EPSON PRINTERS BIJ BRUGSE FOTOACADEMIE

Epson drukt “Streetphotography Now” foto’s af

EPSON PRINTERS BIJ BRUGSE FOTOACADEMIE

Het Fotohuis, het atelier fotografie van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten Deeltijds Kunstonderwijs, in Brugge, begeleidt studenten fotografie. De focus ligt daarbij op het doorgeven van expertise, ongeacht of het gaat over studenten die starten vanaf nul of fotografen die zich willen verdiepen.

Het Fotohuis neemt jaarlijks deel aan diverse fototentoonstellingen. De techniek om kwaliteitsvolle foto’s te maken leren de studenten tijdens hun cursussen.
Om de digitale foto’s ook kwaliteitsvol op papier af te drukken ging de fotoacademie op zoek naar een geschikte printer. Epson heeft traditioneel steeds hoog ingezet op het afdrukken van kwaliteitsvolle foto’s. Van in de beginfase van het commercieel afdrukken van foto’s heeft Het Fotohuis printers van diverse printerfabrikanten uitgeprobeerd.
“Onze samenwerking met Epson is historisch gegroeid. Destijds is de keuze gemaakt om met Epson te werken omwille van de superieure afdrukkwaliteit. Sinds 2001 gebruikt Het Fotohuis reeds Epson fotoprinters voor het afdrukken van het werk van onze studenen”, vertelt Joost Goethals, leraar fotografie bij Het Fotohuis. “Eigenlijk blijven er op dit ogenblik maar twee printerfabrikanten over die kwalitatieve afdrukken kunnen garanderen.”
 

Het Fotohuis gebruikt momenteel 2 Epson printers: de Epson Stylus Pro 11880 en Epson Stylus Pro 4900. Jaarlijks drukt de fotoacademie tot zo’n 700 foto’s af in grootformaat. De Epson Stylus Pro 11880 grootformaatprinter combineert de nieuwe Epson Micro Piezo TFP-printkop en Epson UltraChrome™ K3-inkten met Vivid magenta-technologie. Het eindresultaat zijn glanzende, duurzame en uniforme afdrukken. Deze grootformaatprinter beschikt over 8 kleuren met 3 zwarte inkten en automatische omschakeling tussen Photo Black en Matte Black. Dit maakt het toestel geschikt voor proofing, het afdrukken van foto's en litho's tot 64 inch (162,6 cm).
De Epson Stylus Pro 4900, een 17 inch printer, garandeert een uitmuntende kleurnauwkeurigheid en reproduceert maar liefst 98% van alle PANTONE-kleuren en behaalt daarmee één van de breedste kleurenspectra op de markt. Daarmee is deze printer uitstekend geschikt voor proefafdrukken, het adrukken van bijzondere foto’s alsook voor kunstafdrukken. Kleur is essentieel bij professionele fotografie.
“Met deze oplossingen zijn onze lesgevers en studenten dan ook in staat om op het hoogste niveau mee te dingen tijdens fotocompetities. Sinds de eerste commerciële fotoprinters op de markt werden gelanceerd in de eerste helft van de jaren ‘90 heeft de afdrukkwaliteit van Epson fotoprinters ons altijd blijven overtuigen. In combinatie met het Epson Traditional fotopapier komen wij steeds tot de best mogelijke afdrukresultaten,” aldus Goethals.
Beide printers kunnen overweg met diverse papierformaten en papierdiktes tot 1.5mm. Mat presentatiekarton, canvas of kunstdrukpapier vormen zelfs geen probleem voor de Epson Stylus Pro 4800.

BruggeFoto13 – fotografie van topkwaliteit

Verschillende culturele partners uit Brugge slaan in december 2014 de handen in elkaar voor een gratis fototentoonstelling, BruggeFoto13. Dit event brengt een hommage aan de grote diversiteit in de wereld van het fotografisch beeld. Het Fotohuis en de Brugse 44 Gallery organiseren een fototentoonstelling waar de liefhebber van artistieke straatfotografie terecht kan om het werk van gerenomeerde internationale en Belgische topfotografen te bewonderen.
De straatfotografietentoonstelling maakt deel uit van een grote Brugse fototentoonstelling. Voor deze fototentoonstelling werd het werk van diverse internationaal erkende fotografen zoals Jimmy Kets en Artur Eranosian in groot formaat afgedrukt op de Epson printers. 

‘Street Photography Now’

De expo bekijkt de straatfotografie met een open blik, geeft ruimte aan diverse interpretaties en brengt de raakvlakken met andere genres onder de aandacht. Tijdens de expositie kunnen bezoekers het werk bekijken van Christophe Agou, Bruce Gilden, George Georgiou, Richard Kalvar, Jeff Mermelstein, Joel Meyerowitz, Trent Parke, Matt Stuart, Nick Turpin, Alex Webb, Michael Wolf en nog 35 andere internationale fotografen.

‘Belgian Street photography’

Jimmy Kets, Artur Eranosian, Wouter Van Vaerenbergh, Serge Maes, Jef Beirinckx, Luc Rabaey, Brecht Van Maele, Karina Brys, Patrick Bardyn, Peter Kool, Thomas Switn Sweertvaegher, Franky De Schampheleer en Olivier Bekaert.