Waarom zouden A3-gebruikers genoegen moeten nemen met minder dan uitzonderlijk lage kosten per pagina?

Epson breidt het EcoTank-assortiment van printers zonder inktpatronen uit met een nieuw A3+ printmodel

Waarom zouden A3-gebruikers genoegen moeten nemen met minder dan uitzonderlijk lage kosten per pagina?

ET-16500

Epson introduceert met de nieuwe ET-16500 4-in-1 inkjet voor het eerst dubbelzijdig afdrukken op A3+ en kopiëren, scannen en faxen op A3 in de EcoTank-serie.

Net als de andere EcoTank-printers zonder inktpatronen in deze reeks, is de ET-16500 ontworpen om een probleemloze en betaalbare afdrukoplossing te bieden, dankzij een inktreservoirsysteem met extra hoge capaciteit, dat kan worden nagevuld met inktflessen met een groot volume.

Fabio Girotto, productmanager bij Epson Europe, zegt: 'Gebruikers in kleine bedrijven en thuiskantoren kunnen nu profiteren van alle voordelen van EcoTank, maar nu met de aanvullende functies van dubbelzijdig afdrukken op A3+ formaat en kopiëren, scannen en faxen op A3. Met dit nieuwe model kunnen zelfs gebruikers van A3 en A3+ functionaliteit genieten van een uitzonderlijk voordelige oplossing.'

De ET-16500 is geschikt voor thuiskantoren en kleine bedrijven en maakt gebruik van de PrecisonCore-printkop en originele pigmentinkt van Epson voor de productie van scherpe en heldere tekstdocumenten. Dit model is ontworpen voor zakelijk gebruik en uitgerust met een faxfunctie, twee papierladen voor 250 vel aan de voorzijde voor extra capaciteit, dubbelzijdig afdrukken op A3+ en hoge afdruksnelheden van 18 ppm 1. Door de toevoeging van de dubbelzijdige automatische documentinvoer voor maximaal 35 vellen A3, kunt u documenten met meerdere pagina's moeiteloos kopiëren, scannen en faxen. Uw gemoedsrust wordt bovendien gewaarborgd door de garantie van drie jaar (bij productregistratie). De printer is ook eenvoudig te bedienen met een aanraakscherm van 10,9 cm en Epson’s nieuwste gebruikersinterface.

De ET-16500 biedt uitzonderlijk lage afdrukkosten per pagina dankzij een indrukwekkende afdrukcapaciteit van 10.500 pagina's in zwart-wit en 11.300 in kleur 2met de meegeleverde inkt. Met aanzienlijk meer afdrukken tussen navulbeurten resulteert dit in een voordelige en efficiënte oplossing .

Met Wi-Fi en Wi-Fi Direct wordt het verzenden van documenten om af te drukken vanaf smart devices met behulp van de Epson iPrint-app 3bijzonder eenvoudig. Het is zelfs mogelijk om bestanden vanaf waar dan ook ter wereld naar de printer te mailen via Epson Email Print 3. Als aanvullende connectiviteitsfuncties biedt de printer eveneens Ethernet, Google Cloud Print en Scan-to-Cloud.

De ET-16500 is verkrijgbaar vanaf november 2017.

Belangrijkste kenmerken:

 • Scannen, kopiëren en faxen in A3 (1200 dpi), afdrukken op A3+ formaat
 • Navulbaar inktreservoir met hoge capaciteit aan de zijkant
 • Originele Epson-inkt meegeleverd: 2 sets
 • PrecisionCore-printkop
 • Tot 10.500 pagina's afdrukken in zwart-wit en 11.300 pagina's in kleur 1met de meegeleverde inktsets.
 • Afdruksnelheden van 18 ppm in zwart-wit en 10 ppm in kleur 2
 • Snel dubbelzijdig afdrukken
 • Dubbelzijdige automatische documentinvoer voor 35 vellen A3
 • Aanraakscherm van 10,9 cm
 • 2 papierladen voor 250 vel A3
 • Epson-garantie tot 3 jaar (na registratie)
 • Connectiviteit: Wi-Fi, Wi-Fi Direct, Ethernet
 • Via Wi-Fi verbinding snel en eenvoudig afdrukken vanaf smartphones en tablets met Epson iPrint 3
 • Ondersteuning voor Epson Connect (Email Print, Remote Print Driver) 3en Scan-to-Cloud
 • Google Cloud Print
1. Vastgesteld in overeenstemming met ISO/IEC 24734. Geeft het gemiddelde weer van ESAT voor Office Category Test voor standaard enkelzijdig. Ga voor meer informatie naar www.epson.eu/testing
2. Genoemde rendementen zijn geëxtrapoleerd op basis van Epson's originele methodologie vanuit de afdruksimulatie van testpatronen in ISO/IEC 24712. Genoemde rendementen zijn NIET gebaseerd op ISO/IEC24711. Genoemde rendementen kunnen variëren afhankelijk van de afbeeldingen die u afdrukt, de papiersoort die u gebruikt, de frequentie van uw afdrukken en omgevingscondities zoals de temperatuur. Tijdens de eerste installatie van de printer wordt er een bepaalde hoeveelheid inkt verbruikt om de spuitkoppen van de printkop te vullen. Hierdoor is het rendement van de oorspronkelijk meegeleverde inktset mogelijk iets lager.
3. Een draadloze verbinding met internet is vereist. Ga voor meer informatie, ondersteunde talen en apparaten naar www.epson.nl/connect of www.epson.be/connect