Word mobiel met de nieuwe draagbare POS-printer van Epson

Connectiviteit en batterijduur zijn belangrijke eigenschappen voor de nieuwe thermische kassabonprinter

Word mobiel met de nieuwe draagbare POS-printer van Epson

20 oktober 2013. De TM-P80 is een nieuwe thermische kassabonprinter voor verkooppunten. Het apparaat is draagbaar en heeft zeer functionele aansluitmogelijkheden, een lange batterijduur en papierbesparende functies, en het apparaat is ontworpen om met gemak in veeleisende omgevingen te werken. U kunt met deze snelle printer van Epson, de leidende fabrikant van printers voor verkooppunten in Europa, bijvoorbeeld kwitanties afdrukken in de winkel, QR-codes bij een autowasstraat of leveringsbonnen bij klanten aan de deur[1]. De TM-P80 is verkrijgbaar vanaf november 2013.

De TM-P80 is beschikbaar met Bluetooth of Wi-Fi-connectiviteit voorflexibiliteit en draagbaarheid. Het Wi-Fi-model maakt gebruik van de ePOS-afdrukdienst van Epson, waardoor gebruikers kwitanties, toegangskaarten en waardebonnen vrijwel overal kunnen afdrukken vanaf mobiele apparaten[2]. Dit kan met elke webbrowser die HTML5 ondersteunt. Er zijn geen pc's, servers of stuurprogramma's vereist en de technologie kan eenvoudig worden geïntegreerd in bestaande IT-systemen. Met Bluetooth[3] kunnen gebruikers overal rechtstreeks en zonder netwerk afdrukken, zelfs buiten.

Laura Hennigfeld, productmanager bij Epson Europe, zegt: 'De TM-P80 is zeer geschikt voor gebruik in veeleisende omgevingen, zoals detailhandel, horeca, buitendiensten of gezondheidszorg. De TM-P80 heeft een functie voor automatische papierreductie, die automatisch de marge en lengte van de kwitantie met maximaal 23 procent verkleint zonder de hoge afdruksnelheid van de TM-P80 (100 mm per seconde) te veranderen, zodat tijd en geld worden bespaard. Door de lange batterijduur van de TM-P80 (40 uren voor het Bluetooth-model en 20 uren voor het Wi-Fi-model) biedt het apparaat een lange gebruiksduur en een oplossing voor drukke situaties.'

Met de optionele lader kunnen maximaal vier batterijen tegelijkertijd worden geladen, zodat er altijd een reservebatterij voorhanden is voor omgevingen met meerdere printers. De inlooppapierinvoer maakt het eenvoudiger om kwitantiepapier snel te vervangen, zodat klanten niet lang hoeven te wachten.

De TM-P80 is beschikbaar vanaf november 2013.

FunctiesWi-Fi-interfaceBluetooth-interface
Afdruksnelheid van maximaal 100 mm/sec
Papierbreedte van maximaal 80 mm
Automatische functie voor papierreductie verkleint kwitantiemarges en -lengten met maximaal 23 procent
Lange batterijduur20 uren40 uren
Inlooppapierinvoer
Standaard USB-interface
ePOS-afdrukken-
Drukt één- en tweedimensionale streepjescodes af, waaronder QR-codes
De gemiddelde tijd van storingsloze werking is 120.000 uren
Het gemiddelde volume van storingsloze werking is 16 miljoen afgedrukte regels
De gebruiksduur van het model is 10 miljoen afgedrukte regels (50 km)
Eén jaar garantie

Opmerkingen voor de redactie

Over Epson

Epson is een mondiale innovatieleider en heeft een uitgebreid productassortiment van inkjetprinters en printersystemen, 3LCD-projectoren en industriële robots tot sensoren en andere microapparatuur. Epson streeft ernaar de verwachtingen van klanten over de gehele wereld te overtreffen en biedt klanten in het bedrijfsleven en thuis, de handel en industrie een hoge waarde op basis van compacte, energiezuinige en nauwkeurige technologieën.

De Epson-groep wordt geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation en heeft wereldwijd meer dan 73.000 werknemers in 94 bedrijven, en is trots op de continue bijdrage aan het mondiale milieu en de gemeenschappen waarin de groep actief is.

http://global.epson.com/

Over Epson Europe

Epson Europe B.V. is gevestigd in Amsterdam en is het regionale hoofdkantoor van de groep voor Europa,

het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.655 werknemersbehaalde Epson Europe in het boekjaar 2012 een omzet van 1.540 miljoen euro. http://www.epson.eu

Ecologische visie 2050  

http://eco.epson.com/[1]Bron: Interconnection Consulting, 2013

[2]Niet beschikbaar op iOS-apparaten

[3]ePOS-Print is alleen beschikbaar in de WLAN-modus