Het managementteam
van Epson Europe

Ons managementteam is toegewijd aan de ontwikkeling van de organisatie door middel van doordacht, ervaren leiderschap en het verbeteren van de levens van onze werknemers, klanten en partners.

Kazuyoshi Yamamoto

President en COO, Epson Europe B.V.

Kazuyoshi Yamamoto werd in juni 2015 president van Epson Europe B.V. na jarenlang de functie van hoofdvertegenwoordiger te hebben bekleed voor Epson Europe B.V., Moskou, Epson Oekraïne en Epson Kazachstan. Daarnaast heeft hij zeven jaar in Indonesië gewerkt als bedrijfsdirecteur.

Dhr. Yamamoto kwam in 1999 de marketing en sales-afdeling van Epson versterken, na 16 jaar sales- en marketing-ervaring te hebben opgedaan bij verschillende grote bedrijven, waaronder Sharp en Sony.

De heer Yamamoto heeft een Bachelor of Arts behaald aan de Kobe City Foreign Language University. Hij is getrouwd en heeft een zoon.

Rob Clark

Senior vice-president, Epson Europe B.V.

Rob Clark is senior vice-president van Epson Europe B.V. en is verantwoordelijk voor alle sales en marketing binnen de EMEAR-regio.

Rob was eerder vice-president marketing en business development, en was daarvoor vijf jaar lang werkzaam als directeur van de inkjet-tak van Epson Europe B.V.

Rob trad oorspronkelijk bij Epson in dienst als productmanager voor dot-matrixprinters en werkte zich omhoog binnen de productmarketing- en bedrijfsmanagementstructuur. Daarbij fungeerde hij ook enige tijd als algemeen directeur voor Epson UK.

Voordat Rob tot Epson toetrad, werkte hij in IT-distributie, waar hij ervaring heeft opgedaan in de rechtstreekse verkoop en marketing aan dealers en winkeliers. Rob begon zijn carrière als technologiefunctionaris bij de Britse overheid na het voltooien van zijn opleiding in elektrotechniek.

Yoshiro Nagafusa

Senior vice-president, Epson Europe B.V.

Yoshiro is senior vice-president voor Epson in Europa en is verantwoordelijk voor het optimaliseren van de infrastructuur en salesactiviteiten in de CISMEA-regio van de organisatie.

Hij vervult tevens een leidinggevende functie voor Seiko Epson Corporation.

Yoshiro heeft meer dan 30 jaar bij Epson gewerkt. Tijdens deze periode bekleedde hij diverse senior-functies voor bedrijfsactiviteiten van Epson over de hele wereld, waaronder in Duitsland, Singapore en Nederland. Zijn meest recente functie was die van plaatsvervangend algemeen administratief directeur voor de sales- en marketingafdeling van SEC in Japan.

Yoshiro is voor de tweede keer teruggekeerd bij Epson Europe B.V. Eerder was hij vanaf 2014 vijf jaar lang als vice-president verantwoordelijk voor strategische marketing.

Yoshiro is getrouwd en heeft een dochter. Hij is afgestuurd in economie aan Rikkyo University in Tokio, Japan.

Keisuke Fujii

Vice-president business operations, Epson Europe B.V.

Keisuke Fujii is verantwoordelijk voor de bedrijfsactiviteiten in de EMEAR-regio. In deze functie houdt Fujii in de hele EMEAR-regio toezicht op de bedrijfsanalyse en -planning, evenals de operationele functies, waaronder finance, HR, supply chain en IT.

Voordat hij in 2019 de overstap maakte naar Epson Europe B.V. was Fujii al 11 jaar lang werkzaam bij Epson. Daarvoor bekleedde hij diverse functies binnen de Seiko Epson Corporation. In de laatste vier jaar van die periode was hij verantwoordelijk voor de ondersteuning van wereldwijde bedrijven binnen de Epson Group bij hun rapportage aan het mondiale topmanagement.

Fujii is getrouwd en heeft twee zonen.

Duncan Ferguson

Vice-president, commercieel en industrieel, Epson Europe B.V.

Duncan Ferguson is als vice-president verantwoordelijk voor de commerciële en industriële activiteiten van Epson in Europa.

Hij trad in 2003 bij Epson in dienst als hoofd van pro-graphics voor Europa, en zorgde er al snel voor dat de UltraChrome-inkt van Epson de toonaangevende grafische inktset werd voor zowel de onafhankelijke professional als de productiegerichte commerciële drukker.

Duncan heeft een aantal senior managementrollen vervuld bij Epson, zoals op het gebied van professioneel drukken, labels, signage, textiel en, recentelijk, robotica.

Hij begon zijn carrière bij de klantenservice en technical sales voor Shell Chemicals, waarna hij overstapte naar Kodak. Hier was hij verantwoordelijk voor sales en dienstverlening voor de professionele, gezondheidszorg- en digital imaging-sector in het Verenigd Koninkrijk en Europa.

Duncan studeerde af in scheikunde aan de Universiteit van Durham. Hij is getrouwd, heeft twee kinderen en is een enthousiaste cricketer.

Neil Colquhoun

Vice-president CISMEA en professionele displays, Epson Europe B.V.

Neil Colquhoun is vice-president voor de CISMEA-regio van Epson. Hij is ook verantwoordelijk voor de professionele display-tak van Epson in de EMEAR-regio.

Neil kwam in 2012 bij Epson in dienst als Business Sales Director voor het Verenigd Koninkrijk, waarna hij doorgroeide naar een Europese rol. Oorspronkelijk als directeur voor visuele instrumenten en daarna als Executive Director voor professionele displays.

Voordat hij tot Epson toetrad, vervulde Neil een aantal senior posities in sales en marketing bij Panasonic Europe, Pioneer, Mars UK en Coca-Cola. Neil behaalde een BSc (cum laude) in productiebeheer aan de Universiteit van Sunderland en volgde een postdoctorale studie in internationale economie aan de Universiteit van Californië, Irvine.

Neil woont in Dubai en geniet in zijn vrije tijd van voetbal, hot yoga en scubaduiken.

Massimo Pizzocri

Vice-president Centraal- en Oost-Europa (CEE) en algemeen directeur, Epson Italië

Massimo begon in 1999 zijn carrière bij het bedrijf bij Epson Italië, waar hij uiteindelijk marketingdirecteur voor Italië en daarna hoofd strategische marketing voor de gehele EMEA-regio werd.

In 2006 werd hij aangesteld als algemeen directeur van Epson Italië. Later werd hij benoemd tot vice-president consumentenverkoop voor Epson Europe, een functie waarin hij verantwoordelijk was voor de verkoop van alle consumentenproducten in de EMEA-regio en voor de distributie- en retail-/e-tail-kanalen. Daarna werd hij aangesteld als vice-president voor Centraal- en Oost-Europa.

Voordat hij bij Epson kwam, werkte hij bij DuPont in de grafische vormgeving.

Massimo heeft in Italië, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk gewoond. In zijn vrije tijd houdt hij van wandelen en lezen, daarnaast is hij actief vrijwilliger voor het Rode Kruis.

Darren Phelps

Vice-president, zakelijk printen en scannen, Epson Europe B.V.

Darren is al meer dan 20 jaar lang in diverse leidinggevende posities werkzaam binnen de IT-branche.

Hij ging in februari 2016 bij Epson Europe aan de slag als hoofd reseller-sales, een functie waarin hij zich voornamelijk richtte op het opbouwen van het value reseller-kanaal en het ontwikkelen van kanaalprogramma's en incentives gericht op het toevoegen van waarde aan het reseller-kanaal van Epson. Daarna kreeg hij de leiding over de business imaging-tak van Epson in de EMEAR-regio, voordat hij werd gepromoveerd tot uitvoerend directeur voor de value reseller-kanaalverkoop.

Voordat Darren bij Epson in dienst trad, was hij kanaaldirecteur voor Lenovo Technology UKI en had hij de leiding over sales en productmarketing voor kleine en middelgrote ondernemingen. Ook ontwikkelde hij de kanaalgerichte go-to-market-strategie. Dit zorgde voor een snelle groei binnen het kleine, middelgrote en middensegment. Daarnaast heeft Darren de verkoopstrategie voor eindgebruikers van middelgrote bedrijven ontwikkeld, wat heeft geleid tot een indrukwekkende groei en marktaandeel in de regio.

Darren begon zijn IT-carrière in de distributie en in de loop van de tijd heeft hij een brede en gevarieerde kennis ontwikkeld over leiderschap in business en sales.

Darren is getrouwd, heeft twee kinderen en is een fanatiek golfer.

Karl Angove

Vice-president, consumenten, Epson Europe B.V.

Karl trad in 2018 in dienst bij Epson als uitvoerend directeur voor consumentenverkoop voor West-Europa. Vervolgens werd hij in mei 2019 benoemd tot zijn huidige rol als vice-president.

Voordat Karl bij Epson aan de slag ging, vervulde hij diverse managementposities binnen de retailindustrie bij Dixons Carphone en Metro AG in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Tsjechië en Duitsland. Hij begon zijn loopbaan in de winkels van Currys in het Verenigd Koninkrijk.

Karl behaalde een BSc in boekhouden en fiscale economie aan de Universiteit van Wales. Hij is getrouwd en houdt van reizen.

Epson Europe: Ons verhaal

Epson is zijn tijd altijd vooruit geweest. Letterlijk. Het bedrijf werd in 1942 opgericht als kleine horlogefabriek, onder de naam Daiwa Kogyo Ltd. (later Seiko). In 1968 introduceerde het bedrijf de EP-101. Dit was de eerste compacte, lichtgewicht digitale printer ter wereld, die de basis zou vormen voor de naam 'Epson', zoon van de EP.

MEER INFORMATIE

De geschiedenis van Epson

Epson heeft een lange weg afgelegd en ons bedrijf heeft daarbij vele technologieën als eerste geïntroduceerd. Dat is het resultaat van ons streven om voortdurend te vernieuwen en grenzen te verleggen. Dat hebben we in de afgelopen 50 jaar gedaan...en hiervoor zullen we ons ook in de toekomst blijven inzetten. Het is niet alleen onze ambitie: dat is onze missie.

MEER INFORMATIE