POWERMASK-tentoonstelling bevat ontwerp van Richard Quinn, afgedrukt op een SureColor SC-F9200 printer

Dye-sublimation technologie van Epson brengt tentoonstelling in Rotterdam over de kracht van maskers tot leven

POWERMASK-tentoonstelling bevat ontwerp van Richard Quinn, afgedrukt op een SureColor SC-F9200 printer

Amsterdam, 18 september 2017Eén van de in het oog springende ontwerpen van de aanstormende modeontwerper Richard Quinn, gemaakt met behulp van de SureColor SC-F9200 dye-sublimation printer, maakt onderdeel uit van de tentoonstelling POWERMASK. Deze is tot zondag 7 januari 2018 in het Rotterdamse Wereldmuseum te bezoeken.

Curator van de tentoonstelling is de bekende Belgische modeontwerper Walter van Beirendonck, die al sinds de '80 jaren bekendstaat om zijn modecollecties waarin uitgesproken kleurgebruik en grafische invloeden een belangrijke rol spelen. Hij is al jaren gefascineerd door maskers, en heeft besloten een tentoonstelling te creëren waarin hij duikt in de rol die maskers door de eeuwen heen hebben gespeeld.

Eén van de meer hedendaagse stukken uit de tentoonstelling zijn een matchende morph suit en een lange jas met opvallend rozenpatroon, ontworpen door Richard Quinn voor zijn debuutcollectie. Het materiaal voor deze outfit is in zijn Londense studio geprint met een Epson SureColor SC-F9200 dye-sublimation printer.

Richard Barrow, senior productmanager bij Epson Europe, zegt: 'We zijn heel trots dat Richard Quinn’s werk is gekozen voor een grote tentoonstelling van zo’n gerespecteerd modeontwerper. Naast een showcase voor Quinn’s opvallende ontwerpen, is het een uitgelezen kans om mensen te laten zien hoe kleurrijk en scherp textiel kan zijn dat met een SureColor dye-sub printer is bedrukt.'

-Einde-