Professionele fotoafdrukken thuis en in de studio

A3+-desktopprinter inclusief pigmentinkten en flexibele connectiviteit

Professionele fotoafdrukken thuis en in de studio

Zaventem, 2 september 2015 – De nieuwste A3+ professionele fotoprinter van Epson biedt een combinatie van een lichtgewicht, stijlvol en compact ontwerp met tal van functies voor het produceren van professionele afdrukken op diverse media. Dankzij de combinatie van pigmentinkten en geavanceerde functies voor connectiviteit in één betaalbaar pakket, is de SC-P400 ideaal voor zowel amateurfotografen als enthousiaste fotoliefhebbers.

Amateurfotografen en enthousiaste fotoliefhebbers kunnen nu indrukwekkende professionele afdrukken maken met de SC-P400. Dankzij het gebruik van de zevenkleuren UltraChrome HiGloss 2-inktset met Gloss Optimiser worden de foto´s afgedrukt in levendige kleuren en een gelijkmatige, vloeiende glanzende afwerking. Voor het aanbrengen van de inkt op papier wordt een printkop gebruikt die de kleinste inktdruppels produceert van alle A3+-fotoprinters op de markt (1), waardoor een buitengewoon nauwkeurige afdrukkwaliteit wordt bereikt.

Marc Boehmer, productmanager van Pro Photo bij Epson Europe zegt: “De SC-P400 maakt ons nieuwe SC-P-assortiment van professionele desktopfotoprinters compleet, en is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar professionele resultaten op diverse verschillende media. De printer wordt geleverd met superieure connectiviteitsopties en veelzijdige afdrukmogelijkheden op diverse media, en is bovendien uitgerust met de meest betaalbare pigmentinktset op de markt1, waardoor prijsbewuste gebruikers aan hun trekken komen.”

Het produceren van professionele afdrukken in diverse formaten tot A3+ is kinderspel. Dankzij de grote verscheidenheid van de ondersteunde media kunnen uw verbluffende foto´s bovendien worden weergegeven op verschillende manieren. Voor gebruikers die willen afdrukken op museumkwaliteit biedt de SC-P400 een fine art-papiertraject dat met een invoerlade aan de achterzijde bijzonder gebruiksvriendelijk is. Afdrukken op papierrollen is geoptimaliseerd met twee papierrolhouders die nauwkeurige afdrukken garanderen op media met een rolkern van twee inch. Voor gebruik van zwaarder fotopapier worden dikkere media tot 1,3 mm ondersteund. Daarnaast behoort het afdrukken op cd’s en dvd’s eveneens tot de mogelijkheden.

De nieuwe model biedt meer flexibiliteit dan ooit tevoren door het grote aantal geavanceerde connectiviteitsopties, waaronder afdrukken via Wi-Fi. Door de iPrint-app te downloaden naar uw smartphone of tablet kunt u snel en probleemloos afdrukken via het draadloze netwerk. Dankzij de ingebouwde Ethernet-netwerkmogelijkheden is het zelfs mogelijk de printer aan te sluiten op een lokaal netwerk in een fotolab of kantoor.

Bovendien is het de kleinste en lichtste A3+-fotoprinter op de markt die wordt geleverd met pigmentinkten1, waardoor gebruikers kostbare bureauruimte besparen. Met zijn stijlvolle en professionele ontwerp vormt de printer ook een perfecte aanwinst voor elke moderne studio en thuis- of kantooromgeving.

De SC-P400 is verkrijgbaar vanaf 1 november 2015.

Belangrijkste kenmerken

- Epson UltraChrome Hi-Gloss 2-inkt voor superieure kwaliteit en lichtechtheid

- Breed kleurenspectrum met 7 kleuren en Gloss Optimiser

- Zeer nauwkeurig afdrukken met een min. inktdruppelgrootte van 1,5 pl

- Betaalbare inktpatronen van 14 ml

- Geschikt voor een breed scala aan media, waaronder fine art-, hoogglans- en mat papier

- Papierrolhouders maken eenvoudig afdrukken mogelijk op media met een 2"-rolkern.

- Fine art-papiertraject aan de achterzijde voor eenvoudige invoer van fine art-media

- Ondersteuning voor stugge media tot 1,3 mm

- Wi-Fi voor draadloos afdrukken vanaf tablets, pc´s en smartphones

- Vrijwel overal afdrukken via uw smartphone of tablet met Epson iPrint

- Ingebouwde Ethernet-functionaliteit

- Modern ontwerp voor een hoogwaardige uitstraling

- Compact formaat (622 x 324 x 219 mm) past uitstekend op plekken waar weinig ruimte beschikbaar is, thuis of in de studio

- Lichtgewicht ontwerp (12,3 kg)

- Randloos afdrukken

- Resolutie geoptimaliseerd voor 5760 x 1440

- Afdrukken op cd/dvd

(1) Vergeleken met A3+-fotoprinters van de concurrentie met pigmentinkten en een inktset van 7 kleuren of meer, beschikbaar vanaf juni 2015

Over Epson
Epson is wereldleider op het gebied van imaging en innovatie en heeft een uitgebreid productassortiment van inkjetprinters en printersystemen, 3LCD-projectoren en industriële robots en andere microapparatuur. Epson streeft ernaar de visie van klanten over de hele wereld te verbreden en biedt klanten in het bedrijfsleven, de handel en industrie een hoge waarde op basis van compacte, energiezuinige en nauwkeurige technologieën.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 73.000 werknemers in 94 bedrijven, en is trots op zijn continue bijdrage aan het milieu in het algemeen en de gemeenschappen waarin de groep actief is.

http://global.epson.com/

Over Epson Europe
Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.700 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2013 een omzet van 1.517 miljard euro. http://www.epson.eu

Ecologische Visie 2050 
http://eco.epson.com/