Toonaangevende Blu-ray productie van Epson

De DiscproducerTM PP-100IIBD is ideaal voor opslag van grote hoeveelheden data op optische media als Blu-ray, cd en dvd

Toonaangevende Blu-ray productie van Epson

Zaventem, 1 december 2012 – Voortbordurend op eerder getoonde expertise op het gebied van disc publishers, kondingt Epson de PP-100IIBD aan, het topmodel voor Blu-ray. Dit nieuwste model in de Discproducer-reeks is uitgerust met zeer geavanceerde Blu-ray disc drives voor archiveren. Deze stations (Pioneer PR1-reeks) presteren beter dan de industriestandaard, en bieden zeer nauwkeurige productie met een uitzonderlijk laag foutpercentage.

Naast de geavanceerde disc-drive technologie biedt de PP-100IIBD een USB-3.0 SuperSpeed-interface waarmee minimaal acht Blu-ray-schijven per uur kunnen worden gebrand en bedrukt. Dankzij de capaciteit om in één batch tot wel 100 x 50 GB BD-R-schijven te branden (ofwel meer dan vier terabyte aan gegevens), is de PP-100IIBD perfect voor organisaties die grote hoeveelheden gegevens digitaliseren, waaronder overheidsinstanties, instellingen in de gezondheidszorg, omroepmaatschappijen en creatieve bureaus.

Epson is bovendien de enige fabrikant die deskundig is op het gebied van robotica en printers. De volledig geautomatiseerde en door Epson gepatenteerde AcuGrip BD-robotarm zorgt ervoor dat slechts één schijf tegelijk wordt gepakt, zelfs als schijven aan elkaar kleven. Hierdoor kunnen gebruikers tijdens de schijfproductie, die geheel zonder toezicht kan verlopen, aan andere taken werken.

De PP-100IIBDbiedt hoogwaardige en nauwkeurige afdrukken op het schijfoppervlak. De Epson Micro Piëzo-printkop produceert haarscherpe tekst, zelfs bij zeer kleine lettertypen. Het systeem met zes individuele inktpatronen houdt de kosten per geproduceerde schijf laag en het LED-scherm aan de voorkant zorgt ervoor dat de inktniveaus voor elke kleur eenvoudig kunnen worden gecontroleerd.

De PP-100IIBDis bovendien zeer gebruiksvriendelijk. De bijgeleverde Total Disc Maker 5.0-software is intuïtief en makkelijk in gebruik. Geavanceerde functies zijn onder andere 'read back' voor het snel zoeken naar bestanden in een stapel schijven en 'merge print' voor het afdrukken van afzonderlijke inhoud op elke schijf tijdens batchproductie.

Leonard Beckmann, productmanager bij Epson Europe, zegt het volgende: 'Epson heeft zijn positie als marktleider ruimschoots bevestigd met de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de Discproducer-reeks. Dat is ook de reden dat meer dan 50 procent van ziekenhuizen in Europa die cd-/dvd-publishers installeren ten behoeve van het archiveren van patiëntgegevens, kiezen voor Epson1.'

De Discproducer PP-100IIBDis verkrijgbaar vanaf januari 2013.

Functies:

Zeer nauwkeurige Blu-ray drives voor archivering (Pioneer PR1-reeks)

USB 3.0 SuperSpeed-interface

Snelle schijfproductie – kan 8,5 Blu-ray-schijven van 25 GB per uur branden

Hoge capaciteit – produceer 100 Blu-ray-schijven (meer dan 4 TB) zonder toezicht, in één batch

Duurzaamheid van gegevens – deze kunnen langer dan 50 jaar worden opgeslagen; ideaal als betaalbare oplossing voor archivering op lange termijn

Brand single-layer en double-layer Blu-ray-schijven, dvd's en cd's

Door de gebruiker verwisselbare BD-stations en onderhoudspatroon voor langdurig/intensief gebruik

Laagste opslagkosten voor lange termijn per gigabyte vergeleken met andere methoden van data opslag

Hoogwaardig afdrukken op het schijfoppervlak en meer dan 1000 schijven per set inktpatronen beprinten

Bespaar geld met afzonderlijke inktpatronen – vervang alleen de verbruikte kleur

Bewaak het niveau van elke inktkleur eenvoudig met het unieke LED-systeem

Gepatenteerde AcuGrip BD-robotarm voorkomt verspilling doordat schijven één voor één worden verwerkt

Handige bediening aan de voorkant; compacte, stapelbare eenheid die weinig ruimte in beslag neemt

Gebruiksvriendelijke software en hardware

Total Disc Maker 5.0-toepassing met 'read back'- en 'merge print'-functie

Robuust ontwerp met volledig stofdichte behuizing en een minimum aan bewegende delen

 

Opmerkingen voor de redactie

Informatie over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van imaging en innovatie en biedt een uitgebreid productgamma variërend van inkjet printers en 3LCD-projectoren tot sensoren en andere micro apparatuur. Epson is toegewijd om de visie en verwachtingen van klanten wereldwijd te overstijgen en biedt customer value op basis van compacte, energiebesparende, precisie technologieën voor grote ondernemingen, thuiskantoren, handelsmarkten en industrie.

De Epson Group, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 75.000 werknemers in 97 bedrijven, en is trots op haar voortdurende bijdrage aan het mondiale milieu en de gemeenschappen waarin de groep actief is. http://global.epson.com

Informatie over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.594 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2010 een omzet van 1.583 miljoen euro. www.epson.eu

Ecologische Visie 2050
http://eco.epson.com