Het managementteam
van Epson Europe

Ons managementteam is toegewijd aan het ontwikkelen van de organisatie door middel van doordacht, ervaren leiderschap en het verbeteren van de levens van onze medewerkers, klanten en partners.

Kazuyoshi Yamamoto

President & COO, Epson Europe B.V.

Kazuyoshi Yamamoto werd in juni 2015 directeur van Epson Europe B.V. nadat hij jaren de functie van hoofdvertegenwoordiger heeft bekleed voor Epson Europe B.V., Moskou, Epson Oekraïne, Epson Kazachstan. Daarnaast heeft hij zeven jaar in Indonesië gewerkt als bedrijfsdirecteur.

De heer Yamamoto is in 1999 bij de marketing en sales-afdeling van Epson gekomen, na 16 jaar sales- en marketing-ervaring te hebben opgedaan bij verschillende grote bedrijven (Sharp en Sony).

De heer Yamamoto heeft een Bachelor of Arts behaald aan de Kobe City Foreign Language University. Hij is getrouwd en heeft een zoon.

Rob Clark

Senior Vice President, Epson Europe B.V.

Rob Clark is Senior Vice President van Epson Europe en is verantwoordelijk voor sales en marketing in de EMEAR-regio.

Voorheen was Rob Vice President Marketing and Business Development en daarvoor heeft hij vijf jaar gewerkt als hoofd van inkjet business voor Epson Europe.

Rob kwam oorspronkelijk bij Epson in dienst als productmanager voor dot-matrixprinters en heeft gestaag carrière gemaakt binnen marketing en bedrijfsmanagement, waarbij hij ook enige tijd als Managing Director voor Epson UK heeft gefungeerd.

Voordat Rob tot Epson toetrad, werkte hij in IT-distributie, waar hij ervaring heeft opgedaan in de rechtstreekse verkoop en marketing aan dealers en winkeliers. Rob begon zijn carrière bij de Britse overheid als technology officer, na het behalen van zijn diploma's in elektrotechniek.

Yoshiro Nagafusa

Senior Vice President, Epson Europe

Yoshiro is Senior Vice President van Epson Europe en is verantwoordelijk voor het optimaliseren van de infrastructuur en verkoopactiviteiten in de CISMEA-regio van de organisatie.

Hij is tevens Executive Officer van Seiko Epson Corporation

Yoshiro heeft meer dan 30 jaar bij Epson gewerkt. Tijdens die periode bekleedde hij verschillende senior functies wereldwijd binnen Epson, waaronder in Duitsland, Singapore en Nederland. Zijn meest recente functie was Deputy General Administrative manager voor de verkoop- en marketingafdeling van SEC in Japan.

Yoshiro komt nu voor de tweede keer terug bij Epson Europe. Voorheen was hij vanaf 2014 vijf jaar lang Vice President en verantwoordelijk voor de strategische marketing.

Yoshiro is getrouwd, heeft een dochter en hij is afgestuurd in economie aan de Rikkyo University in Tokio, Japan.

Keisuke Fujii

Vice President, Business Operations, Epson Europe B.V.

Keisuke Fujii is verantwoordelijk voor de bedrijfsactiviteiten in de EMEAR-regio. In deze functie houdt Fujii in de hele EMEAR-regio toezicht op de bedrijfsanalyse en -planning, evenals de operationele functies, waaronder finance, HR, supply chain en IT.

Fujii werkte al 11 jaar bij Epson, toen hij in 2019 naar Epson Europe overstapte. Daarvoor bekleedde hij een aantal functies binnen de Seiko Epson Corporation en de laatste vier jaar was hij verantwoordelijk voor de ondersteuning van de Epson-groepsondernemingen bij de rapportage aan het wereldwijde topmanagement.

Fujii is getrouwd en heeft twee zonen.

Duncan Ferguson

Vice President, Professional Printing & Robotics, Epson Europe B.V. en Country Manager voor Epson UK.

Duncan Ferguson is als Vice President bij Epson verantwoordelijk is voor professioneel afdrukken en robotica in Europa en fungeert als Country Manager voor Epson UK.

Hij kwam in 2003 bij Epson in dienst als Hoofd van Pro-Graphics voor Europa, en zorgde er al snel voor dat de UltraChrome-inkt van Epson de toonaangevende grafische inkset werd voor professionele freelancers en commerciële productiedrukkerijen.

Duncan heeft een aantal senior managementrollen vervuld bij Epson, zoals op het gebied van professioneel drukken, labels, signage, textiel en, recentelijk, robotica.

Hij begon zijn carrière bij de klantenservice en technical sales voor Shell Chemicals, waarna hij overstapte naar Kodak. Hier was hij verantwoordelijk voor sales en dienstverlening voor de professionele, gezondheidszorg- en digital imaging-sector in het Verenigd Koninkrijk en Europa.

Duncan heeft graad in scheikunde van de universiteit van Durham. Hij is getrouwd, heeft twee kinderen en is een enthousiaste cricketer.

Neil Colquhoun

Vice President CISMEA en professionele displays, Epson Europe B.V.

Neil Colquhoun is vicepresident voor de CISMEA-regio van Epson en is verantwoordelijk voor Professional Displays. Hij is verantwoordelijk voor het managen van de CISMEA-regio en de professional displays business in de EMEAR-regio.

Neil kwam in 2012 bij Epson in dienst als Business Sales Director voor het Verenigd Koninkrijk, waarna hij doorgroeide naar een Europese rol. Oorspronkelijk als directeur voor visuele instrumenten en daarna als Executive Director voor professionele displays.

Voordat hij tot Epson toetrad, vervulde Neil een aantal senior posities in sales en marketing bij Panasonic Europe, Pioneer, Mars UK en Coca-Cola. Neil heeft een baccalaureus in de exacte wetenschappen (cum laude) in productiebeheer van de Universiteit van Sunderland en heeft postdoctorale studie gedaan in internationale economie aan de Universiteit van California (Irvine).

Neil woont in Londen en vult zijn vrije tijd onder andere met voetbal, hot yoga en snorkelen.

Massimo Pizzocri

Vice President, Central and Eastern Europe (CEE) en Managing Director, Epson Italy

Massimo is zijn carrière bij het bedrijf in 1999 begonnen bij Epson Italy, waar hij is doorgegroeid tot Marketing Director van Italië en Head of Strategic Marketing voor de gehele EMEA-regio.

In 2006 werd hij aangesteld als Managing Director van Epson Italy en later werd hij benoemd tot Vice President of Consumer Sales voor Epson Europe, waarbij hij verantwoordelijk was voor de verkoop van alle consumentenproducten in de EMEA-regio en voor de distributie- en retail-/e-tail-kanalen. Daarna is hij aangesteld als Vice President van Centraal en Oost-Europa.

Voordat hij bij Epson kwam, werkte hij bij DuPont in de grafische vormgeving.

Massimo heeft in Italië, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk gewoond. In zijn vrije tijd houdt hij van wandelen en lezen, daarnaast is hij actief vrijwilliger voor het Rode Kruis.

Darren Phelps

Vice President, Business Printing & Scan Epson Europe B.V.

Hij heeft meer dan 20 jaar in de IT-industrie gewerkt, waarbij hij verschillende leidinggevende posities had.

In februari 2016 ging Darren bij Epson Europe aan de slag als hoofd Reseller Sales, waarbij hij zich voornamelijk richtte op het opbouwen van het reseller kanaal, het ontwikkelen van channel-programma's en incentives gericht op het toevoegen van waarde aan het Epson reseller kanaal. Vervolgens kreeg hij de leiding over Business Imaging (BI) voor Epson in EMEAR en werd hierna gepromoveerd tot Executive Director voor Value Reseller Channel Sales.

Voordat Darren bij Epson kwam werken, was hij Channel Director voor Lenovo Technology UK en had hij de leiding over sales en productmarketing voor kleine en middelgrote bedrijven en ontwikkelde hij de channel-marketingstrategie. Dit zorgde voor een snelle uitbreiding binnen de marktsegmenten van kleine en middelgrote bedrijven. Daarnaast heeft Darren de verkoopstrategie voor eindgebruikers van middelgrote bedrijven ontwikkeld, wat heeft geleid tot een indrukwekkende groei en marktaandeel in de regio.

Darren begon zijn IT-carrière in de distributie en in de loop van de tijd heeft hij een brede en gevarieerde kennis ontwikkeld over leiderschap in business en sales.

Darren is getrouwd, heeft 2 kinderen en hij is een fanatieke golfer.

Karl Angove

Vice President, Consumer, Epson Europe

Karl ging in 2018 aan de slag bij Epson als Executive Director of Consumer Sales voor West-Europa, waarna hij vervolgens in mei 2019 werd benoemd tot zijn huidige rol als Vice President.

Voordat Karl bij Epson kwam werken, had hij een aantal managementposities binnen de retail-industrie bij Dixons Carphone en Metro AG in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Tsjechië en Duitsland. Hij begon zijn carrière met werken in de winkels van Currys in het Verenigd Koninkrijk.

Karl heeft op de universiteit van Wales een bachelor in Accounting en Finance behaald. Hij is getrouwd en houdt van reizen.

Epson Europe: Ons verhaal

Epson is zijn tijd altijd vooruit geweest. Letterlijk. Het bedrijf werd in 1942 opgericht als kleine horlogefabriek, onder de naam Daiwa Kogyo Ltd. (later Seiko). In 1968 introduceerde het bedrijf de EP-101. Dit was de eerste compacte, lichtgewicht digitale printer ter wereld, die de basis zou vormen voor de naam 'Epson', zoon van de EP.

MEER INFORMATIE

De geschiedenis van Epson

Epson heeft een lange weg afgelegd en ons bedrijf heeft daarbij vele technologieën als eerste geïntroduceerd. Dat is het resultaat van ons streven om voortdurend te vernieuwen en grenzen te verleggen. Dat hebben we in de afgelopen 50 jaar gedaan...en hiervoor zullen we ons ook in de toekomst blijven inzetten. Het is niet alleen onze ambitie: dat is onze missie.

MEER INFORMATIE