Supersnelle printer produceert foto’s van groot formaat met uitzonderlijk hoge kwaliteit

Epson SureColor SC-P20000 combineert de hoogste printsnelheid met superieure kwaliteit

Supersnelle printer produceert foto’s van groot formaat met uitzonderlijk hoge kwaliteit

Amsterdam, 7 januari 2015 – Epson presenteert de SureColor SC-P20000, de nieuwste toevoeging aan de SC-P serie. De printer combineert nieuwe printsnelheden met de gebruikelijke hoge kwaliteit en is ideaal voor het printen van scherpe foto’s in groot formaat. Dankzij een reeks van innovatieve technologieën en functionaliteiten is de printer zowel handig in gebruik als gemakkelijk te bedienen.

Ontworpen voor fotolabs, copy shops en bedrijven, levert de SC-P20000 een brede selectie aan foto’s van hoge kwaliteit, Point Of Sale-items en bewegwijzering. De printer is voorzien van een PrecisionCore MicroTFP-printkop om geweldig resultaten te behalen, zelfs in lagere kwaliteitsmodi. Dit stelt gebruikers in staat tot hoge productiviteit zonder in te leveren op kwaliteit. De printkop is gekoppeld aan mediatoevoertechnologie met hoge precisie, zoals een nieuw ontwikkelde papiertoevoerstabilisator met camera en rolsysteem, om verzekerd te zijn van een goede werking.

Marc Boehmer, Product Manager bij Epson Europa: “We begrijpen dat de markt lang heeft moeten wachten op een opvolger van onze uiterst populaire Epson Stylus Pro 11880. Met de SC-P20000 zetten we een meer dan geschikte vervanger neer. Deze printer combineert nieuwe, superieure printsnelheden met dezelfde hoge outputkwaliteit die klanten verwachten, en biedt een reeks aan nieuwe mogelijkheden en verbeterde gebruiksvriendelijkheid.”

Om de hoge kwaliteit, die de markt verwacht, te kunnen leveren, is de SC-P20000 voorzien van een aantal functies om voor de meest accurate, precieze en betrouwbare resultaten te zorgen. De nieuwe Epson UltraChrome Pro 10-colour inktset zorgt voor consistente en fantastisch uitziende afdrukken: zwarte vlakken zijn diep en rijk dankzij de nieuwe Photo en Matte Black-inkt met hoge dichtheid. Betere gradaties met minder korreligheid zijn mogelijk dankzij de K4 en Multi Size Droplet-technologie. De nieuwe printkopstructuur zorgt voor minder vibratie en meer accurate inktdruppels en afdrukken. Om te zorgen voor consistentie zonder dat daar dure toevoegingen aan te pas moeten komen, kunnen gebruikers met de Epson Colour Calibration-functie heel eenvoudig zelf de kleurreproductie instellen.

De SC-P20000 levert niet alleen geweldige resultaten, maar maakt ook nog eens de bediening en het onderhoud duidelijk en simpel, zodat gebruikers probleemloos kunnen printen. De duidelijk geïllustreerde gebruikersgids en kleuren lcd-scherm zorgen ervoor dat gebruikers eenvoudig aan de slag kunnen. Het wisselen tussen verschillende media gebeurt snel en is eenvoudig. Dankzij transparante kleppen op de printer kunnen gebruikers de status van de printopdracht zien, en overgebleven media. Als de printopdracht is voltooid, wordt de printkop zo gepositioneerd dat de gebruiker deze, samen met de inktklep, kan schoonmaken en zo kan besparen op onderhoudskosten.

Gebruiksgemak en workflow kunnen verder worden verbeterd met een optionele Adobe postscript-module; ook is er een optie om direct via het printerpaneel printopdrachten vanaf een HDD af te drukken, zonder tussenkomst van een PC.

De SC-P20000 is vanaf maart 2016 beschikbaar.