Tarkett introduceert Epson Moverio BT-200 smart glasses voor het leveren van customer value door middel van meeslepende vloerbedekkingsdemonstraties

Tarkett introduceert Epson Moverio BT-200 smart glasses voor het leveren van customer value door middel van meeslepende vloerbedekkingsdemonstraties

Zaventem, 23 april 2015 - Tarkett, een wereldwijde marktleider in innovatieve vloerbedekkingsoplossingen die op zoek was naar een unieke demonstratiemethode voor zijn assortiment vloerbedekkingen, heeft de Moverio smart glasses van Epson geïntroduceerd bij zijn verkoopteam in Frankrijk. Het product stelt verkoopmedewerkers in staat om het 'Excellence'-assortiment van commerciële vloerbedekkingen van Tarkett te demonstreren aan architecten, ontwerpers, eigenaren van gebouwen en installateurs door vloeren met verschillende vloerbedekkingen en in verschillende kleuren te projecteren in ruimten door middel van de smart glasses, waardoor gebruikers een 3D-beeld krijgen van hoe een ruimte eruit zou zijn bij gebruik van de verschillende vloerbedekkingsproducten.

Met behulp van de Moverio en een app die speciaal voor dit doel werd gemaakt door ontwikkelaar 360world, kunnen gebruikers direct overschakelen tussen meer dan 100 vloerbedekkingen in drie verschillende ruimten om meteen een beeld en sfeergevoel te krijgen, waardoor uiteindelijk de beslissing gemakkelijker wordt gemaakt.

Julien Hamon, digitaal manager EMEA bij Tarkett zegt: "Tot nu toe is de feedback van zowel het verkoopteam als onze klanten buitengewoon positief. De Moverio biedt een unieke manier om onze producten tot leven te wekken, waardoor klanten en eindklanten kunnen zien hoe een ruimte eruit zou komen te zien in plaats van zich alleen een beeld te kunnen vormen op basis van productmonsters of 2D-computerweergaven. Het is tevens onderdeel van de ambitie van Tarkett om gebruik te maken van innovatieve technologieën ter ondersteuning van het bedrijf en om een uitmuntende digitale ervaring te bieden aan klanten, waardoor de keuze voor hen gemakkelijker wordt gemaakt.”

Valerie Riffaud-Cangelosi, new market development manager bij Epson Europe zegt: "Dit is een unieke toepassing voor ons product en wij zijn enthousiast om met Tarkett en 360world te kunnen samenwerken aan het leveren van deze oplossing. Onze Moverio BT-200 bril zal kunnen worden aangepast bij een verdere ontwikkeling van deze oplossing door Tarkett, door extra productlijnen toe te voegen en later de optie te bieden om een echte weergave van de ruimte met vloerbedekking en Augmented Reality-overlay te presenteren waardoor het beeld nog realistischer wordt."

Na het succes van de oplossing in Frankrijk, wil Tarkett nu de Moverio BT-200 van Epson ook in andere regio's gaan gebruiken.

Over Tarkett
Tarkett is een wereldwijde marktleider in innovatieve en duurzame oplossingen voor vloeren en sportoppervlakken. Met een breed assortiment van producten, waaronder vinyl, linoleum, tapijt, rubber, hout en laminaat, synthetisch gras en atletiekbanen, bedient de groep klanten in meer dan 100 landen over de hele wereld.

Met 12.000 werknemers en 34 productielocaties verkoopt Tarkett elke dag 1,3 miljoen vierkante meter vloerbedekking aan ziekenhuizen, scholen, huizenbouwprojecten, hotels, kantoren, winkels en sportvelden. De groep, die streeft naar duurzame ontwikkeling, heeft een strategie voor eco-innovatie geïmplementeerd en promoot een kringloopeconomie.

De netto-omzet van Tarkett van 2,5 miljard euro in 2013 is voor gelijke delen afkomstig uit Europa, Noord-Amerika en nieuwe economieën. Tarkett staat genoteerd aan de Euronext in Parijs (compartiment A, ticker TKTT, ISIN: FR0004188670) en is opgenomen in de volgende indices: SBF 120, CAC Mid 60, CAC Mid & Small, CAC All-Tradable . www.tarkett.com

Over Epson
Epson is wereldleider op het gebied van imaging en innovatie en heeft een uitgebreid productassortiment van inkjetprinters en printersystemen, 3LCD-projectoren en industriële robots en andere microapparatuur. Epson streeft ernaar de visie van klanten over de hele wereld te verbreden en biedt klanten in het bedrijfsleven, de handel en industrie een hoge waarde op basis van compacte, energiezuinige en nauwkeurige technologieën.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 73.000 werknemers in 94 bedrijven, en is trots op zijn continue bijdrage aan het milieu in het algemeen en de gemeenschappen waarin de groep actief is.

http://global.epson.com/

Over Epson Europe
Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.700 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2013 een omzet van 1.517 miljard euro. http://www.epson.eu

Ecologische Visie 2050 
http://eco.epson.com/