Een piepklein druppeltje op de juiste plek, steeds opnieuw

Xenon kiest SCARA voor nauwkeurige precisie

Slechts een piepklein druppeltje en precies op de juiste plek. Om aan dit nauwkeurigheidsvereiste te kunnen voldoen bij automatische pipettering van stoffen, is nauwkeurige positionering van een doseernaald nodig, zelfs als het doel nog niet exact kan worden gedefinieerd. Ook moet deze actie herhaalbaar zijn, op efficiënte en betaalbare wijze.

Compacte, flexibele automatisering

Het in Dresden gevestigde machinebouwbedrijf Xenon, dat is gespecialiseerd in montage-, test- en automatische verpakkingssystemen, ontwikkelde speciaal voor dit doel een mechanisch platform met een Epson SCARA 'clean room'-robot.

Dankzij de compacte, flexibele SCARA-robot, neemt dit platform weinig meer dan één vierkante meter ruimte in beslag, hetgeen een duidelijk voordeel vormt, aangezien ook in laboratoriumomgevingen vloerruimte duur is.

Een visuele oplossing

De SCARA 'clean room'-robot is uitgerust met een mobiele camera die verschillende gebieden kan inspecteren en het mogelijk maak om posities te corrigeren. Zelfs als het doelonderdeel niet altijd op precies dezelfde plek is gepositioneerd, maakt de camera het mogelijk om op nauwkeurige wijze naar doseer- of oppakposities te gaan. Een tweede camera verzorgt de kwaliteitscontrole, waarbij wordt gecontroleerd of de gevulde druppel zich op de juiste plek bevindt en de vereiste grootte heeft.

De SCARA robot moet op flexibele wijze lege en gevulde capillairen kunnen verplaatsen. Mogelijk is het nodig de gevulde capillairen op een monsterdrager te plaatsen, deze in een disposable cassette te installeren of in een geïntegreerde dewar te deponeren om te worden schokgevroren in vloeibare stikstof.

Functies voor hantering, afgifte en kwaliteitscontrole van het pipetteringsplatform kunnen met elkaar worden gecombineerd en geprogrammeerd in verschillende volgorden, waardoor het systeem steeds kan worden aangepast voor nieuwe taken en producten.

Nauwkeurige registratie en archivering

Voor de productie van dergelijke medicinale producten is het absoluut noodzakelijk dat relevante batchgerelateerde gegevens, zoals bijvoorbeeld de diameter van de capillairen of de druppelgrootte en de bijbehorende camerabeelden kunnen worden vastgelegd en gearchiveerd.