Slimmere, scherpere presentaties

Projectorenreeks biedt perfect beeld en innovatieve functies

Slimmere, scherpere presentaties

Epson, wereldwijd marktleider op het gebied van videoprojectoren[1], introduceert vandaag een reeks installatie- en desktopprojectoren voor gebruik in het onderwijs en het bedrijfsleven: de EB-93, EB-95, EB-96W, EB-905, EB-915W en EB-925. Deze projectoren zorgen in alle lichtomstandigheden voor een perfect beeld en beschikken over innovatieve functies voor een indrukwekkendere presentatie. Ze zijn gemakkelijk te installeren en gebruiken, zodat de aandacht volledig gericht kan worden op het presenteren.

De projectoren geven zelfs bij daglicht een helder beeld, en de verlichting kan worden aangelaten, zodat het publiek aantekeningen kan maken. Dit is te danken aan de 3LCD-technologie van Epson en het hoge lichtrendement van wit en gekleurd licht, dat varieert van 1.500 tot 3.500 lumen, afhankelijk van het model.

Deze reeks is ontwikkeld om sprekers te helpen een nog diepere indruk te maken. Elk model heeft een geïntegreerde 16 W luidspreker voor een krachtig geluid, en vijf modellen hebben daarnaast een microfooningang. De afbeeldingen kunnen snel en gemakkelijk worden gedeeld door ze rechtstreeks vanaf een USB-drive, camera of portable harde schijf te projecteren. 3D-objecten kunnen worden weergegeven door de projector aan te sluiten op de ELP-DC06 documentcamera van Epson.

Hoe de presentatieruimte ook is ingedeeld, de installatie is altijd eenvoudig. Al staat de projector onder een hoek met het scherm, het beeld kan snel worden uitgelijnd dankzij de automatische verticale en horizontale keystone-correctie met, afhankelijk van het model, x1,2 of x1,6 optische zoom, voor extra flexibiliteit.

IT-medewerkers kunnen meerdere projectoren moeiteloos beheren en bedienen door gebruik te maken van de geavanceerde netwerkfuncties van Epson. Fysieke controles van de projectoren zijn niet langer nodig, dankzij de handige automatische e-mailmeldingen voor temperatuur en lampstatus. Beelden en geluid kunnen via de LAN-ingang over een netwerk worden verstuurd en de instellingen kunnen vanaf één punt in het netwerk worden gewijzigd.

De reeks biedt flexibele aansluitmogelijkheden: alle projectoren hebben een HDMI-ingang, en sommige modellen hebben optionele draadloze connectiviteit. Met de 3-in-1 USB-weergave is slechts één USB-kabel nodig om een laptop op de projector aan te sluiten.

De gebruikskosten zijn laag dankzij de lange levensduur van de lamp, maar liefst 6.000 uur (in spaarmodus), en de verbeterde stoffilter, waardoor ook onderhoudstijd wordt uitgespaard.

Deze reeks wordt getoond tijdens BETT UK op 12 januari, stand L40 in The National Hall. De EB-93 en EB-95 zijn vanaf 1 februari 2011 verkrijgbaar en de EB-905, EB-915W en EB-925 vanaf 1 maart 2011.

[1]Bron: Futuresource Consulting Limited, www.futuresource-consulting.com