Filmproducer kiest voor heldere kleuren van Epson home cinema projectoren

BogusCat Productions, een Belgische filmproducent optimaliseert bioscoopervaring van 2 langspeelfilms met behulp van een Epson EH-TW6100W tijdens postproductie

BogusCat Productions, een Belgische filmproductiemaatschappij, werkt momenteel aan de postproductie van twee films die in de loop van 2015 worden gereleased. De opnames voor beide films, Direction Lourdes, een Franstalige roadmovie en Bonnie&Clyde Copycats, een Engelstalige actiefilm vonden midden 2014 plaats in België en Frankrijk. Beide producers, Bo en Gustavo Catilina, werken aan de postproductie en gebruikten daarvoor tot nu toe een Full HD beeldscherm.

Postproductie : klein Full HD scherm of projector?

In hun zoektocht naar een oplossing om een zo waarheidsgetrouw mogelijk resultaat te zien van hun werk, was het producersduo echter op zoek naar een performante projector die hen kon bijstaan tijdens de postproductie.  Het was de bedoeling om in real-time en op een groot projectiescherm de bijgewerkte beelden te bekijken en in te grijpen waar nodig zodat de kijker in de bioscoop zou kunnen genieten van de ultieme kijkervaring.

Het aanbod op de projectorenmarkt is echter immens. Via één van hun vele professionele contacten hadden Bo en Gustavo Catilina in het verleden reeds  kennis gemaakt met de uitstekende projectiekwaliteit van een Epson projector en het was dan ook snel duidelijk dat er gezocht moest worden in het aanbod van de marktleider. Belangrijkste vereisten in hun zoektocht naar een oplossing waren dat de projector het nodige perspectief kon bieden en daarnaast ook beantwoordde aan de verwachtingen op het vlak van kleurevenaring.

Home cinema projector brengt kleuren en beeldeffecten tot leven

Films maken is echt vakwerk. Het eindresultaat wordt bepaald door ontelbare verschillende factoren: camera's, acteurs, regisseurs, decors, filmlocaties, montage etc... De postproductie waarbij alle beeldeffecten en kleurenoptimalisatie gebeurt voegt op die manier heel wat emotie toe aan de filmbeleving.

De keuze van het producersduo viel op een Epson EH-TW projector uit het 6000-gamma, een projector die volle, levendige kleuren projecteert en dus perfect geschikt voor een ongeëvenaarde thuisbioscoopervaring. De 3LCD-technologie van Epson staat garant voor een even hoge witte als kleuren lichtopbrengst (CLO).  Het volledige beeld is dan ook helder, sterker nog, kleuren zijn tot drie keer helderder dan bij sommige DLP-projectoren. De Full HD (1080p, 1920 x 1080, 16:9) resolutie zorgt trouwens voor een optimale kijkervaring, ook bij daglicht.

Thuis werken aan de perfecte filmvertoning

Het producersduo stelde zichzelf als doelstelling om zijn publiek de ultieme bioscoopervaring te bezorgen. Het eindresultaat  in de bioscoop zal alvast geen verrassing meer zijn. De beelden van de Epson projector evenaren deze van de beelden in de echte bioscoop. Waar nodig kan er onmiddellijk bijgestuurd worden wanneer blijkt dat  de kleuren van het bestaande beeldmateriaal moeten worden bijgewerkt . Visuele effecten kunnen tot in detail bekeken worden en verder uit gewerkt worden indien nodig. De hoge witte en kleuren lichtopbrengst zorgen voor een superhelder beeld, ook bij daglicht. De kleurevenaring is perfect.

Het gebruik van een projector tijdens de postproductie komt bovendien vooral het werkcomfort ten goede. Er moet niet meer naar een (klein) retinascherm worden gestaard. Beelden worden nu levensecht geprojecteerd waardoor het eindresultaat, zoals het te zien zal zijn in de bioscoopzaal, onmiddellijk zichtbaar wordt. De kwaliteit van de Epson home cinema projector laat geen verrassingen toe en zorgt ervoor dat er vol vertrouwen wordt uitgekeken naar die eerste vertoning in een grote zaal, al blijft het natuurlijk altijd spannend (reacties van publiek,...).