Responsive display breidt het toepassingsgebied uit van applicaties voor gezondheidszorg, het besturen van commerciële drones, engineering en meer

De Moverio BT-35E geeft gebruikers toegang tot low-latency feeds op het apparaat van hun voorkeur

Responsive display breidt het toepassingsgebied uit van applicaties voor gezondheidszorg, het besturen van commerciële drones, engineering en meer

Epson kondigt vandaag de Europese introductie aan van de nieuwste versie van de Moverio smart glasses, de BT-35E. In reactie op feedback van klanten heeft Epson deze nieuwe bril ontwikkeld voor eenvoudig gebruik in combinatie met bestaande hardware via HDMI- en USB-C-connectiviteit die vrijwel geen latentie (vertraging) heeft. Het resultaat is een product dat de grote expertise van Epson op optisch gebied toegankelijk maakt voor een ruimer publiek, voor toepassingen in de gezondheidszorg, het besturen van commerciële drones, engineering, de entertainment industrie en meer.

Valerie Riffaud-Cangelosi, manager New Market Development bij Epson Europe zegt: 'Van gebruikers in de gezondheidszorg die hun focus op de patiënt willen behouden tot dronepiloten die AR-mogelijkheden (Augmented Reality) willen toevoegen aan hun set-up, met deze Si-OLED aangedreven, handsfree, binoculaire doorzichtige smart glasses kunnen ze beschikken over content met zeer lage latentie op een scala aan devices via HDMI- of USB-C-connectiviteit. Met deze bril willen we de successen en de vooruitgang die we hebben geboekt in onze optische elementen voor een groter publiek beschikbaar maken, dat de bril als see-through display voor bestaande hardware kan gebruiken.'

Enkele toepassingen van de BT-35E zijn onder andere:

 • Gebruik als eerste of secundaire display in de gezondheidszorg. In plaats van om te moeten kijken naar een scherm, kan een dokter zich op de patiënt blijven focussen én een meer natuurlijke positie behouden.

 • Voor toepassingen in de technische sector als eerste of secundaire display voor taken die een lage latentie en verbeterde efficiëntie vereisen, zoals hulp op afstand.

 • In de entertainmentsector kunnen attractieparken en musea de smart glasses inzetten om de klantervaring te verbeteren door het afspelen van videocontent of de bril als heads-up display (directe communicatie in het gezichtsveld) te gebruiken.

 • Voor commerciële drones, zoals de DJI Phantom 4 Pro, kan de bril worden gebruikt als secundaire FPV-display (First Person View) voor controllers met een primair display en een HDMI-uitvoer.

De BT-35E is ontworpen voor commerciële toepassingen. De degelijke en op comfort gerichte constructie en kenmerken zorgen ervoor dat de bril herhaaldelijk kan worden gedragen door meerdere gebruikers, en dat hij voor langere tijd goed blijft zitten, ongeacht de grootte van het hoofd en of ze brildrager zijn.

De Moverio-reeks onderscheidt zich van andere smart glasses op de markt doordat Epson zich specifiek heeft gericht op een groot aantal commerciële toepassingen. Bij de ontwikkeling heeft functionaliteit een hoofdrol gespeeld en de reeks is dan ook zeer populair bij zakelijke klanten en ISV's (Independent Software Vendors).

De BT-35E is verkrijgbaar vanaf juli 2018.

Belangrijkste kenmerken:

 • Epson Si-OLED-display

 • 720p HD-resolutie

 • Groot aantal ingebouwde sensoren, waaronder een 5 MP-camera, een gyroscoop, een versnellingsmeter, een kompas en een sensor voor omgevingslicht

 • Interfacedoos met HDMI- en USB-C-connectiviteit

 • Compact en licht ontwerp – geschikt voor verschillende hoofdafmetingen, kan over een bril worden gedragen

 • Ondersteuning voor weergave naast elkaar van 3D-content

 • Nekriem voor een complete handsfree-ervaring

 • Unieke nose pad geschikt voor gebruik over een bril

 • Aanpasbare armen voor comfortabeler dragen

  Epson biedt de API voor de camera en de sensoren