PrecisionCore

De technologie van de toekomst

SNELHEID

De PrecisionCore-printkoptechnologie staat garant voor de toonaangevende uitvoerkwaliteit bij hoge snelheden waar Epson bekend om staat. De hoge resolutie Epson-printchips vormen in alle opzichten een van de snelste inkjettechnologieën ter wereld. De piëzo-elementen van PrecisionCore genereren elk bijna 50.000 keer per seconde inkt.

KWALITEIT

PrecisionCore heeft een tot drie keer hogere spuitkopdichtheid dan conventionele piëzo-printkoppen van Epson. De spuitkoppen hebben een diameter van circa 20 micron en leveren kleine, ronde en herhaalbare druppels van 40 micron in doorsnede. De precisie van de druppels is met name van groot belang voor het creëren van scherpe tekst en fijne lijnen.

BETROUWBAARHEID

PrecisionCore introduceert een nieuw systeem dat de kracht van het piëzo-kristal gebruikt om de betrouwbaarheid te verhogen. Met het piëzo-element kan een netspanning worden gegenereerd die binnen enkele milliseconden kan vaststellen of het element correct werkt. Het heeft dus mogelijkheden om vrijwel onmiddellijk vast te stellen of het goed functioneert.

INKT- EN MEDIAFLEXIBILITEIT

Met het micromechanische element van PrecisionCore worden de materiële beperkingen van op hitte gebaseerde systemen voorkomen. Hierdoor zijn meer kleurrijke en duurzame inktformules mogelijk, met hogere concentraties aan kleurstoffen en bindmiddelen dan in op hitte gebaseerde inkjetsystemen. Bovendien kunt u afdrukken op een veel groter aantal substraten.

SCHAALBAAR

PrecisionCore is een schaalbare technologie die geschikt is voor uiteenlopende producten, van industriële systemen zoals etikettendrukpersen voor grote volumes tot desktopprinters. Dankzij deze modulariteit kunnen PrecisionCore-printchips worden toegepast in bewegende seriële printkoppen en vaste linehead-configuraties.

BAANBREKENDE PRECISIONCORE-TECHNOLOGIE

De PrecisionCore-printkoptechnologie is het resultaat van een van de grootste R&D investeringen in de geschiedenis van Epson, waarbij we onze expertise in MEMS-fabricage (Micro Electro Mechanical Systems) hebben gekoppeld aan de grote vooruitgang die op het gebied van materiaalwetenschappen is geboekt.

De toekomst van printing: Heat-Free Technology

Verhoog de productiviteit en verminder de milieubelasting zonder concessies.

MEER INFORMATIE

ONTWIKKELINGS- EN PRODUCTIEPROCES

Epson heeft onlangs de voltooiing aangekondigd van twee nieuwe productielijnen voor inkjetprintkoppen in Japan, waarin 125 miljoen euro is geïnvesteerd. Dankzij deze nieuwe productielijnen kunnen de MicroTFP-printchip en een geheel nieuwe reeks printkoppen worden gefabriceerd.

THIN FILM PIEZO

Een piëzo-kristal buigt wanneer hier elektrische spanning op wordt toegepast. Deze beweging vormt de drijvende kracht achter de minuscule 'inktpompjes' in elke spuitkop van de Epson-printkoppen. In het algemeen geldt: hoe dunner het piëzo-element, des te groter de buigkracht. Met MicroTFP wordt de buigkracht van de piëzo-actuator verdubbeld ten opzichte van de oorspronkelijke TFP-printkoppen.

MICRO ELECTRO MECHANICAL SYSTEMS

De MEMS-technologie wordt gebruikt voor het ontwikkelen van snelheidsmeters voor auto's en mobiele telefoons, voor onderdelen in harde schijven en andere apparaten. Door MEMS-processen te combineren met de geavanceerde piëzo-materiaalwetenschap, is Epson in staat om microscopische actuators met zeer hoge prestaties te maken en om zeer nauwkeurige inktkanalen te creëren, die in hoge snelheid en met grote precisie inkt kunnen spuiten.

NAUWKEURIGE ASSEMBLAGE

Deze printchips worden vervolgens vrijwel zonder menselijke tussenkomst aangesloten op inktreservoirs, filters en elektronica en ten slotte omhuld op volledig geautomatiseerde assemblagelijnen die gebruikmaken van de toonaangevende fabrieksautomatiseringstechnologie van Epson.

Schaalbare robots met zes assen produceren, in samenwerking met de bedrijfseigen beeldverwerkings- en assemblagetechnologie, een voortdurende stroom aan volledig verpakte chipassemblages die de basis vormen van de respectievelijke printkoppen.

NOZZLE STATE ANALYSIS

De SurePress L-6034VW is de eerste single-pass industriële drukpers van Epson, en de eerste die gebruikmaakt van de nieuwe Epson PrecisionCore-linehead-technologie. De nieuwe PrecisionCore-linehead vormt de sleutel tot de hoge prestaties, grote betrouwbaarheid, het weinige onderhoud en de lage bedrijfskosten van de SurePress L-6034VW.