Ontworpen voor het moderne leven

De kleinste Epson alles-in-één Expression Premium- en Photo-printers ooit zitten boordevol handige functies, maar hebben ook een strak en compact design

Ontworpen voor het moderne leven

Epson onthult de nieuwste updates voor de Expression Premium- (XP-6000/6005) en Expression Photo-reeks (XP-8500), waarmee deze populaire producten aan een moderne lifestyle zijn aangepast. De nieuwe modellen hebben een stijlvol en compact uiterlijk en bieden een groot aantal indrukwekkende functies voor thuisafdrukken en fotoprints.

Mohamed Musa, productmanager, zegt: 'Onze nieuwe Expression Premium en Expression Photo alles-in-één printers vormen een fantastische oplossing voor mensen die thuis hoogwaardige foto's willen printen. Maar deze modellen zijn niet alleen zeer functioneel, ze houden ook rekening met de manier waarop mensen leven. Naast oplossingen voor afdrukken vanaf mobiele apparaten als ze onderweg zijn, willen gebruikers steeds vaker technologie die compact en stijlvol is en die naadloos in de stijl van hun huis kan worden opgenomen. Printers zijn niet langer alleen bestemd voor een studeerkamer, ze kunnen overal in de woning worden geplaatst en daar moet het ontwerp rekening mee houden. De ruimtebesparende XP-6000/6005 en XP-8500 bieden vanuit elke gezichtshoek fraaie en strakke lijnen. Daarmee vormen ze een praktische, maar smaakvolle toevoeging voor het huis.'

Epson is bij deze nieuwste reeks uitgegaan van de behoeften van verschillende gebruikers en deze omvat dan ook fotomodellen (XP-6000/6005) die zijn ontwikkeld voor algemeen thuisgebruik en voor serieuze fotohobbyisten (XP-8500). De XP-6000/6005 maakt gebruik van de vijfkleuren Claria Premium dye-based- en -pigmentinktset van Epson, voor gebruikers die zowel hoogwaardige foto's als heldere en duidelijke tekstdocumenten willen produceren. De foto's zijn haarscherp met levendige kleuren en diepe, rijke zwarttinten dankzij het Photo Black-inktpatroon.

De XP-8500 maakt gebruik van zeskleuren dye-based Claria Photo HD-inkten voor superieure foto's die heel lang meegaan. Fotohobbyisten zullen zeker prijs stellen op de mogelijkheden om fijnere details en kleuren met natuurlijke huidtinten, soepele kleurverlopen en diepe zwarten te kunnen reproduceren. Met de hoogwaardige inkt worden foto's geproduceerd die tot 300 jaar in een album kunnen meegaan, zodat waardevolle herinneringen veilig zijn 1 .

Deze veelzijdige alles-in-één printers bieden een scala aan gebruiksvriendelijke functies, waaronder een nieuwe gebruikersinterface, dubbelzijdig afdrukken in A4-formaat, dubbele papierladen en mogelijkheden om op hiervoor geschikte cd's en dvd's af te drukken. Er is ook een speciale invoer aan de achterzijde voor het afdrukken op dikkere media, een gemotoriseerde uitvoerlade en een functie voor automatisch inschakelen voor vergroot gebruiksgemak (alleen XP-8500).

Deze printers bieden iedereen de vrijheid om hoe en waar ze ook willen af te drukken, dankzij Wi-Fi, Wi-Fi Direct en een volledige suite met opties voor het onderweg afdrukken van foto's en documenten vanaf mobiele apparaten. Gebruikers hoeven alleen maar de gratis Epson iPrint-app te downloaden 2voor draadloos afdrukken en scannen vanaf een smart device. Met de gratis Epson Creative Print- 2app kunnen gebruikers direct vanuit Facebook afdrukken, wenskaarten maken, foto's omzetten in kleurboeken en meer. Ze kunnen zelfs afdrukken door bestanden direct naar de printer te e-mailen vanaf vrijwel elke locatie ter wereld met Epson Email Print 2. De printers beschikken ook over een groot LCD-scherm en een geheugenkaartsleuf voor rechtstreeks afdrukken vanaf het model zelf.

De XP-6000/5 en XP-8500 zijn verkrijgbaar vanaf oktober 2017.

Belangrijkste kenmerkenXP-6000/6005XP-8500
A4-afdrukken, scannen (1200 dpi) en kopiëren
Compact, ruimtebesparend ontwerp met strakke kanten en gebogen randen
Nieuwe gebruikersinterface
Afzonderlijke inktenClaria Premium Ink vijfkleurenClaria Photo HD Ink zeskleuren
LCD-scherm6,1 cmaanraakscherm van 6,8 cm
Epson Connect: Epson iPrint, Creative Print, Email Print, Remote Print Driver, Scan-to-Cloud2
Wi-Fi, Wi-Fi Direct
Invoerlade voor speciale media aan achterzijde-
Draadloze PictBridge
Geheugenkaartsleuf
Afdrukken op cd/dvd
A4-duplex
ISO-afdruksnelheden tot XX/XX pagina's per minuut (zwart-wit/kleur)313/10 ppm9,5/9 ppm
Twee papierladen aan de voorzijde: A4- en fotoformaat
Automatisch openende uitvoerlade-
Automatische inschakeling-
1. De lichtbestendigheidswaarden van afdrukken zijn gebaseerd op versnelde tests van afdrukken die in albums op speciale media opgeslagen zijn. De daadwerkelijke stabiliteit van een afdruk is afhankelijk van de media, de afbeelding, de weergavecondities en blootstelling aan licht, vochtigheid en atmosferische omstandigheden. Epson geeft geen garanties met betrekking tot de levensduur van afdrukken.
2. Voor Epson iPrint en Epson Creative Print zijn een draadloze verbinding en de Epson-printapps vereist. Voor Epson Email print, Epson Remote Print Driver en Epson scan-to-cloud is een internetverbinding vereist. Ga voor meer informatie, ondersteunde talen en apparaten naar www.epson.nl/connect of www.epson.be/connect
3. Bepaald in overeenstemming met ISO/IEC 24734. Geeft het gemiddelde weer van ESAT voor Office Category Test voor standaard enkelzijdig. Ga voor meer informatie naar www.epson.eu/testing