Diamant Liège garandeert glasheldere presentaties dankzij Epson projectoren

Diamant Liège garandeert glasheldere presentaties dankzij Epson projectoren

Diamant Liège zorgde voor heldere lokalen met heel veel daglicht, en had een technologische oplossing nodig voor duidelijke digitale projectie, zonder aan daglicht in te boeten. Met Epson’s projectoren kon ICT-partner Etilux dit alles invullen, en nog veel meer, zoals gebruiksgemak en naadloze integratie van twee projectoren op één scherm

Diamant Liège is een welgekend business & conference center in het hart van Luik. Het biedt organisaties ruimte voor de vestiging van hun kantoor, maar ook de perfecte infrastructuur voor het organiseren van vergaderingen en evenementen.  De conferentieruimte bestaat uit 7 moduleerbare zalen met daglicht, goed voor een totale oppervlakte van 1.000 m2. Samen met de professionele ondersteuning en cateringdiensten biedt Diamant Liège oplossingen voor events voor 4 tot 300 personen.

Uitdaging: glasheldere presentaties bij volle daglicht

Diamant Liège profileert zich als een technologisch geavanceerd conference center, met het beste wat technologie te bieden heeft voor vergaderingen en evenementen. Dat houdt dus ook in dat presentaties kunnen gegeven worden met een glasheldere en leesbare projectie, zonder dat hiervoor alle luiken moeten worden gesloten. “Onze vergaderzalen hebben grote ramen en krijgen dus veel daglicht, wat het vergaderen veraangenaamt. Wij hadden een oplossing nodig die dit daglicht niet voortdurend hoeft uit te sluiten”, aldus Benoit De Smedt, site manager van Diamant Liège, “en we hadden ook projectoren nodig die perfect op elkaar aansluiten, zodat we een naadloos doorlopend groot beeld kunnen garanderen.” 

Bovendien wilde Diamant Liège een eenvoudig te bedienen oplossing, vervolgt Benoit De Smedt: “De mensen die onze projectie-infrastructuur gebruiken, zijn uiteindelijk onze eindklanten. Zij gebruiken deze infrastructuur niet dagelijks, dus moet de functionaliteit tegelijk krachtig en gebruiksvriendelijk zijn. En voor ons eigen technisch personeel was eenvoudig beheer dan weer een belangrijk criterium. Een lang waslijstje, ik weet het.”

Oplossing: vlotte installatie van betrouwbaar materiaal

Diamant Liège ging te rade bij hun ICT-partner Etilux. Deze zag meteen heil in het productaanbod van Epson. Philippe Pauly, sales & technical executive bij Etilux, licht toe: “We zochten twee projectoren met een uitstekende helderheid van kleuren en een hoog contrast, die eenvoudig te plaatsen waren en over een zeer precieze ‘edge-blending’ en lens shift beschikken. En aangezien de toestellen in de zaal staan geplaatst, mochten ze ook niet te luidruchtig zijn.”
Daarom viel hun keuze op Epson’s EB-Z9000-gamma, dat perfect aan deze criteria beantwoordde. “Om deze keuze te valideren, hebben we een test ‘op ware grootte’ uitgevoerd in onze eigen lokalen”, vertelt Philippe Pauly, “met twee EB-Z9750-toestellen en een image edge blending op een basis van 8 meter, en ik moet zeggen dat het resultaat perfect was.”

De installatie van de in totaal 4 projectoren verliep ook bijzonder vlot, onder meer dankzij automatiseringssystemen zoals AMX en EXTRON. “Wij gebruiken deze tools geregeld, dat is één van de vele redenen waarom we graag met Epson werken. Een andere is het vertrouwen dat dit merk uitstraalt. Ik heb de kans gekregen om de productie van deze projectoren in Azië live mee te maken. Elke projector afzonderlijk wordt na productie getest op verschillende criteria voor hij wordt verscheept. Zulke uitzonderlijke kwaliteitscontrole is zeer geruststellend voor een integrator zoals wij.”    

Resultaat: helderheid, gebruiksgemak en stabiliteit

De nieuwe installatie voldoet volledig aan de verwachtingen van Diamant Liège, bevestigt Benoit De Smedt: “De beloofde helderheid  en leesbaarheid, zelfs bij volle daglicht, is volledig gerealiseerd. En onze klanten zijn ook verheugd over het gebruiksgemak van de projectie-installatie, en over de naadloze integratie van de twee projectoren op één scherm.” De medewerkers van Diamant Liège die instaan voor beheer en onderhoud van de apparatuur zijn dan weer zeer te spreken over de stabiliteit en het gemak waarmee alles kan worden beheerd, gemonitord en gecoördineerd. Dat maakt ook het leven van site manager Benoit De Smedt veel eenvoudiger: “Als alles zo goed werkte, zou ik zonder job zitten”, besluit hij lachend.