Toyota Garage Pieters maakt komaf met printeronderhoud dankzij Epson

Toyota Garage Pieters maakt komaf met printeronderhoud dankzij Epson

Een autogarage zoals Toyota Garage Pieters drukt behoorlijk wat pagina’s af per dag. Met de prin-ters die ze tot voor kort gebruikten, kostte hen dat een fortuin aan onderhoudsgeld. Op zoek naar betaalbare maar kwalitatieve alternatieven koos zaakvoerder Kris Pieters voor een Epson Workforce Pro, WF-R8590DTWF. Vooralsnog enkel in de vestiging voor tweedehandswagens maar dat zou best snel kunnen veranderen. 

Toyota Garage Pieters is sinds jaar en dag een vaste waarde in het Toyota-netwerk voor de regio rond Sint-Niklaas. Het team van een 12-tal gedreven medewerkers zorgt voor de kwalitatieve be-handeling die een Toyota-klant gewend is. Als volwaardig Toyota reseller staat Garage Pieters in voor een ruim dienstenaanbod, van verkoop over onderhoud en koetswerk tot zelfs een spuitcabine. 

Uitdaging: kosten voor beheer en onderhoud moeten binnen de perken blijven

Met zulk uitgebreid dienstenpakket voor een ruim klantenbestand komt uiteraard veel drukwerk kijken. Naast de gebruikelijke documenten (facturen, offertes, details van onderhoud, ...) gaan ook dagelijks verscheidene advertenties voor tweedehandswagens door de printer. Met name in de vestiging voor tweedehandswagens, P2Cars, wordt bijzonder veel afgedrukt om nieuw binnenge-komen wagens te adverteren. 

“Een laserprinter die zoveel pagina’s per maand moet afdrukken, vergt meteen veel onderhoud”, merkt zaakvoerder Kris Pieters op, “Zonder onderhoudscontract betaal je je dan blauw aan inter-venties. Maar ook het onderhoudscontract zelf is niet meteen een koopje. Zoals steeds blijkt op het einde van de rit de aankoopprijs maar een fractie van de totaalprijs die je voor een printer hebt neergelegd.” 

Oplossing: Epson Workforce Pro ontketent revolutie in kostenmodel

De totaalkosten liepen zodanig hoog op dat de garage besloot om te besparen op de verkoopfiches voor nieuw binnengekomen occasiewagens: er werd niet langer voor elke wagen een fiche gemaakt, en de fiches werden afgedrukt in zwart/wit in plaats van full-color. “Maar dat kan op termijn de business schaden, en dat kan niet de bedoeling zijn. We moesten dus op zoek naar een duurzamere oplossing die onze printkosten kon drukken en ons tegelijk alle vrijheid bleef bieden om af te drukken wat nodig is.”

Na een uitgebreide research-ronde waarin heel wat reviews van vergelijkbare printers werden onder de loep genomen, bleek de Epson Workforce Pro steevast tot de favorieten te behoren. Maar zaakvoerder Kris Pieters wilde wel ngo van de kwaliteit overtuigd worden. Daarom heeft Epson-partner Exatis, in samenwerking met Epson zelf, voor Toyota Garage Pieters  twee vergelijkende afdrukken gemaakt: één voor een standaard documenten, en één voor een glossy brochure. “De klant was onder de indruk”, besluit Tom Van Kerckhove, zaakvoerder van Exatis, “niet alleen van de kwaliteit van de afdrukken, maar ook van de bereidheid van Epson om hieraan mee te werken. Dat stelde hen pas echt gerust: dat de leverancier zo vlot bereid was om hieraan mee te werken, zegt veel over het engagement van Epson tegenover zijn klanten. Het is ook één van de belangrijkste redenen waarom we met Epson in zee zijn gegaan: zij gaan tot het uiterste om ons te helpen bij het overtuigen van potentiële klanten.”     

Resultaat: Zelfde kwaliteit, fractie van kosten

Omdat de printer in de tweedehandsgarage P2Cars, de tweede vestiging van Toyota Garage Pie-ters, aan vervanging toe was, werd een eerste Epson Workforce Pro daar in gebruik genomen, in april 2016. De resultaten beantwoorden volledig aan de verwachtingen, merkt Kris Pieters op: “Ruim een half jaar later zijn we zo’n 15.000 afdrukken verder, en tot nu toe hebben we geen enkel onderhoud nodig gehad. Het is te vroeg om te weten of we in de buurt komen van die maximum 75.000 afdrukken, maar als deze periode van zorgen- en onderhoudsvrij afdrukken ngo enige tijd blijft aanhouden, dan worden de volgende printers in onze hoofdgarage gegarandeerd ook Epsons.”
De lagere kosten voor beheer en onderhoud van het nieuwe toestel gaan niet ten koste van de kwaliteit van de afdrukken, stelt Kris Pieters vast: “De kwaliteit van de kleuren is vrijwel identiek aan die van de kleurenlaserprinter, en je betaalt tenminste geen onderhoudsprijs per afgedrukte kleurenpagina. Nu hoeven we niet meer voor de maandelijkse factuur te vrezen omdat we iets in kleur hebben afgedrukt.”

Dat de toner en andere onderdelen niet vaker hoeven vervangen te worden, heeft ook een bijko-mend voordeel: de Epson Workforce Pro is veel milieuvriendelijker dan vergelijkbare modellen. “Dat is natuurlijk mooi meegenomen”, lacht Kris Pieters, “zeker voor een verdeler van Toyota-hybrides die ook een lage totaalkost aan een milieuvriendelijkere wagen weten te koppelen.”