Nieuwe sublimatieprinter voor textiel van rol-naar-rol

Epson vous aide à optimiser les cycles de production de petites et moyennes séries

Nieuwe sublimatieprinter voor textiel van rol-naar-rol

1 maart 2014 – Epson, de wereldleider op het gebied van afdrukken, beeldbewerking en innovatie, kondigt de SureColor SC-F7100 aan, een zeer productieve, betrouwbare en flexibele 64-inch digitale kleursublimatieprinter met thermische overdracht. Epson bouwt verder op het succes van de SC-F7000 en heeft geluisterd naar feedback van klanten voor een textielprinter voor korte tot middellange productieruns. De SureColor SC-F7100 is volledig ontworpen en geproduceerd door Epson en beschikt over een verbeterde automatische oprolspoel met betere spanning, een nieuwe post-platen-heater en optioneel droogsysteem voor afdrukken voor meer betrouwbaarheid en efficiëntie bij het produceren van textiel van rol-naar-rol.

De SureColor SC-F7100 is ideaal voor nieuwe en bestaande klanten, zoals grote en middelgrote producenten van zachte signalisatiematerialen, die willen profiteren van de toenemende vraag naar korte tot middellange textielproductieruns. De SureColor SC-F7100 maakt afdrukopdrachten van artikelen zoals zacht signalisatiemateriaal, sport- of andere kleding, accessoires of gadgets efficiënt en gemakkelijk, en is inzetbaar voor veranderende modetrends of promotiemateriaal voor grote plaatselijke of nationale evenementen.

De verbeterde automatische oprolspoel brengt in combinatie met verbeterde spanning de noodzaak voor onderhoud terug zodat gebruikers op de  SureColor SC-F7100 kunnen rekenen zonder hem constant in de gaten te houden. De post-platen heater,  en het optionele droogsysteem voor afdrukken zorgen er bovendien voor dat afdrukken snel drogen, wat gebruikers tijd bespaart.

De SureColor SC-F7100 is snel, voordelig en betrouwbaar, en profiteert van de ervaring van Epson in het ontwerp van hardware en printkoppen. Daarmee zorgen we voor ongeëvenaarde betrouwbaarheid, moeiteloze prestaties, lage gebruikskosten en duurzaamheid. Voor de betrouwbaarheid van de SureColor SC-F7100  staat de gerenommeerde Micro Piezo TFP-printkoptechnologie centraal. Deze robuuste technologie beperkt downtime tot een minimum en vergroot daarmee de productiviteit.

Met de op water gebaseerde milieuvriendelijke UltraChrome DS-inkt kunnen gebruikers rekenen op een consistent hoge kwaliteit en een levendig resultaat met fijne details en soepele overgangen. Deze inkt produceert levendige kleuren, scherpe contouren, soepele overgangen en een uitstekende bestendigheid tegen licht, wassen, slijtage en transpiratie. Deze SureColor SC-F7100 vierkleurenprinter (CMYK) heeft een rolinvoer en werkt met alle belangrijke kleursublimatie-transferpapiersoorten en een groot aantal substraten met polyestercoating op uiteenlopende media, waaronder textiel, kleding en harde substraten zoals houtvezelplaat, metaal en plastic.

De productiviteit bedraagt ongeveer 58m2/uur, of gebruikelijk 30m2/uur in two-pass productiemodus. Dit wordt gecombineerd met een bulk-inktsysteem van 1,5 liter en inktzakken van een liter (1,08 kg) die lang meegaan.

Zoals gebruikers verwachten van een Epson-printer is de SureColor SC-F7100 flexibel en gemakkelijk in het gebruik. Door de bijgeleverde Epson Professional Sublimation Edition RIP-software, door ErgoSoft gemaakt voor Epson, maakt u snel en eenvoudig producties van hoge kwaliteit, terwijl het laden van substraten door één persoon maakt dat de bediening en het verwerken ervan een fluitje van een cent wordt. Ook het LCD-scherm is intuïtief en eenvoudig te gebruiken. Niet alleen van de gebruikers wordt weinig gevraagd, maar ook het financiële plaatje is gunstig dankzij de lage de aanschaf- en inktkosten van de SureColor-F7100.

Akiyo Oba, productmanager, Epson Europe, zegt: “De SureColor SC-F7100 boekt niet alleen resultaten op het gebied van prestaties, kosten, betrouwbaarheid en flexibiliteit, maar opent ook nieuwe inkomstenstromen voor klanten. We hebben naar onze klanten geluisterd en begrepen dat dit hard nodig is, en we hebben daarop ingespeeld. Dankzij deze verbeteringen kan maximaal worden geprofiteerd van de vraag naar korte tot middellange productieruns.”

De SureColor SC-F7100 is verkrijgbaar vanaf maart 2014 voor een prijs van € 17.995.

Belangrijkste kenmerken:

Door Epson ontwikkeld voor prestatie, kwaliteit en betrouwbaarheid met lage eigendomskosten

Epsons gerenommeerde Micro Piezo TFP-printkop voor snelle doorvoer en lange productielevensduur

Hoge beeldkwaliteit en resolutie van 720x1440dpi

Kan afdrukken op veel uiteenlopende kleursublimatie-transferpapieren met een breedte tot 1625mm

Resultaten van hoge kwaliteit met Variable-sized Droplet Technology

Zeer betrouwbare automatische oppakeenheid met capaciteit van 40kg en opwikkel-accuratesse van + / - 2.5mm

Snel drogen met de post-platen heater met ondersteuning van temperaturen van 30 tot 55°C

Laden van media door één gebruiker met tilhendels; automatische spanningsregeling

De productiviteit bedraagt ongeveer 58m2/uur, of gebruikelijk 30m2/uur in two-pass productiemodus.

Integraal en hervulbaar bulk-inktsysteem van 1,5 liter  met inktzakken van één liter (1,08kg) voor weinig onderhoud en langere afdrukruns.

Epson UltraChrome DS-inkt op waterbasis produceert levendige kleuren, scherpe contouren en vloeiende gradaties met uitstekende licht- en wasbestendigheid en bestand tegen slijtage en transpireren.

Regeling van tint of toon van zwart door toevoeging van andere kleuren om warme of koele zwarttinten te maken

Inclusief de toonaangevende ErgoSoft RIP

Opmerking voor de redacteur: afbeeldingen met hoge resolutie zijn verkrijgbaar op aanvraag.

Informatie over Epson

Epson is wereldleider op het gebied van imaging en innovatie en heeft een uitgebreid productassortiment van inkjetprinters en printersystemen, 3LCD-projectoren en industriële robots en andere microapparatuur. Epson streeft ernaar de visie van klanten over de hele wereld te verbreden en biedt klanten zowel thuis als in het bedrijfsleven, de handel en industrie een hoge meerwaarde op basis van compacte, energiezuinige en ultraprecisietechnologieën.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 68.000 werknemers in 96 bedrijven, en is trots op zijn continue bijdrage aan het milieu in het algemeen en de gemeenschappen waarin de groep actief is.
http://global.epson.com

Informatie over Epson Europe
Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.727 werknemers behaalde Epson Europe een omzet van 1.540 miljoen euro voor het boekjaar 2012. www.epson.eu

Ecologische Visie 2050
http://eco.epson.com