Printergigant Epson helpt luchthavens kosten te besparen

Nieuwe printer voor instapkaarten en bagagelabels biedt

Printergigant Epson helpt luchthavens kosten te besparen

Epson®betreedt vandaag de luchtvaartmarkt met de introductie van de TM-L500A, de eerste Epson-printer die speciaal is ontwikkeld voor de unieke eisen van incheckbalies. Epson, Europees leider op het gebied van voor verkooppunten bestemde printers[1], heeft gebruikgemaakt van haar expertise op het gebied van technologie voor thermisch afdrukken om de TM-L500A te ontwikkelen, een ultracompacte thermische printer waarmee zowel instapkaarten als bagagelabels kunnen worden afgedrukt en waarmee in enkele seconden kan worden gewisseld tussen de beide afdrukmodi. De TM-L500A, een kant-en-klare oplossing, biedt luchthavens een goedkoper alternatief voor kostbare maatwerkapparatuur en maakt het bijhouden van voorraden voor twee verschillende typen printers overbodig.

Ivan Tanev, Business Development Manager voor bedrijfssystemen bij Epson Europe, zegt: “Luchthavens vragen ons al jaren of we geen speciale printer voor gebruik op de luchthaven kunnen maken. We hebben naar hun verzoeken en eisen geluisterd en hebben op basis van onze uitgebreide ervaring op het gebied van thermisch afdrukken de TM-L500A ontwikkeld. Aangezien Epson een internationaal bedrijf met een groot netwerk van onderhoudstechnici is, denk ik dat wij in een unieke positie verkeren om luchthavens over de hele wereld ongeëvenaarde ondersteuning te bieden.”

Dankzij de volledige compatibiliteit van de TM-L500A met de communicatieprotocollen van luchtvaartmaatschappijen kan deze printer probleemloos op elke luchthaven worden geïntegreerd. De printer ondersteunt het AEA2009-protocol, evenals alle IATA-standaarden voor het afdrukken van instapkaarten en bagagelabels. De TM-L500A beschikt bovendien over een Windows-driver waarmee vanuit elk Windows-programma kan worden afgedrukt. Deze implementaties ondersteunen op hun beurt weer het CUPPS-initiatief van IATA voor luchthavensoftwareplatforms van de volgende generatie, waardoor de investering van de luchthaven in deze printer ook voor de toekomst is gegarandeerd.

De TM-L500A biedt daarnaast directe voordelen, zoals een efficiëntere afhandeling en kortere rijen bij de incheckbalie dankzij de hoge afdruksnelheid. Daarnaast biedt het ultracompacte, lichtgewicht ontwerp meer flexibiliteit voor de plaatsing van het apparaat, zodat er meer kostbare vrije ruimte overblijft op de balie.

Om aan de eisen van elke individuele luchthaven te voldoen, kan de TM-L500A worden uitgebreid met een optioneel ergonomisch scherm en bedieningspaneel, een RFID-lezer/schrijver[2]en een externe papierrolhouder. Dankzij de modulaire opbouw en de verwijderbare kast kan de printer gemakkelijk in incheckautomaten geïntegreerd worden.

De TM-L500A is eenvoudig in het gebruik, zelfs voor de meest onervaren medewerkers, en biedt de mogelijkheid om profielen aan te maken en op te slaan, zodat er snel en gemakkelijk kan worden gewisseld tussen de instellingen van verschillende luchtvaartmaatschappijen.

De Epson TM-L500A is vanaf 1 januari 2011 verkrijgbaar voor een adviesprijs van € xxx,xx.

Overzicht van de belangrijkste kenmerken

  • Afdrukken van instapkaarten en bagagelabels
  • Afdrukmodus en papier kunnen in enkele seconden worden gewisseld
  • Ondersteunt alle IATA-standaarden, inclusief het AEA2009-protocol
  • Inclusief Windows-driver
  • Compatibel met CUPPS
  • Instelbare afdruksnelheid: 6, 8 of 10 inch/sec
  • Compact formaat
  • Modulair ontwerp en verwijderbare kast
  • Optioneel LCD-scherm, RFID-lezer/schrijver en papierrolhouder
  • Instellingen van meerdere gebruikers kunnen in profielen worden opgeslagen

[1]           Bron: Interconnection Consulting, 2010

[2]           De RFID-lezer/schrijver is later leverbaar (datum wordt later bekendgemaakt).