Originele projectorlampen

Geniet van de beste beeldkwaliteit en van de zekerheid dat u een echte, veilige en betrouwbare lamp gebruikt

Wat u moet weten

Bij Epson zijn we trots op de hoogwaardige projectoren die we produceren en lampen die veilig en betrouwbaar zijn en die de beste kijkervaring bieden. Daarom willen we een probleem toelichten dat gebruikers van onze projectoren kunnen ondervinden. Er zijn niet-originele lampen op de markt verkrijgbaar en hoewel we concurrentie verwelkomen, is het van groot belang dat alle onderdelen van de projector optimale prestaties en een optimale ervaring voor u, als gebruiker, kunnen leveren. Epson oefent geen controle uit over niet-originele lampen en omdat consumenten niet over een garantie beschikken dat deze producten voldoende kwaliteit bieden, zijn getest en aan alle voorschriften voldoen, zijn ze mogelijk niet betrouwbaar. Niet-originele lampen hebben vaak een slechte kwaliteit qua lichtuitvoer en levensduur en ze vormen ook een echt gevaar, omdat sommige niet-originele lampen oververhit kunnen raken, er rook uit de lamp kan komen en de lampaansluiting elektrische vonken kan veroorzaken. We werken samen met handhavingsinstanties die vervalste producten in beslag nemen en we delen onze kennis, zodat u de valkuilen van niet-originele en vervalste lampen kunt vermijden.

Waarom is het aan te raden om originele lampen te kopen?

Wanneer u een Epson-projector koopt, koopt u het beste in projectietechnologie van de wereldwijd toonaangevende fabrikant1. Wij garanderen dat elk onderdeel van elke projector volgens dezelfde hoge normen wordt ontwikkeld. Dat is de reden dat we al meer dan 10 jaar lang nummer één zijn1. Originele Epson-lampen maken deel uit van die technologie. Als u een origineel product koopt, schaft u onze garantie aan dat u de best mogelijk lamp krijgt voor uw Epson-projector.

Met originele lampen beschikt u over superieure beeldkwaliteit, waarde voor uw geld en de best mogelijke levensduur, wordt uw garantie beschermd en bent u beveiligd tegen mogelijke risico's.

Niet-origineel versus origineel

Niet-originele lampen kunnen oververhit raken en kunnen er, in het ergste geval, toe leiden dat de projector vlam vat. Hierdoor wordt het belang van het investeren in originele producten overduidelijk. Niet-originele en vervalste lampen kunnen allerlei problemen veroorzaken die van invloed zijn op uw kijkervaring, garantie en kosten.

Onbetrouwbaar

Vervalste lampen kunnen veel sneller verslechteren en kapot gaan dan originele lampen

Duurzame betrouwbaarheid

De originele Epson-lampen zijn gemaakt voor langdurig gebruik, zodat uw projectoren tevens langer meegaan en op langere termijn goedkoper zijn in gebruik

Onveilig

Wanneer u niet-originele lampen gebruikt, kunnen delen van uw Epson-projector als de behuizing of de bedrading oververhit raken of los komen te zitten en in het ergste geval kan er rook uit de lamp kan komen en kan de lampaansluiting elektrische vonken veroorzaken.

Gegarandeerde veiligheid

Voor niet-originele lampen bestaat een risico van 65% op storing na 2000 uur gebruik. De originele Epson-lampen staan onder kwaliteitscontrole en vormen derhalve de meer betrouwbare keuze. 2

Slechte beeldkwaliteit

Vervalste lampen kunnen leiden tot een onnauwkeurige kleurprojectie, lagere helderheidsniveaus en flikkerende beelden die de kijkervaring verstoren.

Heldere en consistente beeldkwaliteit

U kunt alleen rekenen op consistente prestaties van uw projector met voortdurend heldere en levensechte beelden met originele Epson-lampen.

Epson-projectoren produceren levendige en heldere kleuren en levensechte beelden dankzij onze unieke 3LCD-technologie. We raden u aan om originele Epson-lampen te gebruiken, zodat u kunt profiteren van een gelijke witte en gekleurde lichtopbrengst tijdens de gehele levensduur van uw projector.

Resultaat van het gebruik van niet-originele lampen:

Onbetrouwbaar

Onveilig

Slechte beeldkwaliteit

Hoe u kunt voorkomen dat u een vervalste lamp koopt:

U kunt er via een paar eenvoudige stappen voor zorgen dat u een originele Epson-lamp koopt.

  • Koop uw product bij een van de officiële Epson-dealers of ga naar de eigen online winkel van Epson voor totale gemoedsrust
  • U kunt vol vertrouwen bestellen bij goedgekeurde wederverkopers en betrouwbare verkopers, die u online en offline kunt vinden
  • Wees beducht voor aankopen waarvan de prijs aanzienlijk onder de adviesprijs ligt. Laat u niet verleiden door goedkope aanbiedingen die te mooi zijn om waar te zijn
  • Controleer de verpakking - hierop mogen geen spelfouten voorkomen

Vervalsing van producten aanpakken

We werken al enige tijd samen met handhavingsinstanties om onze klanten te beschermen tegen vervalste producten. In slechts een paar jaar zijn al tienduizenden vervalste lampen in beslag genomen. Als onderdeel van onze samenwerking met handhavingsinstanties, hebben we een speciaal Colour Shifting-label ontwikkeld waarmee ze originele producten kunnen identificeren. Dit wordt aangebracht op alle lampbehuizingen en dozen van projectorlampen (vanaf 2012), zodat vervalste producten eenvoudig kunnen worden aangeduid.

10.000 uur
aan gebruik

Profiteer van een gebruiksduur van maximaal 10.000 uur3

Wij vinden dat het belangrijk is om onze klanten lampen met een lange levensduur aan te bieden. Helaas geldt dit niet voor niet-originele lampen. Onze lampen bieden een gebruiksduur tot 10.000 uur, wat gelijkstaat aan 15 jaar lang elke dag een film bekijken4.

Verspeel uw garantie niet

Epson-lampen zijn speciaal ontworpen en worden grondig getest om te werken met Epson-projectoren. Ze worden geproduceerd aan de hand van strenge kwaliteitscontrole-eisen die het Epson mogelijk maken om optimale prestaties van de projector en de lamp te garanderen. Omdat het niet mogelijk is om alle niet-originele Epson-lampen te testen en te evalueren, kan elke storing die te wijten is aan het gebruik van deze lampen de projectorgarantie teniet doen5.

Zorg voor het juiste product voor het beste beeld

Epson-lampen worden zeer nauwkeurig geplaatst in een speciaal ontworpen behuizing, zodat ze eenvoudig en precies in een Epson-projector kunnen worden geplaatst. Elke variatie in de locatie van de lamp - hetzij binnen de behuizing of de projector - is van invloed op de helderheid en de beeldkwaliteit van de projector. Epson-lampen moeten correct worden geplaatst voor optimale projectorprestaties. U kunt deze niet garanderen met niet-originele lampen.

Projectoren

3D-projectoren

Met onze 3D-projectoren zit u midden in de actie

Meer informatie
Projectoren

ProAV-serie

Maak indruk op een groot publiek met onze krachtige projectoren

Meer informatie
  1. Grootste marktaandeel in verkochte eenheden voor projectoren van 500 lumen en hoger. (Enquête uitgevoerd door Futuresource Consulting Limited over de periode van 2001 tot 2015.)
  2. Tests uitgevoerd door Epson op basis van de verouderingstest IEC61947-1 voor gebruik langer dan 2000 uur, op 34 niet-originele lampen, september 2014.
  3. 10.000 uur in spaarmodus
  4. Op basis van een filmlengte van 105 minuten als de projector in spaarmodus wordt gebruikt.
  5. Afhankelijk van de garantieperiode van de projector; op nieuwe vervangingslampen is een garantie van drie maanden van toepassing. Bezoek www.epson.be/warranty voor de technische specificaties, Epson CoverPlus-service en uitgebreide garantie voor afzonderlijke projectoren.
  6. Vergeleken met toonaangevende DLP-projectoren met één chip voor home-entertainment. Epson 720p-projectoren zijn drie keer zo helder; Epson 1080p-projectoren zijn consistent twee en maximaal drie keer zo helder. Op basis van NPD-gegevens uit de periode tussen juli 2011 en juni 2012. Kleurhelderheid (Colour Light Output) gemeten conform IDMS 15.4. Kleurhelderheid kan variëren naar gelang gebruiksomstandigheden. Ga voor meer informatie naar www.epson.be/clo