EASI KIEST VOOR FLEXIBILITEIT

EASI kiest voor flexibel inzetbare Epson netwerkprojectoren

EASI kiest sinds enkele jaren voor Epson projectoren waarbij er voor de Epson EB-1735W netwerkprojectoren werd gekozen omdat deze oplossing het bedrijf in staat stelt om, indien nodig, snel en eenvoudig simultane presentaties te geven in verschillende vergaderruimten. Het salesteam van het bedrijf maakt gebruik van de lichte en makkelijk verplaatsbare Epson EB-1775W projectoren die gebruikt worden voor presentaties bij de klanten van EASI.

Achtergrond

EASI is een Belgisch informaticabedrijf dat sinds 1999 actief is in België, Luxemburg en Frankrijk. Het bedrijf dat in zijn begindagen in Zaventem was gevestigd, ontwikkelt softwarepaketten en applicaties op maat. Daarnaast voert het bedrijf ook infrastructuur-projecten uit. Het bedrijf met vestiging-en in Nijvel, Leuven, Luxemburg  en Parijs telt 120 medewerkers.  Tot 2009 kocht het bedrijf projectoren aan van diverse leveranciers . Deze projectoren worden door het bedrijf gebruikt in de vergaderzalen maar ook voor vor-mingsdoeleinden en salespresentaties.  

Huidige situatie en behoeften

“Het resultaat was dat er verschillende modellen van diverse leveranciers in omloop waren binnen het bedrijf en het salesteam,” zegt Herman Clicq, Marketing Manager bij EASI. “In 2009, naar aanleiding van de verhuis naar ons nieuw kantoorgebouw in Nijvel, beslisten we om over te gaan tot een harmonisering van de projectoren die door het bedrijf worden gebruikt.” Hiervoor werkte EASI samen met AV Studio, een gespecialiseerde onderneming voor de integratie van audiovisuele systemen. In onze kantoren zorgden zij ook voor de nodige bekabeling. Op dit ogenblik staan zij ook in voor het onderhoud  van de bijna 15 Epson projectoren die binnen onze vestigingen en door het salesteam gebruikt worden.”

Oplossing

Het bedrijf is nu niet alleen zeker van deskundige bijstand in het geval van problemen maar kan ook gebruik maken van projectoren die in het netwerk zijn ingeschakeld. De keuze voor harmonisering van projectoren binnen het bedrijf laat ook veel flexibiliteit toe. 

Voordelen

“In onze vestiging te Nijvel hebben we twee moduleerbare vergaderruimtes die naast elkaar liggen. Bij belangrijke presentaties met veel deelnemers kunnen we bijvoorbeeld de mobiele scheidingswand makkelijk verwijderen. Alle aanwezigen kunnen de presentaties probleemloos volgen via de twee Epson EB-1735W projectoren die via de meegeleverde software simultaan projecteren“, vertelt Clicq. 
De Epson projectoren zijn uitgerust met enkele handige functies die vooral het gebruiksgemak verhogen. Het is niet langer nodig om de 3 kabels die instaan voor de overdracht van beeld, geluid en muisbesturing te ontwarren.

Epson bedacht hiervoor een handige oplossing in de vorm van één lange USB-kabel die instaat voor de overdracht van alle signalen. Bovendien kan er nu ook zonder een notebook op de projector aan te sluiten geprojecteerd worden.  Als de presentatie, film of diavoorstelling op een USB-stick staat dan kan deze achteraan aangesloten worden op de projectoren.
Het salesteam maakt gebruik van 7 uiterst lichte – 1,7kg – en mobiele Epson EB-1775W projectoren.

Deze toestellen worden ingezet voor klantpresentaties. “De projectoren zijn uiterst krachtig en zelfs inzetbaar in omstandigheden waar je het niet zou verwachten”,  laat Clicq weten. “Het was verbazingwekkend om vast te stellen dat een bedrijfspresentatie voor onze klanten op een groot scherm in een groot bioscoopcomplex probleemloos lukte. Met de toestellen die we gebruikten voordat we met Epson projectoren gingen werken, was het onmogelijk om in deze omstandigheden kwaliteitsvolle beelden te projecteren.
Er kunnen tot 4 Epson EB-1775W projectoren op 1 computer worden aangesloten om een panorama te maken of verschillende toepassingen te tonen.”