdere modellen en nog steeds de enige thuisbioscoopprojectoren met draadloze Full HD-aansluitmogelijkheden

Nieuwe projectorreeks brengt high-end home cinema naar een groter publiek

6 september 2013. Met de aankondiging van drie nieuwe onovertroffen 3D-thuisbioscoopprojectoren, biedt Epson meer filmfanaten de mogelijkheid te genieten van hoogwaardige thuisbioscooptechnologie. Één van de nieuwe modellen iseen basisversie voor filmliefhebbers met een beperkt budget, die wel van meeslepende beelden op een groot scherm willen genieten. Naast een bijna twee keer zo hoge  contrastverhouding ten opzichte van eerdere modellen en nieuwe MHL-aansluitmogelijkheden voor smartphone- en tablet-gebruikers[1], bevat deze reeks ook frame-interpolatie in zowel 2D- als 3D-modus[2].

De reeks omvat de EH-TW9200W, een draadloos Full HD[3]-model waarmee gebruikers hun Full HD-apparaten kunnen aansluiten op de projector, zonder deze in dezelfde ruimte te hoeven plaatsen. De EH-TW9200 biedt dezelfde specificaties en prestaties, maar zonder draadloze aansluitmogelijkheden.

De EH-TW7200 biedt functies die gewoonlijk worden aangeboden in geavanceerde modellen, zoals een hoge lens-shift en een zeer hoge contrastverhouding, maar met veel lagere aanschafkosten.

De drie modellen zijn ieder zeer geschikt voor het bekijken van de laatste kassuccessen met donkere en schaduwrijke scènes, dankzij een hoge contrastverhouding die zorgt voor dieper zwart met meer helderheid. De EH-TW9200W en EH-TW9200 verschaffen beiden een zeer hoge contrastverhouding van 600.000:1, terwijl de EH-TW7200 beschikt over een 120.000:1 contrastverhouding.

De EH-TW9200W is tevens één van Epson's eerste thuisbioscoopprojectoren waarmee gebruikers content, zoals foto's, video en muziek, direct vanaf hun smartphone of tablet kunnen afspelen door middel van de MHL-poort.

Madlyne Colson, productmanager bij Epson Europe, zegt het volgende: 'Als reeds 10 jaar wereldwijd marktleider[4] op het gebied van projectie, zijn we altijd bezig met de verdere ontwikkeling van onze technologie om thuisgebruikers de best mogelijke filmervaring te bieden. Zo zijn de drie projectoren ieder compatibel met de USB-oplaadbare radiofrequentie (RF)[5] 3D-bril met actieve sluiter, die afzonderlijk wordt verkocht. Dankzij de RF-aansluitmogelijkheden kan deze lichte bril tot op 10 m van de projector worden gebruikt en biedt de bril groots en meeslepend 3D-vermaak.'

De EH-TW9200W, EH-TW9200 en EH-TW7200 zijn beschikbaar vanaf oktober 2013, en zullen respectievelijk € 2999, € 2699 en € 1999 kosten.

FunctiesEH-TW9200WEH-TW9200EH-TW7200
Ervaring van groot Full HD 1080p-scherm met heldere 3D-technologie
Ervaar uitzonderlijke beeldkwaliteit met de 3LCD-technologie en C2fine-schermen van Epson
Draadloze verbinding biedt Full HD 3D-bioscoopbeeld3--
Speel smartphone- en tablet-content af met MHL-compatibiliteit--
Zeer hoge contrastverhouding van 600.000:1 voor diepere zwarttinten120.000:1
Verbeterde details met superresolutie
Vloeiende actie met frame-interpolatie in zowel 2D- als 3D-modi-
Anamorfe beeldverhouding in zowel 2D- als 3D-modus-
2.1 zoom en groot lens shift bereik V:96,3% / H:47,1%
Gecentreerde Fujinon-lens
Handmatige verticale keystone-correctie +/-30 graden
Weinig ventilatorgeluid, slechts 32 db / 22db (normale / besparende modus)
Beeld-in-beeld bekijken
Witte en gekleurde lichtuitvoer met gelijke hoogte van 2400 lumen2000 lumen
Converteer 2D-films in High Definition en videospellen naar 3D-inhoud
2 oplaadbare RF 3D-brillen51 stuk
4 kleurmodi in 2D-modus en 2 in 3D-modus
Projector instellen en bedienen via netwerk
Kleurbeheer met ISF-certificering-
Gevoede lenssluiter
Firmware bijwerken met micro-USB
3 jaren garantie op de lamp
Kleur van chassisWitZwartWit

 

 

 

-Einde-

Opmerkingen voor de redactie

Over Epson

Epson is wereldleider op het gebied van afbeelding en innovatie en heeft een uitgebreid productassortiment van inkjetprinters en printersystemen tot 3LCD-projectoren, industriële robots, sensoren en andere microapparatuur. Epson streeft ernaar de visie van klanten over de hele wereld te verbreden en biedt klanten in het bedrijfsleven, de handel en industrie een hoge waarde op basis van compacte, energiezuinige en nauwkeurige technologieën.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 68.000 werknemers in 96 bedrijven, en is trots op zijn continue bijdrage aan het milieu in het algemeen en de gemeenschappen waarin de groep actief is.

http://global.epson.com/

Over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkwartier van de groep voor Europa,

het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1727 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2012 een omzet van 1540 miljoen euro. http://www.epson.eu

Ecologische visie 2050  

http://eco.epson.com/[1]Alleen op TW9200W-model

[2]Alleen bij de modellen EH-TW9200W en EH-TW9200

[3]De draadloze HD-functie is beschikbaar in de 27 lidstaten van de EU en in Kroatië, IJsland, Noorwegen, Saudi-Arabië, Zwitserland, Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten. Kan wijzigen. Neem contact op met uw plaatselijke Epson-verkoopkantoor voor informatie over beschikbaarheid op uw markt.

[4]Enquête uitgevoerd door Futuresource Consulting Limited over de periode van 2001 tot 2012

[5]De RF 3D actieve shutter-bril van Epson is een onderdeel van het Full HD 3D Glasses Initiative, www.fullhd3dglasses.com