Epson WorkForce gebruiker van klant naar merkambassadeur

WorkForce Pro gebruiker Protinus IT van klant naar merkambassadeur

Epson WorkForce gebruiker van klant naar merkambassadeur

Protinus IT, de IT-makelaar, gebruikt niet alleen zelf de Epson WorkForce Pro inkjetprinters naar tevredenheid, maar adviseert deze inmiddels ook aan hun eigen klanten. Het bedrijf signaleert een verschuiving in de markt van kleurenlaser- naar inkjetprinting omdat zakelijke inkjetprinters in het gebruik niet meer onder doen voor kleurenlaserprinters. Protinus IT helpt organisaties om de inkoop en inzet van alles wat IT omvat te optimaliseren en is daarom voortdurend op zoek naar o.a. de juiste printeroplossingen voor hun klanten.

Protinus IT ontsluit een betrouwbaar netwerk van IT-toeleveranciers door een slimme manier van IT-sourcing en contracting waarmee service, kwaliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit geboden wordt. Marcel Hofstra, Manager Operations vertelt: “Ons Managed Sourcing product resulteert in betere contracten, goed inkoopbeleid, IT-consolidatie en geeft het financieel management inzicht in de IT-uitgaven én IT-besparingen. Op de website itshop.nl staan in totaal 180.000 producten van onze toeleveranciers vermeld. Onze klanten kunnen op deze site de benodigde IT bestellen.”

 

Veel organisaties kiezen nog steeds automatisch voor kleurenlaserprinters

Bij de start van het bedrijf in 2010 is Protinus van start gegaan met een kleurenlaserprinter. Omdat het bedrijf groeide en er meer mensen in dienst kwamen was er behoefte aan extra printers. “Je zou misschien verwachten dat wij wederom voor een kleurenlaserprinter zouden kiezen, maar wij hebben gekozen voor de zakelijke WorkForce Pro inkjetprinters van Epson. Als IT-dienstverlener zitten wij bovenop nieuwe ontwikkelingen en wij merken dat veel organisaties nog steeds automatisch voor kleurenlaserprinters kiezen omdat men niet op de hoogte is van alternatieven. Er heerst nog steeds de perceptie dat zakelijke inkjetprinters langzamer zijn dan kleurenlaserprinters. Ten onrechte.”, aldus Hofstra.


Hofstra vervolgt: “Voordat wij besloten om tot aanschaf van de WorkForce Pro inkjetprinters over te gaan, heeft Epson ons in de gelegenheid gesteld om een printer te testen. Zien is geloven. Wij kwamen toen al snel tot de conclusie dat de WorkForce Pro printers van Epson snel zijn. Daarnaast zijn de kosten voor het printen per pagina laag. En de WorkForce Pro printers gebruiken ook nog eens minder energie. Onze kleurenlaserprinter wordt niet veel meer gebruikt. Een ander pluspunt is dat de WorkForce Pro printers, met behulp van Epson Connect, ook gebruikt kunnen worden door de collega’s die onderweg zijn. Ze e-mailen hun te printen documenten onafhankelijk van waar ze zich bevinden naar het unieke e-mailadres van de printer en de documenten worden uitgeprint. ” Inmiddels heeft Protinus IT vier WorkForce Pro printers staan. Twee WorkForce Pro WP-4525 DNF printers en twee WorkForce Pro WP-4015 DN printers worden dagelijks gebruikt door de medewerkers van Protinus IT. Er is voor een mix gekozen omdat we scannen maar tot een paar plekken wilden beperken, dit kan met de WP-4525 DNF.”

 

Wij adviseren onze klanten de Epson WorkForce Pro printers

“Omdat wij zelf bewust en terdege voor de Epson WorkForce Pro printers gekozen, is het makkelijker om ook klanten voor de Epson printers te enthousiasmeren.”, vertelt Hofstra lachend. ”Onze klanten zijn snel overtuigd van de voordelen: de lage kosten, de snelheid, het lage energieverbruik en de goede kwaliteit, maar ook voor hen geldt ‘zien is geloven’, zij willen de printer graag testen voordat zij tot aankoop overgaan. En dat maakt Epson mogelijk. Daarnaast is het voor veel van onze klanten belangrijk dat de printerproducent betrouwbaar is.”

 

Zakelijke inkjetprinters brengen de printermarkt in beweging

“De markt voor business inkjet is in beweging. Het aandeel inkjetprinters in de markt zal groter worden. Zowel bij kleine en middelgrote als bij grote bedrijven. Want ook binnen grote bedrijven zijn afdelingen die prima uit de voeten kunnen met een zakelijke inkjetprinter, ook afdelingen die duizenden pagina’s per jaar printen. Kleurenlaserprinters zijn niet meer goedkoper en sneller dan de huidige zakelijke inkjetprinters en bovendien zijn fotoafdrukken met een inkjetprinter veelal mooier dan met een kleurenlaserprinter. Genoeg redenen dus om tegenwoordig goed na te denken over je printerkeuze en niet meer uit gewoonte de keuze voor laser te maken.”