Zuinige en milieuvriendelijke 64-inch Epson printer verlaagt productiekosten signalisatiemateriaal

Nieuwe grootformaatprinter aangekondigd op Fespa Digital te Barcelona

Zuinige en milieuvriendelijke 64-inch Epson printer verlaagt productiekosten signalisatiemateriaal

Tijdens Fespa Digital 2012 (21-24 februari) in Barcelona kondigt Epson zijn nieuwe grootformaatprinter aan voor het maken van kwaliteitsvol signalisatie- en POS-materiaal. Met de Epson SureColor SC-S30600 bouwt Epson voort op het succes van haar aanbod grootformaatprinters voor signalisatiemateriaal en verkooppunttoepassingen. Met de SC-S30600, een 64-inch (162,6 cm) milieuvriendelijke solvent-plotterprinter voor vierkleurendruk (CMYK), wordt deze zeer concurrerende sector met een nieuwe prijs-/kwaliteitverhouding geconfronteerd.

Het compleet nieuwe ontwerp van de SC-S30600 is gericht op efficiënte en milieuvriendelijke productie tegen de laagst mogelijke totale gebruikskosten. De printer stelt drukkerijen, signalisatiemakers, digitale copyshops en reprocentra in staat hun serviceaanbod uit te breiden.

De SC-S30600 kan worden gebruikt voor de productie van elk gewenst type grootformaat printmateriaal, van posters, signalisatiemateriaal, banners, panelen met achtergrondverlichting en verkooppuntmaterialen tot voertuigbedrukking, binnenhuisarchitectuur en beursmaterialen. Er wordt een brede reeks papierrollen ondersteund, zodat gebruikers betrouwbare en kosteneffectieve afdrukken kunnen maken op vinyl, PVC en transparante film, fotopapier en een groot aantal populaire bannerondergronden.

Marco van Niekerk, senior productmanager bij Epson Europa: “De SC-S30600 is snel en eenvoudig te installeren. Het laden van zware papierrollen, normaliter een taak voor twee personen, kan dankzij ons unieke kriksysteem eenvoudig door een enkele gebruiker worden uitgevoerd. De papierspanner, die traditioneel alleen toegankelijk is via de voorkant van de printer, kan zowel aan de voorzijde als aan achterzijde worden bediend, zodat gebruikers geen tijd verliezen met heen en weer lopen. Dit verkort de insteltijd en waarborgt optimale productiviteit."

De precisietechniek en bewezen Micro Piezo-printkoptechnologie van Epson zorgen voor continu en probleemloos gebruik, waarbij onderhoud en verlies van productietijd tot een minimum beperkt blijven.

Hoge volumes worden moeiteloos verwerkt met afdruksnelheden van 7,3 tot 29,4 m2/uur, afhankelijk van de afdrukmodus; de lagere snelheid is kenmerkend voor de productie van binnenposters, de hogere bij bannertoepassingen voor buiten. Voor de meest veeleisende opdrachten die een grondige inspectie moeten doorstaan, beschikt de printer over een maximale kwaliteitsmodus, waarbij gebruik wordt gemaakt van de volledige printerresolutie van 1440 × 1440 dpi.

De nieuwe door Epson ontwikkelde milieuvriendelijke solventinkt Epson UltraChrome GS2 is uitstekend geschikt voor gebruik met de SC-S30600 en Epsons nieuwe generatie TFP-printkoppen. UltraChrome GS2 bouwt verder op de sterke punten van UltraChrome GS (gebruikt in de Epson Stylus Pro GS6000) met een nieuwe gele inktformule die langer lichtecht blijft. UltraChrome GS2 is reukloos, nikkelvrij en vereist geen speciale ventilatie. De SC-S30600 kan dan ook in een kantooromgeving worden gebruikt.

De 700 ml-inktpatronen met hoog rendement van de SC-S30600 hoeven minder vaak te worden vervangen en kunnen worden geretourneerd, zodat afval tot een minimum wordt beperkt. Kosten en milieuschade worden nog verder beperkt door het energieverbruik met ENERGY STAR-certificering.

De Epson SureColor SC-S30600 kan tijdens Fespa Digital op de Epson stand bezocht worden (E20) en is beschikbaar vanaf maart 2012.

Belangrijkste kenmerken

 • Kan worden gebruikt met een ruim assortiment gecoate en ongecoate media met een breedte tot 162,6 cm (64 inch)
 • De papierrollen kunnen door een enkele gebruiker worden geladen, dankzij een eenvoudig te bedienen kriksysteem
 • Papierspanner eenvoudig toegankelijk via voor- en achterzijde
 • Snelheden tot 29,4 m2/uur (hogesnelheidsmodus, 10 m2/uur in productiemodus, 7,3 m2/uur in hoogkwaliteitsmodus, alle snelheden op vinyl)
 • Nieuwe TFP-printkop (Thin Film Piezo) voor nauwkeurige druppelvorming en een lange productielevensduur
 • Verbeterde milieuvriendelijke solventinkt vereist geen ventilatie en is geschikt voor gebruik in een kantooromgeving
 • Minimale kosten per afdruk dankzij energieverbruik met ENERGY STAR-certificering en zeer zuinige, retourneerbare 700 ml inktpatronen
 • Duurzame afdrukken - drie jaar lichtecht bij buitengebruik zonder laminering met nieuwe UltraChrome GS2-inkt
 • Resolutie tot 1440 x 1440 dpi met meerdere doorgangen voor naadloze overvloeiing en fijne details
 • Ethernet- en USB-aansluiting
 • Optioneel aanvoersysteem voor zware rollen tot 80 kg

Optioneel verwarmingselement voor het sneller drogen van afdrukken bij toepassingen met een hoge productiviteit