De eerste Nederlandse SureColor SC-S30600 gebruiker

Eyes On Media eerste Nederlandse bedrijf dat werkt met de SureColor SC-S30600

De eerste Nederlandse SureColor SC-S30600 gebruiker

Op de afdeling Print & Finishing bij Eyes On Media is in de afgelopen 15 jaar, sinds de omschakeling van analoge naar digitale foto-bewerkingen, veel veranderd. Was Eyes On Media vroeger een centrum voor vakfotografen en een professioneel vaklaboratorium, de digitalisering zorgde voor nieuwe klantengroepen.

Achtergrond

Mario Kist, één van de partners van Eyes On Media, vertelt: “De fotografen komen nog steeds langs voor aanschaf en huur van professionele fotoapparatuur, licht, statieven en de noodzakelijke verbruiksartikelen, maar hun werk wordt nauwelijks meer door ons geprint. Nu zijn onze opdrachtgevers op het gebied van printing voornamelijk retailbedrijven, musea, architecten, overheden, reclamebureaus, kunstenaars en tentoonstellingsmakers, wat je noemt nogal divers. Al deze opdrachtgevers hebben specifieke eisen en wensen waaraan wij graag willen voldoen, onder andere door hen steeds een stapje voor te blijven.”


Kist doelt niet alleen op de opname van de nieuwste soorten output voor inkjetprinters in het assortiment, zoals de statische film en ijzerhoudend papier dat plakken op locatie overbodig maakt en snelle wissels mogelijk maakt zonder beschadigingen. Maar ook op de kwaliteit van het machinepark dat van groot belang is. Door de ontwikkelingen op dit gebied op de voet te volgen en de juiste investeringen te doen, heeft Eyes On Media nu de meest geavanceerde machines staan om te voldoen aan alle verzoeken vanuit de markt. Eén van de nouveautés is de SureColor SC-S30600, die voor een upgrade zorgt in kwaliteit en professionaliteit.

Kwaliteit staat voorop

“Wij staan garant voor de hoogste kwaliteit prints. Om deze kwaliteit te kunnen garanderen is het voor mij dan ook zaak om de ontwikkelingen op printergebied nauwlettend in de gaten te houden,”aldus Kist. Nadat Kist inkjetprinters van meerdere merken heeft vergeleken is hij uiteindelijk overgegaan tot aanschaf van de SureColor SC-S30600.

“Wat voor mij de doorslag heeft gegeven is dat Epson printers altijd goed zijn.” Eyes On Media heeft voor haar fine art printing al een Epson Stylus Pro 11880 in gebruik. Kist vult aan: “Uit ervaring weten we daarom dat Epson printers professionele kwaliteitsprints maken.“

Voordelen SureColor SC-S30600

Naast de uitstekende scherpte van de prints is de snelheid van de Epson SC-S30600 ook prima. Kist: “Op de afdeling Print & Finishing werken we nu veel meer aan een totaalproduct, de toepassing. Het stuk finishing is een belangrijk onderdeel geworden, het merendeel van het werk wordt geprint en opgeplakt of direct op het gewenste materiaal geprint, en daarna bewerkt op onze digitale snij- en freesmachine. We produceren naast posters, wandvisuals, banners en stickers nu bijvoorbeeld ook complete displays, verpakkingen en covers voor detectie-poortjes voor winkelketens. Meer werk en de levertijden worden steeds korter, maar met Epson SC-S30600 machine is dat geen probleem meer.”

Eyes on Media heeft de SureColor SC-S30600 printer sinds maart 2012 in gebruik. Kist vertelt enthousiast: “Wij waren de eerste SureColor SC-S30600 gebruiker in Nederland. Het printen op deze machine bespaart ons dus veel tijd. Daarnaast is de kwaliteit uitstekend. De scherpte van de prints is erg goed. Andere positieve zaken zijn dat de machine weinig onderhoud nodig heeft, makkelijker opstart en minder vaak schoongemaakt moet worden. Daarnaast zijn de in de aanloop gebleken kinderziektes door Epson op een adequate manier opgelost. Maar het allermooiste is dat we complimenten van onze opdrachtgevers krijgen over de sublieme kwaliteit die we met de nieuwe SureColor SC-S30600 behalen. Voor ons een bevestiging in onze keuze,” sluit Kist af.